1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
19-07-2019 14:44

Ισχυρός σεισμός 5,1 R, ταρακούνησε την Αθήνα

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 14.13 στο Λεκανοπέδιο Αττικής, με επίκεντρο τη Μαγούλα.

Ειδικότερα το επίκεντρο της δόνησης ορίζεται στα 4 χλμ. βορείως της Μαγούλας και το εστιακό της βάθος στα 2 χλμ. σύμφωνα με την  προκαταρκτική μελέτη του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου και ειχε διάρκεια 15 δευτερόλεπτα.

Αμέσως μετά τη σεισμική δόνηση υπάρχει έντονο πρόβλημα στις τηλεπικοινωνίες εντός του Λεκανοπεδίου της Αττικής και καταβαλλονται προσπαθειες να εξομαλυνθει.. Από το Υπουργείο Εσωτερικών δόθηκε εντολή να εκ κενωθούν τα δημόσια κτίρια και οι σταθμοί των Μετρό αφού υπάρχουν διαδοχικοί μετασεισμοί. Η Πυροσβεστική εχει δεχθεί τηλεφωνημτα για απεγκλωβισμό πολιτών σε ασανσερ.

Σε διαφορές περιοχές της Αθήνας υπάρχουν πληροφορίες για μικροζημιές σε σπίτια αλλα και καταρρεύσεις,σε ακατοίκητα σπιτια ενώ ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμη και στην Άνδρο και τη Νάξο. 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ