1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
17-01-2024 15:43

Άθλος Ορεστιάδας: Ισχυρή επίθεση με τον Καναδό Ζακ Χάτσεσον

Την απόκτηση του 26 χρονου (1μ97) Καναδού ακραίου Ζακ Χάτσεσον, ανακοίνωσε ο Άθλος Ορεστιάδας. Η ανακοίνωση του Εβρίτικου συλλόγου για τον «Ζαχαρία» που προέρχεται από τη  Σούσα του Aζερμπαϊτζάν αναφέρει:

Η διοίκηση του ΤΑΑ Άθλος Ορεστιάδας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη συνεργασίας με τον Καναδό αθλητή Zac Hutsceson, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του συλλόγου για τη συνέχεια του πρωταθλήματος Volleyleague 2023-2024.

Το νέο απόκτημα της ομάδας βρίσκεται ήδη στην Ορεστιάδα και έχει τεθεί επισήμως  στη διάθεση του Ρουμάνου προπονητή, Κριστιάν Σιτιγκόϊ, προκειμένου να ενισχύσει με τις αγωνιστικές του ικανότητες και εμπειρίες την ομάδα μας στη φετινή  προσπάθεια διάκρισης. Η φετινή σεζόν θα είναι η παρθενική παρουσία του Χάτσεσον στα ελληνικά γήπεδα και η 2η εκτός Καναδά, καθώς φέτος αγωνίστηκε στην Σούσα του Aζερμπαϊτζάν.

O Ζάκαρι Πέτερ Χάτσεσον, όπως είναι το πλήρες όνομα του αθλητή, γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 1997 στο Κίνγκστον του Οντάριο, έχει ύψος 1.97μ και αγωνίζεται ως ακραίος. Στα 16 του, ο Χάτσεσον άφησε στην άκρη τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια  και επέλεξε να αφιερωθεί στο βόλεϊ.

Μετά από μια σπουδαία πενταετή καριέρα στο Κολεγιακό Πρωτάθλημα της χώρας του με την ομάδα του Πανεπιστημίου του Queen’s, όπου ως σπουδαστής-αθλητής ο Χάτσεσον διακρίθηκε συμμετέχοντας στην U SPORTS First Team All-Canadian, αναδείχθηκε Ontario University Athletics (OUA)  Player of the Year, ενώ τιμήθηκε δύο φορές με το βραβείο Merit OUA East Dale Iwanoczko, βοηθώντας τους «Gaels» να κατακτήσουν το Πρωτάθλημα OUA το 2018-19 και το 2019 -20. Παράλληλα τις δύο τελευταίες χρονιές διετέλεσε και βοηθός προπονητή στην πανεπιστημιακή ομάδα.

Την σεζόν 2020-2021 o Χάτσεσον κλήθηκε στις επιλογές του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του, προπονούμενος στο Εθνικό Κέντρο Προετοιμασίας του Καναδά στο Γκατινό, ενώ το 2019 επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει τον Καναδά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πανεπιστημίων που διεξήχθη στη Νάπολη της Ιταλίας. Με την ομάδα του Αζερμπαϊτζάν συμμετείχε φέτος στο Challenge Cup, όπου αποκλείστηκε από τον Παναθηναϊκό στη φάση των «32» του θεσμού.

Ο 26χρονος Καναδός νεοαποκτηθείς άσος μας, που επιτίθεται στα 3,55μ και μπλοκάρει τους αντιπάλους του στα 3.35μ., εξέφρασε την ικανοποιήσή του για τη συμφωνία του με τον Άθλο και την παρουσία του στην Ορεστιάδα λέγοντας στις πρώτες επίσημες δηλώσεις του τα εξής: «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ στην Ελλάδα και ανήκω πλέον στον Άθλο Ορεστιάδας!

Είμαι ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως το ελληνικό, αντιμετωπίζοντας εξαιρετικούς αθλητές και είμαι έτοιμος με τους συμπαίκτες μου να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Κάθε φορά που συμμετέχω σε ένα νέο πρωτάθλημα, στόχος μου είναι πάντα να κερδίζω, επομένως θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και ελπίζω να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται.

Ξέρω ότι υπάρχουν συνήθως δύο παραδοσακά ισχυρές δυνάμεις στην Ελλάδα, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, που είναι πάντα ισχυρές ομάδες. Ανυπομονώ για το ντεμπούτο μου μπροστά στους υπέροχους φιλάθλους της Ορεστιάδας και ελπίζω να σας δω όλους στον εντός έδρας αγώνα μας με τον Ολυμπιακό»!

Η διοίκηση του ΤΑΑ Άθλος Ορεστιάδας καλωσορίζει τον “Ζαχαρία” στην οικογένεια του συλλόγου και του εύχεται μία σεζόν με υγεία και επιτυχίες για τον ίδιο, αλλά και την ομάδα μας.

 

 

 

Σχετικά άρθρα

  • Άθλος Ορεστιάδας: Από τo φυλάκιο των Μαρασίων, στη «μάχη» του Ρέντη ο Θοδωρής Κωνσταντινίδης
    Η χθεσινή «ψυχωμένη» εμφάνιση του Άθλου Ορεστιάδας στο κλειστό του Ρέντη σκόρπισε αισιοδοξία στους φίλους της ομάδας μας, που είδαν τα παιδιά του Κριστιάν Σιτιγκόϊ να τα «δίνουν όλα» απέναντι στους πρωταθλητές Ελλάδας και να παίζουν «στα ίσα» μία από τις 20 κορυφαίες ομάδες του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ.
  • 'Αθλος Ορεστιάδα: Παρελθόν ο Έντβινς Σκρούντερς
    Παρελθόν αποτελεί από τον Άθλο Ορεστιάδας ο Εντβινς Σκρούντερς. Η διοίκηση της ακριτικής ομάδας συμφώνησε στη λύση της συνεργασίας με τον 26 χρονο Λετονό πασαδόρο μετά την σπουδαία πρόταση που δέχτηκε από την Πολωνική Γιαστρεμπσκι ,η οποία αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.