1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
22-04-2023 17:03

ΕΣΠΑΑΑ Life Β εθνική Γυναικών: Πρωταθλητής ο Φοίβος Μελισσίων στη Μεταμόρφωση με επική ανατροπή 3-2 στους τελικούς των πλέι οφ

Σε μια από τις πιο δραματικές σειρές πλέι οφ των τελευταίων χρόνων στην Β’ εθνική Life γυναικών της ΕΣΠΑΑΑ, o Φοίβος ολοκλήρωσε ένα θαύμα. Οι «άγριες μέλισσες» του Στέλιου Ατσιδαύτη πραγματοποίησαν μια επική ανατροπή καθώς μέσα σε 15 μέρες από την «κόλαση» του 2-0 βρέθηκαν στον «παράδεισο» του 3-2 (νίκες) και έγραψαν με χρυσά γράμματα μια μεγάλη σελίδα δόξας, μια ιστορική εποποιία για τον σύλλογο των βορείων προαστίων.

Στον πέμπτο και τελευταίο τελικό οι «μέλισσες» έσπασαν για δεύτερη φορά την έδρα της Δεξαμενής με μεγάλη ανατροπή από 2-1 σετ και με 2-3 πανηγύρισαν ένα απίθανο μπρέικ τίτλου που στο παρελθόν μόνο δύο ομάδες είχαν καταφέρει με αυτό τον τρόπο, οι Αμαζόνες και οι Αμπελόκηποι.

Πλέον ο Φοίβος ως πρωταθλητής θα πάρει μέρος στο τουρνουά ανόδου της Νοτίου Ελλάδος για την Α2 γυναικών.Από την άλλη για την γηπεδούχος Δεξαμένη μπορεί η σεζόν να είχε πικρό φινάλε αλλά δεν ήταν αποτυχημένη.

Η νεοφώτιστη ομάδα της Μεταμόρφωσης κατάφερε να πάρει το κύπελλο, να τερματίσει αήττητη την κανονική περίοδο και μετά από συγκλονιστική μάχη με τον Φοίβο να χάσει τον τίτλο στο τάι μπρέικ του πέμπτου τελικού πλέι οφ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Αγωνιστικά στο πρώτο σετ ο ΑΟΔΜ μπήκε δυνατά και ξέφυγε με 14-10, ο Φοίβος ισοφάρισε σε 17-17 αλλά οι παίκτριες της Έφη Μαρτσουκάκη με σερί 8-2 από Κατσιμάνη, Αρμάου, Ιμπραχήμ επικράτησε με 25-19 και έκανε το 1-0.

Ανατροπή σκηνικού είχαμε στο δεύτερο σετ με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο μέχρι το 21-21. Εκεί η φανταστική κεντρική του Φοίβου, η Χριστίνα Θάνου με τρία καθοριστικά μπλοκ , έφερε την ομάδα των Μελισσίων στο σετ μπολ με 21-24, ενώ στην εξέλιξη η νεαρή Σταυριανού που είχε μπει αλλαγή, κάρφωσε άουτ και ο Φοίβος με 21-25 πήρε το σετ και ισοφάρισε σε 1-1.

Προβάδισμα Δεξαμένης με 2-1

Μεγάλη μάχη είχαμε και στο τρίτο σετ. Ο Φοίβος μπήκε με φόρα και ενθουσιασμό μετά την ισοφάριση και ξέφυγε με 2-8 και 7-13. Η Δεξαμενή αντέδρασε αποφασιστικά και με Κατσιμάνη, Αρμάου και πρώτους χρόνους της Σπαντιδάκη εκπληκτικό σερί 13-3 πέρασε μπροστά με 20-16. Στη συνέχεια κατάφερε να το συντηρήσει με 21-17, 23-19 με την Μαυράκου και με δύο πόντους της Ιμπραχήμ «κλείδωσε» το σετ με 25-20 και πήρε σημαντικό προβάδισμα με 2-1.

Φοβερό φινάλε θρίλερ στο τέταρτο και 2-2

Εκπληκτικό ήταν το τέταρτο σετ καθώς οι δύο ομάδες έδωσαν τα πάντα για την κατάκτηση του καθώς για την Δεξαμενή θα σήμαινε πρωτάθλημα, ενώ ο Φοίβος ήθελε απεγνωσμένα την ισοφάριση για να μείνει «ζωντανός» και τη συνέχεια του ματς στο τάι μπρέικ. Αρχικά ο Φοίβος πέρασε μπροστά με 8-12, ο ΑΟΔΜ με αντεπίθεση διαρκείας ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 18-15 με πλασέ της Βελισσάρη, αλλα οι φιλοξενούμενες βρήκαν τις λύσεις ισοφάρισαν σε 20-20 και κατόπιν είχαμε ένα απίστευτο φινάλε θρίλερ.

Η Αρμάου εδωσε προβάδισμα 23-21 αλλα ο απίθανος Φοίβος με την Κομίνη και λάθη της αγχωμένης Δεξαμενής πέρασε μπροστά με 21-24. Οι γηπεδούχες δεν τα παράτησαν ισοφάρισαν σε 24-24 με την Ιμπραχήμ και έφτασαν σε πρώτο ματς μπολ με μπλοκ της Σπαντιδάκη.

Η Ζαχαροπούλου ισοφάρισε σε 25-25 , η «μπόμπερ» Κατσιμάνη ξανάφερε τον ΑΟΔΜ σε δεύτερο ματς μπολ με 26-25, η Δημητρακάκου με φοβερό καρφί ισοφάρισε 26-26 αλλά και η πεισματάρα Ιμπραχήμ έδωσε νέο προβάδισμα με 27-26 και έφερε τις γηπεδούχες σε τρίτο ματς μπολ-τίτλου.

Εκεί η εκπληκτική Θάνου με ένα τεράστιο μπλοκ «έσβησε» και το τρίτο ματς μπολ των γηπεδούχων, και ισοφάρισε εκ νέου σε 27-27. Η συνέχεια ανήκε στον εφτάψυχο Φοίβο, καθώς με άσσο της Δημητρακάκου και καρφί της Κομίνη οι «άγριες μέλισσες» του Στέλιου Ατσιδαύτη έκαναν το 27-29 και έστειλαν το ματς στο τάι μπρέικ.

Ται μπρέικ ανατροπής και πανηγύρια τίτλου

Στο σετ της μια ανάσας ο ΑΟΔΜ ξεκίνησε εντυπωσιακά με 7-3 δίνοντας την εντύπωση ότι θα τα καταφέρει να το πάρει. Ο Φοίβος δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με πόντους από Δημητρακάκου, και απίθανο μπλοκ της Θάνου πέρασε αρχικά μπροστά με 7-8 ενω στη συνέχεια έφτασε το σκορ στο 7-10 από λάθος της Μαραγκού. Αυτό το νέο 0-7 σερί έδωσε μεγάλη ψυχολογία στον Φοίβο, ενώ κλόνισε την Δεξαμενή Η Μαυράκου μείωσε σε 9-10 δίνοντας ελπίδες ανάκαμψης αλλα ο Φοίβος πολύ αποφασιστικός με μπλοκ της Κομίνη, και καθοριστικό πλασέ της Καραγκούνη η διαφορά ανέβηκε στο 10-13.

Η εκπληκτική Κομίνη έκανε το 11-14 ενώ καρφί άουτ της Αρμάου διαμόρφωσε το 11-15 και σφράγισε το τελικό 2-3 για τον Φοίβο και παράλληλα την κατάκτηση ενός από τους πιο ηρωικούς τίτλους στην ιστορία της Life B’ εθνικής γυναικών της ΕΣΠΑΑΑ, για την ομάδα των Μελισσίων. Δικαιολογημένα τα τρελά πανηγύρια των παικτριών του προπονητικού τιμ και της διοίκησης του Φοίβου στο φινάλε του ματς.

Απο τον Φοιβο ολες οι παίκτριες εκαναν καταθεση ψυχής ενω απο τον ΑΟΔΜ παλεψαν Κατσιμάνη, Αρμάου,Ιμπραχήμ, Υφαντή.

Τα σετ 2-3 (25-19, 21-25, 25-20, 27-29, 11-15)

Διαιτητές: Προκοπίου, Πρέντζας. Επόπτες: Κολάρου, Σταθοπούλου.

 Δεξαμένη (Μαρτσουκάκη): Ιμπραχήμ, Βελισσάρη, Αρμάου, Σπαντιδάκη, Κατσιμάνη, Μαυράκου, Υφαντή (λ) Μαραγκού, Φωτουλάκη, Σταυριανού

Φοίβος Μελισσίων (Ατσιδαύτης) Καραγκούνη, Κομίνη, Μέγκου, Κωτσιάκη,Θάνου, Ζαχαροπούλου, Μολδοβανίδη (λ), Χαβιάρα (λ), Δημητρακάκου, Γεωργακοπούλου

 Μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησε απονομή τροπαίου στην πρωταθλήτρια ομάδα του Φοίβου Μελισσίων αλλά και απονομή μεταλλίων στις αθλήτριες των ομάδων. Την απονομή του τροπαίου έκανε το Μέλος του ΔΣ της ΕΣΠΑΑΑ Ανδρέας Σωνάκης

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ