1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
14-06-2017 01:06

«Εσείς φταίτε για το έκτρωμα της Α2 γυναικών»

Δυο θεσσαλικές ομάδες η ΕΑΛάρισας και ο ΓΣΝίκαιας με επιστολή -κόλαφο κατακεραυνώνουν την Ελπίδα Θεσσαλονίκης, τον Λαγκαδά και το Ναύαρχο Βότση για την απόφαση τους να μη πάρουν μέρος στην Pre League, προκαλώντας όπως υποστηρίζουν, ομίλους-εκτρώματα με τη στάση τους.
«Με έκπληξη παρατηρούμε τις τελευταίες εβδομάδες, την δημιουργία μπλοκ ομάδων, τη μια με σκοπό την αποφυγή της δημιουργίας της pre league και την άλλη με σκοπό τον εξοστρακισμό των ομάδων της Θεσσαλίας, από τον Βορρά όπου και ανήκουν γεωγραφικά κατά την Ε.Ο.ΠΕ. (βλέπε αναπτυξιακά Πανελλήνια Πρωταθλήματα),στην Κρήτη και την Καλαματα. Η πρώτη απορία που μας δημιουργήθηκε ,ήταν γιατί άραγε  δεν είχαν την ευθιξία να καλέσουν και τις 3 ομάδες της  Θεσσαλίας στην συνάντηση αυτή.

 Η δεύτερη απορία και συγχρόνως δυσάρεστη έκπληξη ήταν η σύμπραξη με το μπλοκ των ομάδων της Θεσσαλονίκης, των επαρχιακών ομάδων (Αρχέλαος Κατερίνης και ΑΣ Γιάννενα), γιατί είναι βέβαιο ότι την επόμενη φορά θα τις στείλουν και αυτές στον Νότο. Τώρα όσον αφορά την ουσία, η  επιστολή βρίθει από υποκρισία και «κουτοπονηριά».

Οι 3 ομάδες της Θεσσαλονίκης: Ελπίδα, Βότσης και Λαγκαδάς (και ειδικότερα η Ελπίδα η οποία προτίμησε να «πέσει» δύο κατηγορίες) με την ακατανόητη ενέργειά τους να μην δηλώσουν συμμετοχή στην  Pre League, έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το «έκτρωμα» της Α2 όπως λένε ( και σε αυτό συμφωνούμε και εμείς)και δεν έχουν το ηθικό δικαίωμα τώρα να προτείνουν λύσεις και να παριστάνουν τους τιμητές της ισονομίας και της δικαιοσύνης.

Δηλαδή με λίγα λόγια μας λένε ότι αυτοί δεν δηλώσαν συμμετοχή στην Pre League για λόγους υψηλού κόστους εξ αιτίας των μεγάλων μετακινήσεων αλλά για τις ομάδες της Θεσσαλίας δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να ταξιδέψουν 2 φορές Κρήτη ,1 Καλαμάτα,1 Λουτράκι και 5 Αθήνα , δηλαδή εμείς κόστος περίπου 20.000 ευρώ μόνο για μετακινήσεις, διαμονή και διατροφή ενώ οι ομάδες Θεσ/νίκης 1.500-2.000 ευρώ και αυτό το ονομάζουν ισονομία.

 Επειδή βαρεθήκαμε κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια όταν γίνονται συναντήσεις για καταρτισμό ομίλων ,οι μεν των Αθηνών   μας κατατάσσουν στον Βορρά οι δε της  Θεσ/νίκης στον Νότο και την γεωγραφική θέση την θυμούνται μόνο όταν θίγονται, οι προτάσεις μας είναι οι παρακάτω:

1η πρόταση: Αφού τόσο πολύ «κόπτονται» για την ισονομία και την ισοκατανομή των ομίλων να  πάνε στον 1ο όμιλο  η Ελπίδα ,ο Βότσης και ο Λαγκαδάς ,γιατί εμείς δηλώνουμε ότι δεν αντέχουμε τέτοιο κόστος και έτσι θα έχουμε  από 12 ομάδες  στον κάθε όμιλο

2η πρόταση:3 όμιλοι 9-8-7ομάδων.1η Φάση πρωτάθλημα 2 γύρων και 2η Φάση οι 2 πρώτοι από κάθε όμιλο συγκροτούν νέο όμιλο 6 ομάδων και μετά από πρωτάθλημα 2 γύρων πάλι ανεβαίνουν Pre League  οι 3 ή και 4 πρώτοι

Μπορεί και  8-8-8  ομάδων αν έλθει 1 ομάδα από Νότο στον 2ο όμιλο, καθότι το κόστος για την ομάδα του νότου θα είναι σχεδόν το ίδιο( αποφεύγει Κρήτη και Καλαμάτα )  

3η πρόταση:3 όμιλοι 9-8-7 ομάδων (ή και 8-8-8).Πρωτάθλημα 2 γύρων και οι 3 πρώτοι ανεβαίνουν Pre League.

ΥΓ. Η άποψη μας ήταν να μην γίνει  ,γιατί λόγω της οικονομικής κρίσης δημιουργηθήκαν οι 4 όμιλοι για να μην υπάρχουν μεγάλες μετακινήσεις. Τώρα ξαφνικά δημιουργείται  με μεγαλύτερες μετακινήσεις ,από Κρήτη μέχρι Έβρο, εκτός και αν τελείωσε η οικονομική κρίση και εμείς δεν το καταλάβαμε.»

Ε.Α.Λάρισας

Γ.Σ.Νίκαιας

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ