1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
17-05-2024 17:24

Προολυμπιακό Ανδρών: Πρόκριση στο χρυσό σετ για την Ελλάδα κόντρα στην Κροατία στον πρώτο γύρο του τουρνουά

Στο χρυσό σετ κρίθηκε η πρόκριση της Ελλάδας κόντρα στην Κροατία, στην πρεμιέρα του Α' ομίλου της δεύτερης φάσης του Beach Volley Nations Cup (Προολυμπιακό τουρνουά) στην Λιθουανία.

Ο Ιάσων Κανέλλος με τον Παναγιώτη Ιωαννίδη ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες στο πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι από τους Ντεβάλντ, Πρίμπανιτς για να πάρουν τη νίκη ο Σταύρος Ντάλλας με τον Δημήτρη Χατζηνικολάου κόντρα στους Σκόριν, Ζελένικα για να κριθεί η πρόκριση στο χρυσό σετ.


Επόμενος αντίπαλος θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Βέλγιο-Γιβραλτάρ.

Ήττα στις λεπτομέρειες Κανέλλος και Ιωαννίδης

Στο πρώτο παιχνίδι, Κανέλλος και Ιωαννίδης βρέθηκαν κοντά στη νίκη αλλά με δικά τους λάθη κατά κύριο λόγο οι Κροάτες βγήκαν νικητές.

Στο πρώτο σετ η Εθνική μας ομάδα είχε τον έλεγχο μέχρι το 17-13. Μετά το τάιμ άουτ των Κροατών το σκορ έγινε 18-18, ο Κανέλλος έκανε το 19-18 αλλά στην συνέχεια έχασε την κόντρα επίθεση για το 19-19. Με χαμένο σερβίς των αντιπάλων η Ελλάδα είχε το πρώτο της σετ μπολ αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε και οι Κροάτες στο τρίτο δικό τους έκαναν το 0-1 στα σετ με 22-24.

Κανέλλος και Ιωαννίδης έβγαλαν αντίδραση στο δεύτερο σετ. Όπως και στο πρώτο, από το ξεκίνημα πήραν τον έλεγχο του σετ και προηγήθηκε με 7-3. Η Κροατία προσπαθούσε να μειώσει όμως η Εθνική μας ομάδα έβρισκε τον τρόπο να πάρει το side out και με καλά στημένο μπλοκ, σωστές επιλογές στην επίθεση ήρθε η ισοφάριση σε 1-1 σετ με 21-15.

Στο τάι μπρέικ, Κανέλλος και Ιωαννίδης έδειχναν έτοιμοι να πάρουν τη νίκη, καθώς προηγήθηκαν με 11-8 αλλά οι Κροάτες με στοχευμένο σερβίς έφεραν το σετ στα ίσια (11-11) και πέρασαν μπροστά με 11-12. Ο Ιωαννίδης ισοφάρισε σε 12-12 αλλά ο ίδιος σημάδεψε άουτ για το 12-14 και η Κροατία λίγο αργότερα έκανε το 13-15.

Ισοφάρισαν Ντάλλας, Χατζηνικολάου

Η ισοφάριση στις νίκες στη σειρά με τους Κροάτες ήρθε από τους πρωταθλητές Ελλάδας Σταύρο Ντάλλα, Δημήτρη Χατζηνικολάου.

Ντέρμπι ήταν το πρώτο σετ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι μέχρι το τέλος. Η Εθνική μας ομάδα είχε κόντρα επίθεση με το σκορ στο 20-19 αλλά ο Ντάλλας χρεώθηκε με διπλή μπαλιά και έτσι έγινε το 20-20. Ο ίδιος όμως με δύο επιθέσεις διαμόρφωσε το 24-22 για το 1-0 σετ.

Με την ψυχολογία με το μέρος τους, Ντάλλας και Χατζηνικολάου ανέβασαν ακόμα περισσότερο την απόδοσή τους στο δεύτερο σετ και με υπεροχή σε σερβίς, μπλοκ-άμυνα πήραν το σετ με 21-13 μετά από άσσο του Ντάλλα και επικράτησαν με 2-0 σετ.

Το τελείωσαν στο χρυσό σετ


Στο χρυσό σετ που θα έκρινε την πρόκριση στον επόμενο γύρο, οι Κροάτες άλλαξαν συμπαίκτες στις δύο τους ομάδες και κόντρα στους Ντάλλα, Χατζηνικολάου αγωνίστηκαν οι Σκόριν, Μρίμπανιτς.

Με το σκορ στο 14-12 ο Χατζηνικολάου έχασε την κόντρα επίθεση για το 14-13 και στην συνέχεια μετά από φάση διαρκείας, ήρθε η ισοφάριση σε 14-14. Ο Ντάλλας έδωσε νέο ματς μπολ στην Ελλάδα (15-14) για να το τελειώσει στην επόμενη φάση ο Χατζηνικολάου μετά από δική του άμυνα για το τελικό 16-14.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ