1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
22-03-2015 22:39

Έκλειψη ηλίου στο Ρέντη

Του Κώστα Ασημακόπουλου: Σε άδειο γήπεδο και σε ντέρμπι μετά από έκλειψη ηλίου ο Παναθηναϊκός δεν χάνει από τον Ολυμπιακό ακόμα κι αν τα προγνωστικά δεν είναι με το μέρος του.

Αν συνωμοτήσει το σύμπαν τα ντέρμπι είναι «πράσινα» ακόμα και μετά από μεγάλα σερί του Ολυμπιακού. Η νίκη του τριφυλλιού στο Ρέντη αλλάζει εκ νέου τα δεδομένα στην Volleyleague. Ο Παναθηναϊκός έκανε μία ακόμα αναβάθμιση στην αξιολόγηση του. Αφήνει οριστικά πίσω του την χειρότερη πενταετία της ιστορίας του, όχι γιατί έχασε 18 φορές από τον Ολυμπιακό αλλά διότι μέσα σε αυτό το διάστημα οδηγήθηκε σε μεγάλες περιπέτειες και πάνω από τρεις φορές σώθηκε ως εκ θαύματος από βέβαιο υποβιβασμό.

Να τα πάρουμε με τη σειρά. Στις 18 Μαρτίου 2000 ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τον πανίσχυρο Ολυμπιακό του Ζόραν Γκάετς που όμως – όπως και εφέτος – προέρχονταν από την απώλεια του κυπέλλου από τον Ηρακλή στην Πάτρα. Ο «γηραιός» - όπως και ο ΠΑΟΚ εφέτος – κατακτούσε τότε τον πρώτο του τίτλου. Ζαλισμένος ο Ολυμπιακός πήγε στην άδεια Λεωφόρο και ηττήθηκε 3-0 από Παναθηναϊκό που έδινε μάχη για κρατηθεί στην 8αδα. Η ήττα οδήγησε στην απομάκρυνση του Ζόραν Γκάετς και στην πρόσληψη του Τάσου Κουμπλή. Ο τελευταίος μάζεψε τα κομμάτια του Ολυμπιακού και πήρε το πρωτάθλημα στα πλέι οφ. Το εντυπωσιακό ήταν πως ο Γκάετς που έφυγε ως αποτυχημένος από τον Ολυμπιακό λίγους μήνες αργότερα ως προπονητής της Σερβίας πήρε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ. Μεγαλύτερο χονευτήρι από το ελληνικό πρωτάθλημα δεν υπάρχει.

Κι αν το άδειο γήπεδο γοητεύει τους παίκτες του Παναθηναϊκού, οι εκλείψεις ηλίου παίζουν κι αυτές τον δικό τους ρόλο. Η τελευταία νίκη επί του Ολυμπιακού σε κανονική περίοδο έγινε στις 17 Ιανουαρίου 2010 πάλι στο Ρέντη και παλι με 3-1 σετ ενώ 24 ώρες νωρίτερα είχε γίνει έκλειψη ηλίου. Το ίδιο συνέβη και χθες, 24 ώρες μετά την έκλειψη ηλίου.

Μάλιστα τον Γενάρη του 2010 ο Παναθηναϊκός πήγε στο Ρέντη μετά από νίκη της Φριντρισχάφεν στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο Ολυμπιακός είχε νικήσει τη Ντιναμό Μόσχας 3-2 σετ. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε καμία ομάδα της πλάκας. Είχε πασαδορο τον πρωταθλητή Πάβελ Ζαγκούμνι, τον θρυλικό Λίμπερμαν Αγκάμεζ, κεντρικό τον Σωτήρη Πανταλέων και χρυσή αλλαγή τον Ηλία Λάππα που έκανε εκπληκτική εμφάνιση.


Διαβάστε ΕΔΩ το υπόλοιπο

 

 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ