1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
16-05-2024 20:20

Ώρα προολυμπιακού στην Τουρκία για Μαναβή, Τριανταφυλλίδη και Αλεξόγλου, Πασχαλάκη

Μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες παραμονής στην Τουρκία, οι γυναικείες Εθνικές ομάδες μπιτς βόλεϊ μετρούν αντίστροφα για το πρώτο σερβίς στον Β' όμιλο της δεύτερης φάσης του Beach Volley Nations Cup (Προολυμπιακό τουρνουά

Η Δήμητρα Μαναβή με την Λίζα Τριανταφυλλίδη και η Ελένη Αλεξόγλου με την Μυρτώ Πασχαλάκη μαζί με τον ομοσπονδιακό προπονητή Στάθη Χανδρινό βρίσκονται από τις αρχές Μαΐου στο Μπαλικεσίρ, όπου συμμετείχαν στο Βαλκανικό πρωτάθλημα και συνέχισαν στην Τουρκία την προετοιμασία τους, καθώς το προολυμπιακό θα διεξαχθεί στην ίδια εγκατάσταση από 17 έως 19 Μαΐου.

Στον ίδιο όμιλο βρίσκεται και η οικοδέσποινα του τουρνουά Τουρκία, η Τσεχία, η Φινλανδία, η Δανία και η Βόρεια Ιρλανδία. Το πρόγραμμα των αγώνων θα ανακοινωθεί μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 16/5.

Την πρόκριση για την τελική φάση του προολυμπιακού τουρνουά που θα γίνει στην Λετονία θα πάρουν οι πρώτοι κάθε ομίλου (τέσσερις όμιλοι σε κάθε φύλο) ενώ ελπίδες θα έχουν και οι καλύτεροι δεύτεροι. Ήδη έχουν προκριθεί οι ομάδες που κατέκτησαν την πρώτη φάση του Nations Cup και η διοργανώτρια της τελικής φάσης Λετονία. Από την τελική φάση του θεσμού στην Λετονία θα δοθεί ένα έξτρα απευθείας εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγωνες 2024 στο Παρίσι.

«Είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε αυτό το προολυμπιακό τουρνουά. Εκπροσωπούμαστε από μία νεοσύστατη ομάδα, την Δήμητρα Μαναβή και την Λίζα Τριανταφυλλίδη και από μία ομάδα που αποτελείται από τις νεαρές Ελένη Αλεξόγλου και Μυρτώ Πασχαλάκη, δίδυμο που θεωρούμε ότι στο μέλλον θα εξελιχθεί αρκετά.

Δεν είμαστε από τα φαβορί του τουρνουά, καθώς οι ομάδες της Φινλανδίας και της Τσεχίας κυρίως είναι πιο ψηλά στην κατάταξη από εμάς και αυτό από μόνο του δείχνει το επίπεδο και την δυναμική τους. Η φύση τέτοιων τουρνουά δεν μας επιτρέπει να σκεφτόμαστε παρά μόνο το πρώτο παιχνίδι που θα δώσουμε. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τρία παιχνίδια. Θα πρέπει να παρουσιάσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, να κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι και στην συνέχεια να σκεφτούμε το επόμενο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι πνευματικά και σωματικά για να κάνουμε καλό τουρνουά. Η προετοιμασία στο Μπαλικεσίρ κύλησε χωρίς προβλήματα και την Παρασκευή ξεκινούν οι αγώνες. Θα είμαστε έτοιμοι να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε» δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Στάθης Χανδρινός.

Δήμητρα Μαναβή και Λίζα Τριανταφυλλίδη πέρυσι με διαφορετικές συμπαίκτριες έζησαν την ατμόσφαιρα και τις απαιτήσεις ενός προολυμπιακού τουρνουά στο Ηράκλειο Κρήτης και φέτος ως δίδυμο ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν τις εμπειρίες που αποκόμισαν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η διοργάνωση θα είναι η δεύτερη που θα αγωνιστούν ως ομάδα, καθώς πριν λίγες μέρες κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα.
 
«Αρχικά να πω πως είμαι χαρούμενη που εκπροσωπώ την Ελλάδα και είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι εδώ. Με την Δήμητρα είμαστε μία νεοσύστατη ομάδα με λίγα παιχνίδια μαζί. Είχαμε το Βαλκανικό που πήγαμε καλά και μας βοήθησε πολύ σαν τουρνουά. Έχουμε κάνει προετοιμασία αρκετές ημέρες στην Τουρκία και είδαμε όλες τις συνθήκες στο Μπαλικεσίρ και έχουμε συνηθίσει τις εγκαταστάσεις για την καλύτερη δυνατή προσαρμογή μας» είπε η πρωταθλήτρια Ελλάδας το 2023 Λίζα Τριανταφυλλίδη και συνέχισε:

«Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Φέτος έχω αποκομίσει και την περσινή εμπειρία ενός προολυμπιακού τουρνουά. Τώρα βέβαια είναι πιο δύσκολη η κατάσταση γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε την Φινλανδία και την Τσεχία που είναι από τα φαβορί για την πρόκριση στο Παρίσι. Είμαστε όμως ενθουσιασμένες και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Από την πλευρά της η Δήμητρα Μαναβή που συμμετείχε και το 2021 σε προολυμπιακό τουρνουά ανέφερε: «Το Βαλκανικό ήταν η τέλεια ευκαιρία να μείνουμε αρκετές μέρες στην Τουρκία. Ειδικά που είμαι Θεσσαλονίκη εγώ και η Λίζα στην Αθήνα. Κάναμε πολλές προπονήσεις εδώ μαζί με άλλες ομάδες, κάτι που δεν έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε συχνά. Είναι τέλειο που είμαστε τόσο καιρό μαζί. Το Βαλκανικό δεν ήταν τόσο δύσκολο τουρνουά αλλά βοήθησε να βρούμε τον ρυθμό και τα πατήματά μας. Ανυπομονώ να ξεκινήσει το προολυμπιακό και να δοκιμάσουμε τι δυνάμεις μας. Δεν ξέρουμε ακόμα τι θα αντιμετωπίσουμε. Οι αντίπαλοί μας είναι ομάδες που δεν βρίσκουμε στα παγκόσμια τουρνουά που συμμετέχουμε. Είναι πολύ καλές ομάδες. Η εμπειρία είναι τρομερή και αισθάνομαι τυχερή κάθε φορά που είμαι σε αυτή την διαδικασία».

Αν και είναι μόλις 15 και 17 ετών, η Ελένη Αλεξόγλου και η Μυρτώ Πασχαλάκη ετοιμάζονται να λάβουν μέρος στο τρίτο τους διεθνές τουρνουά γυναικών. Πρώτη τους εμπειρία ήταν τον Σεπτέμβριο του 2023 οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες στο Ηράκλειο Κρήτης και πριν λίγες ημέρες αγωνίστηκαν στο Βαλκανικό πρωτάθλημα και κατέλαβαν την 7η θέση.

Η παρουσία τους και μόνο στην Τουρκία όλο αυτό το διάστημα αναμφισβήτητα θα τις βοηθήσει στα αναπτυξιακά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που θα συμμετέχουν το καλοκαίρι του 2024.

«Η όλη εμπειρία στην Τουρκία είναι πολύ καλή για εμάς. Κάναμε πολλές προπονήσεις στην Τουρκία και μας βοήθησε αυτό να συνηθίσουμε τις συνθήκες και τα γήπεδα. Το Βαλκανικό ήταν πολύ καλό για εμάς και ήταν αυτό που θέλαμε με την συμπαίκτριά μου την Μυρτώ για να μπούμε στον ρυθμό των αγώνων.

Η απόσταση και οι πολλές μέρες που λείπουμε δεν μας έχει επηρεάσει τόσο. Το έχουμε ξαναπεράσει πέρυσι που λείπαμε συνεχομενα για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Κ20 και Κ18» ανέφερε η Ελένη Αλεξόγλου, με την συμπαίκτριά της Μυρτώ Πασχαλάκη να δηλώνει:

«Είναι αρκετές οι ημέρες που λείπουμε αλλά είναι η ιδανική ευκαιρία για να ξεκινήσουμε το καλοκαίρι μας και να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τα ευρωπαϊκά που είναι από τους στόχους μας. Έχουμε έρθει στο προολυμπιακό για να μαζέψουμε και εμπειρίες και είναι επιτυχία για εμάς που παίζουμε με μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες.

Στο Βαλκανικό προσπαθήσαμε με την Ελένη να βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να βρούμε ρυθμό για να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται στο προολυμπιακό».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ