1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
16-05-2024 21:09

Προολυμπιακό: Πανέτοιμες για την πρόκληση της Λιθουανίας οι εθνικές μπιτς ανδρών

Λιγότερο από 24 ώρες απέμειναν για το πρώτο σερβίς του A' ομίλου της δεύτερης φάσης του Beach Volley Nations Cup στο Βίλνιους, όπου συμμετέχει και η Ελλάδα.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας Σταύρος Ντάλλας, Δημήτρης Χατζηνικολάου και ο Ιάσων Κανέλλος με τον Παναγιώτη Ιωαννίδη θα μπουν στην άμμο στις εγκαταστάσεις της πρωτεύουσας της Λιθουανίας από 17 έως 19 Μαΐου με στόχο την πρόκριση στην τελική φάση του προολυμπιακού τουρνουά. 

Οι δύο Εθνικές μας ομάδες μπιτς βόλεϊ μαζί με τον ομοσπονδιακό προπονητή Κωνσταντίνο Ποθητάκη βρίσκονται εδώ και λίγες ημέρες στην Λιθουανία και προετοιμάστηκαν για να αντιμετωπίσουν τις αντίστοιχες Εθνικές ομάδες από την διοργανώτρια Λιθουανία, την Ουκρανία, την Κροατία, το Βέλγιο την Ουγγαρία και το Γιβραλτάρ. Το πρόγραμμα των αγώνων θα ανακοινωθεί μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 16/5.

Την πρόκριση για την τελική φάση του προολυμπιακού τουρνουά που θα γίνει στην Λετονία θα πάρουν οι πρώτοι κάθε ομίλου (τέσσερις όμιλοι σε κάθε φύλο) ενώ ελπίδες θα έχουν και οι καλύτεροι δεύτεροι. Ήδη έχουν προκριθεί οι ομάδες που κατέκτησαν την πρώτη φάση του Nations Cup και η διοργανώτρια της τελικής φάσης Λετονία. Από την τελική φάση του θεσμού στην Λετονία θα δοθεί ένα έξτρα απευθείας εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγωνες 2024 στο Παρίσι.

«Από τις ομάδες που βρίσκονται στον όμιλό μας, η πιο αδύναμη χώρα είναι αυτή του Γιβραλτάρ. Η Κροατία, η Ουγγαρία και το Βέλγιο είναι πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο και πιστεύω μπορούμε να τις κοντράρουμε.

Η Ουκρανία μαζί με την Λιθουανία είναι οι πιο δυνατές χώρες και τα φαβορί, ωστόσο μετά την απόσυρση του Ουκρανού Ρέζνικ, η διοργανώτρια Λιθουανία έχει προβάδισμα, όχι μόνο λόγω έδρας αλλά οι ομάδες τους είχαν την καλύτερη παρουσία στα τουρνουά της FIVB και έκαναν καλή πορεία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα» είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής Κωνσταντίνος Ποθητάκης και συνέχισε αναφορικά με την προετοιμασία όλο αυτό το διάστημα μέχρι το προολυμπιακό.

«Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι κάθε χρόνο έχουμε μεγάλο κενό χωρίς αγώνες τη χειμερινή περίοδο που μας δυσκολεύει να είμαστε στον βαθμό ετοιμότητας που θέλουμε.

Υπάρχει μεγάλη εξέλιξη από την αρχή αυτού του ολυμπιακού κύκλου μέσα από την προσπάθεια που κάνει και η ομοσπονδία και γι'αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον υπεύθυνο του μπιτς βόλεϊ Αλέκο Παρασκευόπουλο και τον τιμ μάνατζερ Μανώλη Ρουμελιώτη. Είμαστε όμως ακόμα μακριά για να φτάσουμε το άθλημα εκεί που ήταν. Έχω ζήσει την Ελλάδα να είναι σταθερά στους Ολυμπιακούς Αγώνες και με δύο ομάδες και θέλουμε ακόμα δρόμο για να επιστρέψουμε».

Την εβδομάδα που μας πέρασε, ο Σταύρος Ντάλλας με τον Δημήτρη Χατζηνικολάου συμμετείχαν στο πρώτο τους διεθνές τουρνουά για το 2024, αυτό στην Μαδρίτη κατηγορίας futures όπου κατέλαβαν την 5η θέση.

«Είμαστε ευχαριστημένοι από την 5η θέση, στο πρώτο μας φετινό τουρνουά. Ταυτόχρονα είδαμε ότι μπορούμε να κοντράρουμε τις ομάδες που μπήκαν τετράδα και γι'αυτό μας μένει μία πικρία. Θα μπορούσαμε σίγουρα κάτι καλύτερο. Ωστόσο είναι θετικό που φτάσαμε στην πεντάδα, έχοντας να παίξουμε μαζί αγώνα περίπου ένα χρόνο. Προσπαθούσα μέσα στο χειμώνα όσο μου το επέτρεπαν οι υποχρεώσεις μου στη σάλα να παίξω και μπιτς βόλεϊ. Το θετικό στην όλη υπόθεση είναι ότι βλέπουμε με τον Σταύρο ότι παίζουμε καλύτερα από πέρυσι» σχολίασε ο Δημήτρης Χατζηνικολάου και συνέχισε:

«Το προολυμπιακό είναι η τελευταία μας ευκαιρία για να διεκδικήσουμε την πρόκριση στην τελική φάση για την Ολυμπιάδα. Δεν μπορώ να πω ότι νιώθουμε πίεση. Ξέρουμε ότι οι ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε είναι πιο έτοιμες και παίζουν σε υψηλό επίπεδο. Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μας αλλά θα διεκδικήσουμε κάθε ευκαιρία που θα μας δοθεί».

Ο Σταύρος Ντάλλας που όλο το χρόνο προπονούταν εντατικά στο μπιτς βόλεϊ για να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν καλύτερος τη φετινή σεζόν σχολίασε: «Ο Δημήτρης έκανε μεγάλη προσπάθεια το χειμώνα να είναι στο γήπεδο και ήμασταν αρκετά μαζί.

Προσωπικά εκμεταλλεύτηκα τις ημέρες που ήμουν μόνο για να βελτιώσω τις αδυναμίες μου και ο κόουτς μας ο Ποθητάκης προσάρμοζε άψογα την προπόνηση για να είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Στο πρώτο μας τουρνουά για φέτος ήταν δύσκολο γιατί είχαμε να παίξουμε επίσημο παιχνίδι κοντά ένα χρόνο. Το δείγμα όμως ήταν θετικό. Ήμασταν κοντά στο επίπεδο των άλλων ομάδων, είτε νικήσαμε είτε χάσαμε και η εμπειρία αυτή θα μας βοηθήσει για ένα καλύτερο αποτέλεσμα στο προολυμπιακό».

Μετά από 7 χρόνια ο Ιάσων Κανέλλος με τον Παναγιώτη Ιωαννίδη ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους στην άμμο, με στόχο και των δύο στην επιστροφή στην κορυφή της Ελλάδας αλλά και την διάκριση στο εξωτερικό. Μετά την 2η θέση που κατέλαβαν στο Βαλκανικό πρωτάθλημα στην Τουρκία ταξίδεψαν απευθείας για την Λιθουανία και ενσωματώθηκαν στην ελληνική αποστολή για το προολυμπιακό τουρνουά.

«Η προετοιμασία όλο το χειμώνα μας βοήθησε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για το προολυμπιακό τουρνουά, στο οποίο ο στόχος είναι η πρόκριση, όσο δύσκολη μπορεί να είναι. Με τον Παναγιώτη επιλέξαμε να πάμε πριν στο Βαλκανικό γιατί χρειαζόμασταν αγώνες.

Εκεί στόχος ήταν το μετάλλιο, το πήραμε αλλά μας μένει η πίκρα που χάσαμε στον τελικό. Την τούρκικη ομάδα που παίξαμε την είχαμε νικήσει δύο γύρους πριν αλλά στον τελικό δεν πιάσαμε την ίδια απόδοση, είχαν και τον κόσμο στο πλευρό τους. Παρόλα αυτά είμαστε ικανοποιημένοι για το αποτέλεσμα και βλέπουμε μπροστά» σχολίασε ο Ιάσων Κανέλλος, με τον Παναγιώτη Ιωαννίδη να συμπληρώνει:

«Το ταξίδι από την Τουρκία στην Λιθουανία ήταν δύσκολο και κουραστικό αλλά προσαρμόσαμε τις προπονήσεις μας εδώ στην Λιθουανία και όλα κύλησαν καλά. Είμαστε έτοιμοι για το προολυμπιακό, σε ωραίες εγκαταστάσεις εδώ στην Λιθουανία.

Με τον Ιάσονα έχουμε υπάρξει στο παρελθόν συμπαίκτες, γνωρίζει καλά ο ένας τον άλλον, αλλά χρειαζόμαστε αγώνες για να βρούμε τον ρυθμό μας και το Βαλκανικό ήταν μία καλή ευκαιρία για να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τώρα στο προολυμπιακό».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ