1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
27-07-2023 21:00

Ματέο Χασμπάλλα: «Η κλήση στην Εθνική ήταν ένα όνειρο για μένα»

Η παρουσία του στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας ήταν μία από τις εκπλήξεις του φετινού καλοκαιριού. Στα 18 του χρόνια ο Ματέο Χασμπάλλα, το παιδί των μεταναστών από την Αλβανία που μεγάλωσε στην Αντίκυρα Βοιωτίας, ζει το δικό του όνειρο.

Βρέθηκε στην Αντίκυρα μαζί με την οικογένεια του όταν ήταν μόλις 4 μηνών. Εκεί μεγάλωσε, εκεί, στον τοπικό ΓΣ Αντίκυρας, ξεκίνησε να παίζει βόλεϊ με τους φίλους του από το σχολείο για να τον ανακαλύψει ο Ολυμπιακός και από τα 16 του χρόνια να τον φέρει στον Πειραιά. Κι αφού τη σεζόν 2022-2023 πήρε το βάπτισμα του πυρός στην ανδρική ομάδα (πανηγυρίζοντας το πρωτάθλημα και το Challenge Cup) το κερασάκι στην τούρτα του 18χρονου Ματέο Χασμπάλα ήταν η κλήση του στην εθνική ομάδα.

Το άγχος του γι’ αυτήν την πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης της γαλανόλευκης τεράστιο. Το ξεπέρασε όμως κι αυτό με την καθοδήγηση του… έμπειρου πλέον Δημήτρη Μούχλια και το χαμόγελο του όταν τον ρωτήσαμε για το αν σκέφτεται το ταξίδι στο Ισραήλ ως μέλος της αποστολής ήταν όλα τα λεφτά.

«Μέσα σ’ ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα έγινα πολλά πράγματα. Από την Αντίκυρα στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, μετά στη μεγάλη ομάδα και τώρα στην εθνική ανδρών. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και νιώθω πολύ μεγάλη ικανοποίηση. Ήταν ένα όνειρο για εμένα να βρίσκομαι εδώ», είπε ο 18χρονος πασαδόρος και παραδέχθηκε πως αν του έλεγε κάποιος ότι θα είναι στις κλήσεις της εθνικής πριν από λίγους μήνες:

«Όχι δεν θα το πίστευα ότι θα γινόταν τόσο γρήγορα και τόσο μικρός να είμαι στην εθνική ομάδα. Οι προπονητές έχουν δείξει ότι εμπιστεύονται νέους αθλητές, αλλά και πάλι δεν θα το πίστευα. Ωστόσο από τη στιγμή που έγινε φυσικά ένιωσα τεράστια ικανοποίηση και ευχαρίστηση».

Εξίσου μεγάλη ικανοποίηση νιώθει κι από τη στιγμή που βρέθηκε με την υπόλοιπη ομάδα: «Τα πράγματα είναι όπως τα φανταζόμουν. Είμαστε πολύ καλά μεταξύ μας και δουλεύουμε κάθε μέρα για να πετύχουμε τους στόχους μας», είπε χαρακτηριστικά κι όταν τον ρωτήσαμε για τους στόχους τόνισε:

«Να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε κι από κει και πέρα ότι προκύψει». Για να φτάσουμε στην ερώτηση όπου το αυθόρμητο χαμόγελο του έδειξε και την τεράστια λαχτάρα του. «Είναι νωρίς ακόμη, αλλά φαντάζεσαι τον εαυτό σου να είναι στην τελική επιλογή για το Ισραήλ;», τον ρωτήσαμε  και το πρόσωπο του έλαμψε. «Το εύχομαι… Δεν ξέρω αν θα είμαι, αλλά θα είμαι πραγματικά  πολύ χαρούμενος αν τα καταφέρω».

Media

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.