1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
14-02-2020 18:35

Στροφή έκανε ο Αυγερινός Μεσινέζης: «Δεν έχω πρόβλημα με το βόλεϊ, θα βάλω πλάτη»

Αλλαγή πορείας 180 μοιρών επιχείρησε ο πρόεδρος του Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αυγερινός Μεσινέζης μετά την κρίση που έχει ξεσπάσει στον σύλλογο.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κύριος Μεσινέζης παρουσιάστηκε ενωτικός για το καλό του συλλόγου και τόνισε πολλές φορές πως δεν έχει κάτι με το βόλεϊ αλλά εξέφρασε τη διαφωνία του με τις διοικήσεις του ΤΑΑ από το 2016 μέχρι σήμερα.

Επέκρινε την Χρύσα Λουπασάκη και τους Μιχαηλίδη, Μισαϊλίδη για την παραίτηση τους από το ΤΑΑ πριν από μία εβδομάδα χωρίς προηγουμένως να έχουν ενημερώσει τον ίδιο ή τους αθλητές της ομάδας.

Τόνισε πως «ήρθε η ώρα να βάλει πλάτη ο Ερασιτέχνης Εθνικός για το ΤΑΑ» και έδειξε ανακουφισμένος από την παραίτηση Λουπασάκη.

Ενόψει της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που έχει προγραμματιστεί για αύριο Σάββατο στις 15.30 στο Εμπορικό Επιμελητήριο Αλεξανδρούπολης κάλεσε όλες τις δυνάμεις της πόλης να συνδράμουν και να στηρίξουν το νέο ΤΑΑ.

Βέβαια απέφτυγε να ομολογήσει γιατί η διοίκηση του ΔΕΝ έβαζε πλάτη από το καλοκαίρι που ψυχοραγούσε η διοίκηση του ΤΑΑ των Λουπασάκη, Μισαηλίδη, Μιχαηλίδη και γιατί περίμενε την παραίτηση τους για να δράσει και να εμφανιστεί ως ενωτικός σωτήρας και μάλιστα όταν η σεζόν έχει χαθεί.

Οι δηλώσεις του Μεσινέζη έγιναν στη ραδιοφωνική εκπομπή του έμπειρου συναδέλφου Δημήτρη Κολιό.

Ακούστε ΕΔΩ

Ο Αυγερινός Μεσινέζης είπε:

«Και η αγάπη μας και η φροντίδα μας για τον Εθνικό είναι δηλωμένη τόσα χρόνια. Ξέρεις πως τα δύο τμήματα που κυνηγούσαμε ήταν το ποδόσφαιρο και το βόλεϊ. Αυτή η ιστορία δεν περιγράφεται εύκολα και για μας τους "Εθνικάκηδες" ήταν ένα μεγάλο πλήγμα και έπρεπε να ξεκαθαρίσουμε ποια είναι η συμμετοχή του Ερασιτέχνη. Eμείς δεν έχουμε πρόβλημα με το άθλημα, ούτε με τους αθλητές, ούτε με τους προπονητές. Αρα, πρέπει να δούμε τι έγινε τα τελευταία 4-5 χρόνια.

Τα πράγματα ήρθαν όπως ήρθαν για λάθος χειρισμούς και όχι για δόλο ή κακοδιαχείριση.

Με πρόεδρο Βουκουρεσλή και πρόεδρο ΤΑΑ Τζίμα υπήρχε πολύ καλή συνεργασία. Ο Εθνικός ήταν μία γροθιά. Από την εποχή που αναλάβαμε την διοίκηση το 2016 υπήρχε κάποια διάσταση απόψεων και άρχισαν αίφνης να αλλάζουν και να διαφοροποιούνται τα πράγματα. Τα τελευταία 2,5 χρόνια η απόσταση μεγάλωσε. Εμάς μας ενδιέφερε εάν τα οικονομικά είναι βιώσιμα και να δώσουμε ορίζοντα ζωής.

Χωρίς να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο αλλά η συνεργασία δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Μιλάμε για τις διοικήσεις και όχι το βόλεϊ. Το τονίζω.

Μία ωραία πρωία οι άνθρωποι που διοικούσαν το ΤΑΑ (βόλεϊ) έφυγαν. Και παλιά περάσαμε δυσκολίες. Όποτε μας ζητήθηκε συνεργασία ανταποκριθήκαμε. Και πριν τις γιορτές ήρθε ο αρχηγός Κώστας Δαλακούρας και μας ζήτησε ραντεβού.

Κι ενώ έκλεισα το ραντεβού ο αθλητής μου είπε πως η διοίκηση του ΤΑΑ δεν δέχεται να έρθει στη συνάντηση. Δεν ξέρω γιατί δεν ήρθαν. Ακούγαμε συνέχεια παραιτήσεις. Με αποκάλεσαν ανιστόρητο. Δεν ξέρω που θα φτάσει ο πόλεμος λάσπης.

Ο Ερασιτέχνης θα έφταιγε εάν είχε λόγο στη διαχείριση του ΤΑΑ. Από τη στιγμή που δεν είχαμε κανέναν λόγο στο ΤΑΑ δεν είχαμε εμπλοκή.

Μας ζήτησε συνεργασία αλλά τον τελευταίο λόγο να έχουν αυτοί. Δηλαδή, θα αποφάσιζαν αυτοί και εμείς θα είχαμε ευθύνη.

Αλλοι να διαχειρίζονται και άλλοι να παίρνουν τα χρέη; Το βόλεϊ δε μας φταίει. Εχουμε περιθώρια βελτίωσης.

Θα κάτσουμε και θα δουλέψουμε. Παραιτήθηκε η κυρία Λουπασάκη, ο κύριος Μιχαηλίδης και ο κύριος Μισαηλίδης.

Πήγαμε βρήκαμε την ομάδα και ούτε οι παίκτες, ούτε το προπονητικό τιμ γνώριζαν κάτι. Για μένα αυτο είναι απαράδεκτο. Τα παιδιά έμειναν μετέωρα. Η ψυχολογία των παιδιών ήταν απαράδεκτη.

Είχαμε επίσης να αντιμετωπίσουμε τη μετάβαση των αθλητών στην Αθήνα. Κάτι είπαν για σανουιτσάκια. Εμείς δεν δίνουμε σάντουιτς στα παιδιά. Δίνουμε γεύματα. Από την πρώτη στιγμή μπήκαμε μπροστά. Κάναμε έκκληση και απευθυνθήκαμε σε κόσμο σε κόσμο που βοήθησαν. Το πρώτο μας μέλημα είναι τα παιδιά και ο προπονητής.
Και κάτι ακόμα. Οταν παραλάβαμε είχαμε στην ανάπτυξη 29 δελτία. Τώρα έχουμε 42 δελτία. Η ομάδα εφήβων είναι πρωταθλήτρια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Επονται οι επιτυχίες παμπαίδων και παίδων.

Ακόμη και να μην υπάρχουν κάποιοι να μπουν στο ΤΑΑ ο σύλλογος θα βάλει πλάτη. Εκεί που φτάαμε πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη. Επρεπε να είχαμε προετοιμάσει την διάδοχη κατάσταση. Αφήνεις μετέωρα τα πάντα, αθλητές, αποστολές. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε κανένα στοιχείο για τη διαχείριση του ΤΑΑ. Η προηγούμενη διοίκηση δε μας έχει παραδώσει στοιχεία. Η εξελεγκτική επιτροπή έχει ζητήσει τα οικονομικά στοιχεία και δεν έχουμε πάρει απάντηση. Καλά θα κάνουν αυτοί οι άνθρωποι μέχρι το Σάββατο να είναι κοντά μας και να μας πληροφορήσουν για όλη την διαδικασία και να μας πληροφορήσουν. Η Γ.Σ. θα γίνει το Σάββατο 15/2 στις 15.30 στο Εμπορικό Επιμελητήριο.

Η συζήτηση αυτή έπρεπε να είχε γίνει πολύ καιρό. Καθυστερήσαμε χαρακτηριστικά. Επρεπε από το Μάιο μήνα. Πήραμε την άδεια αλλά μέχρι εκεί. Αν υπήρχε διοίκηση ποιο νωρίς θα έτρεχε πιο σωστά τα πράγματα. Βέβαια υπήρχαν τεχνικά κολλήματα. Οσοι αγαπούσαν τον σύλλογο αυτό έπρεπε να κάνουν

Πιστεύω πως ο κόσμος θα συνταχθεί μαζί μας. Κάνω έκκληση στον κόσμο να έρθει να δει τα παιδιά μας κόντρα στον Ολυμπιακό. Θα δώσουν έναν άνισο αγώνα. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά».

Η παρέμβαση του Γιάννη Τζίμα και ο «λευκός καπνός»

Στην ραδιοφωνική εκπομπή έκανε παρέμβαση ο Γιάννης Τζίμας (περίπου στο 31ο λεπτό της 55λεπτης εκπομπής) που μέχρι το 2017 ήταν πρόεδρος στο ΤΑΑ. Ξεκαθάρισε πως δεν θα εμπλακεί πάλι στα κοινά:

«Οι διαδικασίες έγιναν αλλά το ΤΑΑ έπρεπε να τρέχει νωρίτερα, να μην έχουμε μόνο επτά παίκτες, να τρέχουμε τελευταία μέρα για την επιτροπή αδειοδότησης. Τα πράγματα δε μπορούν να γίνουν πιο άσχημα. Δε μπορούμε πάλι να προσεγγίσουμε την κοινωνία να έρθει πίσω στο άθλημα. Επρέπε να τα λύσουμε όλα τα προβλήματα μεταξύ μας. Σίγουρα πρέπει να φύγουν και οι σκιές. Τα οικονομικά προβλήματα ξεκίνησαν πριν από 15 χρόνια. Μπορούσαμε να τα διαχειριστούμε. Είμαστε μία πόλη 80.000 κατοίκων. Αν δίναμε από ένα Ευρώ θα είχαμε υψηλού επιπέδου. Το Σάββατο πρέπει να βγει λευκός καπνός από τη Γενική Συνέλευση του Εθνικού».


 
 

Παρέμβαση έκανε και ο Θανάσης Κασαμπαλής αλλά επειδή αναφέρθηκε σε επαίσχυντα δημοσιεύματα θα του αφιερώσουμε ξεχωριστό άρθρο σε λίγα λεπτά

Media

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ