1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
17-01-2024 17:52

Το θαύμα του Μίλωνα, ο Μωάμεθ, o Oλυμπιακός, τα... πουκάμισα του Άθλου και οι απεριόριστοι κοινοτικοί

Η ανταπόκριση που είχε η πρόκριση του Μίλωνα, αποδεικνύει ότι το βόλεϊ διαθέτει πολλούς φίλους στην Ελλάδα, που διψούν για επιτυχίες και απομένει να βρεθεί ο τρόπος για να τους φέρουμε στα γήπεδα, αρκεί να τους προσεγγίσουμε σωστά.

Παρότι το ματς της Γαλλίας δεν είχε τηλεοπτική κάλυψη και τελείωσε μετά τα μεσάνυχτα, ο κόσμος περίμενε με αγωνία το αποτέλεσμα και εκφράστηκε μέσω των  social media με υπέρμεπτρο ενθουσιασμό.

Η μη τηλεοπτική μετάδοση δεν οφείλεται στην Cosmote , αλλά στους Γάλλους που δεν κάλυψαν το ματς γι αυτό θα αναφερθούμε πάλι στην “αστεία” Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία, που δεν επιβάλει την τηλεόραση σε προχωρημένες φάσεις ευρωπαϊκών κυπέλλων.

Εδώ θα μου πείτε το ανύπαρκτο σαιτ της  CEV έπεσε πάλι το βράδυ της Τρίτης  και δεν υπήρχε λάιβ σκορ για να μάθει ο κόσμος τι γίνεται στη Ναντ, η τηλεοπτική κάλυψη την μάρανε την πιο ανύπαρκτη ομοσπονδία σε όλα τα σπορ; Ούτε έχουν βάλει στον σχετικό πίνακα τις ημερομηνίες της επόμενης φάσης, να μη θυμηθούμε ξανά ότι τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ γίνονται σε διαφορετική ώρα.

Η Ομοσπονδία της πλάκας ενδιαφέρεται μόνο για τα τηλεοπτικά  δικαιώματα του Τσάμπιονς Λιγκ, τα οποία πουλάει η ίδια και δεν παίρνουν λεφτά τα σωματεία που μετέχουν. Κάποια πρόστιμα προβλέπονται, ενώ τα έσοδα είναι μηδαμινά. Μήπως ήρθε η ώρα να διοργανώσουν μόνα τους τα κλαμπ τα ευρωπαϊκά κύπελλα, αντί να περιμένουν την δραστηριοποίηση του παρωχημένου Μπόρισιτς;

Στην σκάλα  στην Ναντ ανέβηκε ακόμη ένας ανύπαρκτος Βούλγαρος διαιτητής, ονόματι Γκεοργκίεφ που έχασε τον έλεγχο, έβγαλε από τα ρούχα τους, παίκτες του Μίλωνα και της Ναντ, ενώ ακύρωνε μόνος τον εαυτό του,αφού ζήτησε αρκετά βίντεο ρέφερι μετά από δικές του αποφάσεις.Σε μια φάση μάλιστα παίκτης της Ναντ σήκωσε το χέρι ότι βρήκε την μπάλλα, κι αυτός έστειλε την δεύτερη στο VAR. O Ψάρας τον ξύπνησε και του έδειξε την ενέργεια του Γάλλου. Κι ακόμη δεν του πήραν τη σφυρίχτρα, όπως και του συμπατριώτη του Βινάλεφ με το τεράστιο εγώ, που έκανε το άσπρο μαύρο στα ματς Ισραήλ-Ελλάδα 3-2 και Ολυμπιακός-Ζάκσα 3-0.

Ο Μίλωνας λοιπόν που όπως γράψαμε  στο παρελθόν δεν δικαιούται συμμετοχής σε επαγγελματικό πρωτάθλημα, προσέγγισε η νέα διοίκηση με διαφορετικό τρόπο το άθλημα και επιβραβεύτηκε αγωνιστικά χάρη και στον Σάκη Ψάρα, αλλά και εξωαγωνιστικά.

Έδειξε τον δρόμο σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό που πρέπει να εφαρμόσουν κι αυτοί το γνωστό “Όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στον Μωάμεθ”  αφού το μοντέλο με τους οργανωμένους απέτυχε παταγωδώς.

Τους θέλουμε τους οργανωμένους στα γήπεδα, μόνο αυτούς και όχι τις ομάδες κρούσης, αλλά πρέπει να δημιουργηθεί και να προσελκύσουμε το κοινό του βόλεϊ με προωθητικές κινήσεις στους φίλους του αθλήματος και τα γειτονικά σχολεία.

Το πέτυχαν στο ίδιο γήπεδο, στη Γλυφάδα η ΕΟΠΕ και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Η πρώτη το γέμισε με ατομικές προσκλήσεις στους φίλους του βόλεϊ στα ματς της Εθνικής και ο δεύτερος με συνεχείς επισκέψεις παικτών, προπονητών, αλλά και υπαλλήλων του στα γειτονικά σχολεία.

Ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός έχει πιο εύκολο έργο γιατί έχει δικό του γήπεδο, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που όταν πάει στο ΟΑΚΑ συγκεντρώνει πάνω από 5.000 θεατές, αριθμό πρωτόγνωρος για το βόλεϊ.

Ο Ολυμπιακός για να τα καταφέρει πρέπει να κάνει συντονισμένες και διαρκείς ενέργειες με τους παίκτες, τους προπονητές και του υπαλλήλους του. Πρέπει όμως να γίνει κινητοποίηση και να μη γίνεται εκείνο το αστείο κάλεσμα που κάνουν όλα τα γραφεία τύπου των συλλόγων. Που βάζουν σε αθλητές και αθλήτριες στο στόμα τους την αναποτελεσματική και ψεύτικη δήλωσε “περιμένουμε τον υπέροχο κόσμο μας να γεμίσει το γήπεδο” Αμ δε...

Να αλλάξουμε θέμα και να πάμε στην Ορεστιάδα, όπου ο Άθλος άλλαζε πέρυσι τους προπονητές σαν τα πουκάμισα και φέτος κάνει το ίδιο με τους παίκτες.Τα δελτία Τύπου του εξάλλου έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και δεν είναι βαρετά και με στερεότυπα

Σε ένα έγραφαν ότι ο πρόεδρος Τσολακίδης ζήτησε συγκεκριμένη ταχύτητα στους εκτοξευτήρες μπάλας και σε άλλο κατήγγειλαν τους παίκτες ότι έκαναν ντόλτσε βίτα στην Αθήνα και γι αυτό έχασαν με κατεβασμένα χέρια από τον Μίλωνα.

Στόχος παραμένει η τετράδα γι αυτό γίνονται αλλαγές και θα αποκτηθεί και ο κεντρικός που περισσεύει από τον ΠΑΟΚ (Λινάρδος ή Παπαλεξίου) και θέλουν να βρουν «άδειο» τον Ολυμπιακό για να τον κερδίσουν και να κάνουν νίκη τετράδας.

Ο Ολυμπιακός θα πάει οδικώς από την Κωνσταντινούπολη στην Ορεστιάδα την Πέμπτη για το ματς του Σαββάτου , προκειμένου να γλιτώσει δυο αεροπορικά ταξίδια Πόλη-Αθήνα και Αθήνα-Αλεξανδρούπολη.

Προσεχώς θα γράψουμε για την ... ομηρία του ΠΑΣΑΠ από δύο τρεις ακριβοπληρωμένους Έλληνες παίκτες που μπλοκάρουν τους 5 ξένους και τις 12 ομάδες, με αποτέλεσμα να χαθούν περίπου 20 θέσεις εργασίας στην  Volley League.  Για μια ακόμη φορά η δραστήρια μειοψηφία δρα απέναντι στην σιωπηρή πλειοψηφία, χάρη στην άτολμη διοίκηση  του συνδικαλιστικού οργάνου των βολεϊμπωλιστών.

Η λύση όμως είναι απλή και θα εφαρμοσθεί χωρίς να ερωτηθεί ο ΠΑΣΑΠ. Απεριόριστο κοινοτικοί  στις ομάδες της  Volley League, βάση του κοινοτικού δικαίου. Και τα σκυλιά δεμένα...

YΓ: Ο Χαραλαμπίδης με τα 5 μπλοκ  στα δύο τάι μπρέικ στη Ναντ έδειξε για μια ακόμη φορά ότι έχει έφεση στο μπλοκ. Απλά αδικεί τον εαυτό του που δεν δουλεύει περισσότερο για να φτάσει ψηλά.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.