1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
22-03-2014 01:28

Αχιλλέας Μαυρομάτης: «Παίζουμε με καθαρούς όρους»

Χαλκίδα. Του: Στέφανου Λεμονίδη.
Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε σε ζητήματα που απασχόλησαν το άθλημα τους τελευταίους μήνες και απάντησε και στα όσα του καταλόγισε ο Γιώργος Μελισσουργός.


Για τις χορηγίες: «Ευτυχώς βρέθηκε η Cosmos Club που κάλυψε τα έξοδα της προετοιμασίας του Δεκεμβρίου, ενώ οι 120.000 ευρώ θα δοθούν σε είδος. Ναι καλά τα λένε οι πληροφορίες σας για το Allou Fun Park θα κινηθούμε νομικά διότι δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα… Κάνουμε ότι μπορούμε. Να σας θυμίσω τη χορηγία της Aruji που τους ψάχναμε το εξωτερικό… Έπαιρνε κάποιος τα λεφτά σε σακούλα και τα μοίραζε...».

Για τα ενοίκια: «Ναι, ήταν υπερβολικό τα 9.000 Ευρώ που πληρώναμε κάποτε στα παλιά γραφεία. Εσείς μας λέγατε για 1.500 Ευρώ στο ΟΑΚΑ και μας βγήκε ότι είναι 4.500 το κόστος… Το ρίξαμε στα 3.000 Ευρώ και 1.500 Ευρώ για τις παλιές οφειλές».

Για το πλάνο μετακόμισης των γραφείων της ΕΟΠΕ: «Βρέθηκε χώρος μετά από έρευνα της κ. Λάγιου, αλλά ο Υφυπουργός επεξεργάζεται ένα σχέδιο για μεταστέγαση όλων των Ομοσπονδιών σε ένα χώρο χωρίς ενοίκια…».

Για τα οδοιπορικά της σεζόν 2012-2013: «Είχαμε πει να αφαιρεθούν δύο ακριβές μετακινήσεις και να πάρουν τις υπόλοιπες: Μπορούμε όμως να πληρώσουμε με τα δεδομένα που υπάρχουν; Σας κοιτάω στα μάτια και σας το λέω… Αν είχαμε το 1.200.000 που δεν μας έδωσε το κράτος θα τα είχαμε δώσει... Θέλετε να μιλήσουμε για το GS που υπέγραψε ο Προσαλίκας και είναι 1 εκ με διαταγή πληρωμής; Το έχουμε ρίξει κάτω από 400.000 Ευρώ».

Για το «Σπίτι του βόλεϊ στην Παιανία»: «Ρήμαξε γιατί το 2008 η Πολιτεία στην προσπάθεια της να ρίξει τον Θανάση Μπελιγράτη έκοψε την επιχορήγηση που έδινε από ιδρύσεως της Παιανίας για τη φύλαξη της. Τι έκανε ο Προσαλίκας; Σταμάτησε τη συμφωνία με την εταιρία ασφαλείας και το γυμναστήριο ρήμαξε… Εγώ έχω ως σκέψη να πάμε όντως στην Παιανία, αλλά έχουν κλέψει τα καλώδια της ΔΕΗ. Κι επειδή λέτε ότι δεν έχουμε κάνει τίποτα σας ενημερώνω ότι είμαστε σε επαφή με πρόεδρο ΣΕΓΑΣ κ. Παναγοπουλο ο οποίος έχει τις δικές του προσβάσεις. Καταλήξαμε σε συμφωνία με τον απερχόμενο Δήμαρχο Παιανίας. Δεσμεύτηκε ο κ. Σγουρός να βγάλει και μία επιχορήγηση αλλά μας μπλοκάρουν οι Δημοτικές εκλογές. Δεν εγκαταλείψαμε την Παιανία. Όπως δεν εγκαταλείψαμε και το ΣΕΦ… Να μην πούμε και για τι καταγγελίες που είχαμε για τα όσα γινόταν στο ΣΕΦ κι αφορούν ανθρώπους που ήταν στην ΕΟΠΕ. Το ΣΕΦ χρησιμοποιείται από τις Εθνικές ομάδες και το ότι χρησιμοποιείται κι από ιδιωτικές ομάδες δεν το βρίσκω κακό».

Για τη διαιτησία: «Ευχαριστώ τον Γιώργο γιατί ανέλαβε κι εκπρόσωπος τους γιατί αύριο το πιο δύσκολο κομμάτι θα είναι οι διαιτητές… Η φετινή χρονιά βγήκε μετά από μεγάλη προσπάθεια».

Για το πρόστιμο του Ρεθύμνου στα Κύπελλα Ευρώπης: «Έχω μαλώσει τόσες φορές με τον Ψαρουδάκη όσο με κανέναν… Δεν δέχομαι από κανέναν να θίγει τέτοιο θέμα τιμής. Κακώς και για μένα δεν πήγε η ομάδα του Ρεθύμνου να αγωνιστεί στα Κύπελλα Ευρώπης. Ούτε πλήρωσε η ΕΟΠΕ ούτε και θα πληρώσει… Κι αύριο θα υπάρχει πρόταση να υπάρχει τιμωρία σε όλα τα σωματεία που καθυστερούν να πληρώσουν».

Για τους πολλούς ομίλους στην Α2 ανδρών: «Ο Μελισσουργός είχε ψηφίσει για 4 ομίλους όχι 3 που περάσαμε εμείς».

Για την αναβολή του πρωταθλήματος Εφήβων: «Σέβομαι τις αποφάσεις των οργάνων. Λυπάμαι για τη Νίκη Αιγινίου που άλλα ψήφισε στη Γ.Σ. κι άλλα έκανε, αντίθετα ευχαριστώ τον Γ.Σ. Κοζάνης που σεβόμενο τον κόπο των άλλων ομάδων δεν προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ. Κι επίσης τιμής ένεκεν αποφασίσαμε να γίνει ένα φιλικό παιχνίδι στην Κοζάνη με την πρωταθλήτρια Ελπίδα Αμπελοκήπων».

Για την ΕΑΠ που κέρδισε την υπόθεση της πλαστοπροσωπείας: «Για τυπικούς λόγους χάθηκε το ΑΣΕΑΔ, οπότε ας μην το προχωράμε…».

Για τις Εθνικές ομάδες μπιτς βόλεϊ: «Είναι σεβαστό δικαίωμα του καθενός να παίζει με όποιον θέλει και να έχει τον προπονητή που θέλει, Εμείς κάναμε το αυτονόητο και ξεκινήσαμε με τον προπονητή. Τελείωσε ο Ολυμπιακός κύκλος και βάλαμε κανόνες. Πήραμε ένα άξιο προπονητή, φώναξε τα ζευγάρια όπως τα ήθελε και οι Κοτσιλιάνος, Ζουπάνι είπαν πως δεν δεχόμαστε να υπογράψουμε το συμφωνητικό που έλεγε ότι η επιλογή των αγώνων είναι της ΕΟΠΕ. Ο ομοσπονδιακός έχει δικαίωμα να επεμβαίνει και στην ανάγκη να μπορεί να προτείνει και αλλαγές ζευγαριών. Το δεχθήκαμε, τους στηρίξαμε. Πρόσφατα μίλησα μαζί τους κι εφόσον δεχθούν πολύ ευχαρίστως θα τους ορίσουμε ξανά».

Για ευνοϊκή μεταχείριση «ημετέρων»: «Μακριά από εμάς αυτή η λέξη… Ας μου ο οποιοσδήποτε ότι ευνόησα κάποιον… Η ομάδα του κυρίου Μελισσουργού είναι πρωτοπόρος και δικαίως… Έκανε μία αίτηση ο κ, Μελισσουργός να πάρει με νέα αίτηση έναν αθλητή που δεν έχει δηλωθεί για 2 χρόνια. Η υπηρεσία φοβήθηκε και το έφερε στο Δ.Σ. κι εγώ ήμουν κάθετος…. Παίζουμε με καθαρούς όρους κι αυτό πρέπει να καταλάβετε».

Ένταση στη Γ.Σ. μεταξύ Μελισσουργού και Μαυρομάτη

Εγκρίθηκαν οικονομικός, διοικητικός απολογισμός στη ΓΣ της ΕΟΠΕ

Στα 7,9 εκ. Ευρώ το χρέος της ΕΟΠΕ!

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ