1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
18-11-2014 14:27

Πού πας ξυπόλυτος να παίξεις βόλεϊ;

Toυ: Κώστα Ασημακόπουλου (Goal News): Είναι που λέει ο σοφός λαός «τα είχαμε χύμα μας ήρθαν και τσουβαλάτα». Η οδηγία που έστειλε πριν από λίγες ημέρες η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΟΠΕ προς όλα τα σωματεία του βόλεϊ είναι ξεκάθαρη: «Οι αθλητές και οι αθλήτριες των ομάδων πρέπει να έχουν ομοιόμορφες κάλτσες και φορεμένες στο ίδιο ύψος του ποδιού».


Εννοείται πως ο κανονισμός βρίσκεται στην κατεύθυνση της ομοιόμορφης εικόνας των ομάδων, αλλά σε μία περίοδο που οι σύλλογοι δεν έχουν την παραμικρή βοήθεια και σηκώνουν το κόστος των πρωταθλημάτων, θεωρούν τον κανονισμό αλλά και τον τρόπο που επιβάλεται εντελώς παράλογο.

Παράγοντες και προπονητές επικρίνουν το μέτρο λέγοντας πως δεν προσφέρει απολύτως τίποτα και θεωρούν ως προτεραιότητα τα ζητήματα ασφάλειας των αθλητών και των αθλητριών, καθώς η πλειοψηφία των γυμναστηρίων έχει κακής ποιότητας παρκέ που ευθύνονται για τους τραυματισμούς ειδικά μετά από πτώσεις σε άμυνες.

Κι αν αναρωτιέστε τι γίνεται στις μικρές κατηγορίες των παίδων, κορασίδων και μίνι, όπου οι σύλλογοι της γειτονιάς δεν έχουν τη δυνατότητα να ντύνουν τις ομάδες τους και οι γονείς δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν τις ακριβές αγωνιστικές κάλτσες, η απάντηση είναι απλή: Μπορεί η ομάδα να μηδενιστεί ή να τιμωρηθεί με πρόστιμο. Τόσο απλά.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε υπήρξαν μαζικές αναφορές των διαιτητών στα φύλλα αγώνος των αναμετρήσεων όλων των κατηγοριών για ομάδες που οι αθλητές και οι αθλήτριες δεν είχαν ομοιόμορφες κάλτσες ή κάποιοι τις φορούσαν χαμηλότερα και άλλοι ψηλότερα.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι υπήρξαν και ενστάσεις ομάδων επειδή η αντίπαλη ομάδα δεν είχε τις σωστές... κάλτσες. Πλέον τον λόγο έχει ο αθλητικός δικαστής αφού βάσει των κανονισμών οι ομάδες που δεν συμορφώθηκαν κινδυνεύουν με τιμωρία ή και μηδενισμό για μία... ανάποδη κάλτσα.

8 σχόλια

  • Comment Link Reality Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014 13:45 posted by Reality

    Οι κάλτσες ουδέποτε ήταν το πρόβλημά. θα μπορούσατε απλά να αποκλείσετε χρώμα κάλτσας πχ κάτι κόκκινες - φούξια - πουά που βλέπουμε κατα καιρούς κ πονάνε στομάχια απ τα γέλια. Το αν είναι μαύρη ή άσπρη, κοντή ή ψηλή δεν επηρεάζει ούτε την ομοιομορφία, ούτε την ομαδικότητα ούτε το ευ αγωνίζεσθε.
    Το ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΕ επηρεάζεται από:
    1.
    άδειες που δίνονται σε μερικά γήπεδα να λειτουργήσουν όταν είναι ακατάλληλα
    2.
    ότι το βόλλευ στην Ελλάδα είναι ένα άθλημα που υποβαθμίζεται συνεχώς διότι ΔΕΝ λειτουργούν υποδομές (πχ δεν υπάρχουν γήπεδα και άρα ώρες στα γήπεδα, σωματεία ασχολούνται με το να πάρουν χρήματα από ακαδημίες βόλλευ για να τα πάνε σε άλλες δραστηριότητές τους, πάίρνουν προπονητές όχι με βάση το έργο τους αλλά την φήμη ή το χαμηλό κόστος τους-->άρα και χαμηλής ποιότητας βόλλευ.
    Εξαιρέσεις σε όλα αυτά ελάχιστες μετά βασάνων και κόπων).
    Ισχύει το "παίρνω παίχτες από μεγάλη κατηγορία για να ανέβω" αν κάποιος το βάλει στόχο να ανεβει πάσει θυσία εύκολα και γρήγορα αντί να δουλέψει.
    3.
    Να συνδυάσουμε και μεταγραφικές ΑΓΟΡΟΠΩΛΗΣΙΑΚΕΣ συνθήκες αθλητών-τριών (χωρίς απόδειξη φυσικά για όσους καίγονται για την ελληνική κατάντια);;;
    Μεταξύ σωματείων γινονται παράλογες μεταγραφές με 4ψήφια νούμερα απλά για αποδέσμευση αθλητή( = ο παίχτης δεν έχει κανένα όφελος χρηματικό μόνο απλά έκανε μεταγραφή άρα λεφτά σωματείου που αναρωτιέμαι ΠΟΥ πάνε αυτά όταν οι συνθήκες παραμένπυν κακές;). Μάλιστα για κάποιους αθλητές είναι πολλά τα λεφτά συναρτήσει το πόσο καλοί είναι (μπορεί να γίνουν αλλά προς το παρόν δεν είναι).
    Τελικά το μόνο που καταφέρνετε με αυτά είναι ο παίκτης να ναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Λογικό. Αφού αυτός εκτίθεται στον κόσμο, εσείς κρύβεστε πίσω του. Βολεύει. Αυτό είναι η ελληνική κατάντια που θίγεται παραπάνω.
    Αυτά δλδ δεν οδηγούν το κράτος σε κατάντια; οι κάλτσες των αθλητών το κάνουν;
    και
    4.
    η διαιτησία που την αναφέρω τελευταία μεν αλλά σημαντικότατη δε.
    Οι ΜΕΓΑΛΕΣ λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά - ώστε να έχουμε το δάσος και όχι το δέντρο - είναι ότι θα έπρεπε να προσέχουν οι διαιτητες σε όλες αλλά κυρίως σε κρίσιμες φάσεις (πόντο πόντο προς το τέλος του κάθε σετ) τα μέσα ως μέσα, τα out ως out. Επίσης τις διπλές ως διπλές, τα μπλοκαουτ ως μπλοκαουτ και τα φιλέ ως φιλέ κ όχι να τα σφυράμε όποτε και αν τα θυμηθουμε ή και όταν δεν υπάρχουν!!!
    Υπάρχουν και βίντεο πια που τα προδίδουν (τα βίντεο πάνε σε μια γωνιά για να βλέπουμε την αθλητική επίδοση αλλά τελικά μια λύση θα ήταν και μια πανοραμική λήψη ή λήψη από όλες τις γωνίες για να δείχνει πόσα παιχνίδια σακατεύουν). Φυσικά είναι άνθρωποι και λάθη θα κάνουν αλλά καλό θα είναι να το γνωρίζουν και να μην το παίζουν θεοί με τη μύτη ψηλά. Δεν αμοίβονται καν τόσο για να αξίζει αυτή η υπεροψία - άμυνα.
    Αλλά βέβαια, όταν στις συζητήσεις των διαιτητών ακούγονται απόψεις "ου θα πάμε σε κείνο το ματσάκι να διαιτητεύσουμε με τις άμπαλες χαμηλής κατηγορίας" έχουν ήδη προκαταβάλει το τι κατάσταση θα επακολουθήσει.

    Σε μεγάλες κατηγορίες υπάρχουν ενστάσεις που κερδίζονται. Πατάτε στο γεγονός ότι οι μικροί σύλλογοι δεν αντέχουν να υποστηρίξουν την ένσταση και τα αφήνουν έτσι διαιωνίζοντας (μαζί με όλα τα προβλήματα που προανέφερα) ένα φαύλο κύκλο
    αμέλειας,
    κακής νοοτροπίας,
    έλλειψης ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ φιλοσοφίας
    και κυρίως ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ (γιατί η ποιότητα κύριοι δεν θέλει λεφτά θέλει τρομερη υπομονή και κόπο, μεράκι και να μην πατάς επι πτωμάτων όταν δεν έρχεται το αποτέλεσμα που θέλεις).

    Πολλά έγραψα. Τώρα ποιος θα τα λάβει υπόψιν του δεν ξέρω. Αλλά ισχύουν. ΟΛΑ!

  • Comment Link εφαπαξ Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 14:36 posted by εφαπαξ

    Ολα τα εχουμε στο βολλευ οι καλτσουλες μας μαρανανε,εχεις μια κεδ συνταξιουχων και δεν εχουνε τι να κανουνε ολη την ημερα και ασχολουνται με καλτσουλες,σορτσακια και σλιπακια...αντε να ερθει το 2016 -μακαρι και νωριτερα -να πανε στο σπιτι τους!Η μαλλον ο ναδαλ να παει για τεννις,ο αλλος να ψηνει στη ραψανη,οι αλλοι βολτιτσα στον λευκο πυργο και ο αλλος να βλεπει αν φευγει το φερι την σωστη ωρα για ιταλια!Δυστυχως μ'αυτους και τις ιδεες τους δεν παει αλλο φτανει πια!

  • Comment Link ΦΩΚΑΣ Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 13:20 posted by ΦΩΚΑΣ

    ΜΑΛΛΟΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟΣ,ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕΣ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΜΙΖΕΡΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΘΑ ΚΑΘΟΤΑΝ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ.

  • Comment Link Christ Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 12:32 posted by Christ

    Πολύ καλά λέει...... Αυτός λοιπόν που τα λέει ας τα εφαρμόσει στον εαυτό του.... Παρήλθεν πλέον ο καιρός των ''εντολών'' ανεπιστρεπτί!

  • Comment Link Νίκος Νομικός Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 12:00 posted by Νίκος Νομικός

    "Είναι δυνατόν οι ενδοπαλάμιες συνήθειες να οδηγούν σε τέτοιο σημείο υπολειτουργίας κάποιους εγκεφάλους αθλητικών παραγόντων;"

    Αυτή τη ρήση άκουσα χθες από κάποιο φίλαθλο που σχολίαζε τις κάλτσες και κοκκίνισα. Άκου τι σκέφθηκε και είπε ο άνθρωπος για τον Πρόεδρο.

    Συγχαρητήρια στον κύριο Πρόεδρο της ΕΟΠΕ για τις άοκνες προσπάθειές του για την ανάπτυξη του ελληνικού βόλλεϋ.... Γράφει ιστορία. Θα τον θυμόμαστε για πολλά χρόνια.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ