1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
03-01-2014 02:55

Φλάβιο Γκουλινέλι: «Το έργο μας δεν θα είναι εύκολο»

Ο προπονητής της Εθνικής Σλοβακίας και πρώην τεχνικός του Ηρακλή και του Ολυμπιακού Φλάβιο Γκουλινέλι θα βρεθεί την Παρασκευή στο δρόμο της Εθνικής Ανδρών κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας του Μ προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο Γκουλινέλι θα κάνει ντεμπούτο με τη Σλοβακία σε επίσημο αγώνα. Η Σλοβακία με τον Στεφάν Κριστιάνσκι και Β΄προπονητή τον Αντρέι Κράβαρικ τερμάτισε στην 11η θέση στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Θέλει να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Μουντιάλ.

«Ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Είχαμε λίγες ημέρες για να γνωριστούμε με τους αθλητές», είπε ο 54χρονος τεχνικός και πρόσθεσε: «Μπορώ μόνο να πω ότι οι παίκτες μου δούλεψαν πολύ σκληρά και έδειξαν πολύ επαγγελματισμό κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μας. Είμαι χαρούμενος με τη στάση που έδειξαν Είχαμε μόνο ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα για την προετοιμασία , αλλά νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι για αυτό το τουρνουά».

Η Σλοβακία έδωσε δύο φιλικά με την Τσεχία την οποία και νίκησε δύο φορές 3-0 σετ. Ο Γκουλινέλι είπε: «Ήμουν χαρούμενος με το αποτέλεσμα, αλλά κυρίως με την ποιότητα που δείξαμε σε αυτούς τους αγώνες. Πρέπει, όμως, να παίξουμε καλύτερα από τα φιλικά με την Τσεχία ώστε να μπορέσουμε να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα . Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος , αλλά εγώ σίγουρα μπορώ να εγγυηθώ ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Σχετικά με την ελληνική ομάδα ο Γκουλινέλι είπε: «Η Ελλάδα έχει μια πολύ καλή και έμπειρη ομάδα και οι παίκτες της έχουν παίξει σε ανώτατο διεθνές επίπεδο για αρκετό καιρό».

Για την Ουκρανία και την Φινλανδία δήλωσε: «Η Φινλανδία έχει τις μεγαλυτέρες συστάσεις και δείχνει να είναι η πιο δυνατή ομάδα. Η Ουκρανία οι περισσότεροι από τους παίκτες είναι ο κορμός της Λοκομοτίβ Χάρκιβ που παίζει στην ρωσική Λίγκα. Το έργο μας δεν θα είναι εύκολο», είπε ο 54χρονος τεχνικός ο οποίος επίσης είναι και προπονητής στην ρωσική Ουράλ Ούφα στο εθνικό πρωτάθλημα της Ρωσίας.

Η Σλοβακία έχει τρεις διεθνείς που αγωνίζονται στο εξωτερικό και είναι ο Λούκας Ντίβις, ο κεντρικός Τόμας Κμετ και ο πασαδόρος Μπράνισλαβ Σκλαντάνι. 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ