1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
28-07-2023 18:18

Συνέντευξη Τύπου Agios Nikolaos Finals: «Οι τελικοί να παραμείνουν για χρόνια στον Άγιο Νικόλαο»

Δήμος Αγίου Νικολάου, ΕΟΠΕ και Περιφέρεια Κρήτης συμφώνησαν πως οι τελικοί του μπιτς βόλεϊ αξίζει να παραμείνουν για χρόνια στην όμορφη πόλη της Κρήτης.

Σίγουροι πως και φέτος οι τελικοί του μπιτς βόλεϊ στον Άγιο Νικόλαο θα στεφθούν με απόλυτη επιτυχία, εμφανίστηκαν Δήμος, ΕΟΠΕ, ΠΑΟΔΑΝ και Περιφέρεια Κρήτης. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Καραμπέτσος, ο αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου και πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ, Χάρης Αλεξάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Γιάννης Ανδρουλάκης μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου που έλαβε χώρα στο κινηματοθέατρο «ΡΕΞ» δεν έκρυψαν πως οι τελικοί αυτοί θέλουν να γίνουν θεσμός και να συνεχίσουν για χρόνια, καθώς τόσο ο κόσμος, όσο και οι αθλητές τους έχουν αγκαλιάσει.

Γιώργος Καραμπέτσος (Πρόεδρος ΕΟΠΕ):




«Στον Άγιο Νικόλαο εφέτος τα πανελλήνια πρωταθλήματα μπιτς βόλεϊ υπό την αιγίδα της ΕΟΠΕ συμπληρώνουν 30 χρόνια ακριβώς (1994-2023). Σπάμε επίσης το ρεκόρ παρουσίας των τελικών φάσεων σε μία πόλη και αυτή είναι ο Άγιος Νικόλαος.

Οπως καταλαβαίνεται είχα σχεδιάσει να αρχίσω πανηγυρικά την τοποθέτηση μου στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ωστόσο, τα γεγονότα των τελευταίων ημερών επιβάλλουν αλλαγή στις προτεραιότητες μας.

Θέλω κατ΄ αρχήν να μνημονεύσουμε τους ήρωες που με τίμημα την ίδια τους τη ζωή προστατεύουν την Ελλάδα.

Αναφέρομαι στον ανώνυμο πυροσβέστη, στον ανώνυμο εθελοντή που εδώ και 15 ημέρες έχουν κάνει κατάθεση ψυχής σε κάθε γωνιά της χώρας για να σβήσουν τις πυρκαγιές.

Αναφέρομαι ειδικά στα δύο παλικάρια που χάθηκαν στα βουνά της Εύβοιας με το μοιραίο Canadair. Στον συγκυβερνήτη Περικλή Στεφανίδη που κηδεύτηκε χθες στο Κιλκίς και στο σμηναγό Χρήστο Μουλά που πριν λίγα λεπτά η κρητική γη (στα Χανιά) τον υποδέχεται στην αγκαλιά της.

Είμαστε θλιμμένοι, θυμωμένοι αλλά και προβληματισμένοι. Πενθούμε αλλά και ελπίζουμε. Είμαστε όμως και σίγουροι πως μαζί με τη νέα γενιά θα οικοδομήσουμε μία νέα Ελλάδα που θα έχει μεγαλύτερες αντοχές και καλύτερες άμυνες στις δυσκολίες, στα στοιχεία της φύσης και στις μεγάλες προκλήσεις.

Η σκέψη μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών.

Είναι κοντά στους συμπατριώτες μας που τούτες τις ώρες δοκιμάζονται έχοντας υποστεί ένα μεγάλο ψυχολογικό, υπαρξιακό και οικονομικό σοκ. Αναφέρομαι στον κόσμο που έχει χάσει τα σπίτια του, την περιουσία του, τις δουλειές του και ζει στην απελπισία και στην αβεβαιότητα. Αναφέρομαι στα ζώα που χάθηκαν και στο περιβάλλον που έπαθε μία ακόμα ανεπανόρθωτη ζημιά.

Στη Ρόδο, στην Κέρκυρα, στην Κάρυστο, στα Δερβενοχώρια, στο Λουτράκι, στη Σαρωνίδα και στην Κερατέα, στο Βόλο, στη Λαμία, στον Αλμυρό, οι πληγές είναι ανοικτές.

Το μπιτς βόλεϊ έχει ταυτιστεί με αυτές τις περιοχές και το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ ως πρόεδρος της μεγάλης κοινότητας του βόλεϊ και του μπιτς βόλεϊ είναι πως θα επιστρέψουμε δυναμικά και θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις πληγείσες περιοχές μέχρι να σταθούν και πάλι στα πόδια τους.

Καθώς ταξίδευα για την Κρήτη έκανα μία ιστορική αναδρομή. Στα παιδικά μου χρόνια και στις ωραίες στιγμές που έχω ζήσει στη Κρήτη απ΄όπου κατάγομαι. Κυρίως όμως μου ήρθε στο μυαλό η πρώτη συνέντευξη Τύπου που είχαμε δώσει εδώ το 2017. Ηταν η πρώτη μου καλοκαιρινή σεζόν στην ΕΟΠΕ ως πρόεδρος και επανεκκινούσαμε μεταξύ άλλων και το μπιτς βόλεϊ.

Είχαμε να σηκώσουμε ένα δυσβάσταχτο χρέος. Είχαμε έναν Γολγοθά. Όμως, θυμάμαι τον δήμαρχο Αντώνη Ζερβό που μου είπε στο τέλος εκείνης της διοργάνωσης: «Πρόεδρε μέχρι να κλείσω τον κύκλο μου ως δήμαρχος Αγίου Νικολάου τα τελικά του μπιτς βόλεϊ θα γίνονται εδώ».

Δώσαμε τα χέρια το καλοκαίρι του 2017 και από τότε μέχρι σήμερα πέρασαν 7 χρόνια που για τον αθλητισμό είναι μία ολόκληρη ζωή. Ο Άγιος Νικόλαος περνάει στην ιστορία ως η μακροβιότερη έδρα των τελικών φάσεων του μπιτς βόλεϊ. Στήριξε και αγκάλιασε το άθλημα.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες και όλοι εμείς που το υπηρετούμε θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες και θα λέμε πάντα ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρώτο πολίτη του Αγίου Νικολάου, τον Αντώνη Ζερβό αλλά και στον αντιδήμαρχο Χάρη Αλεξάκη που εδώ και 7 χρόνια μαζί με όλη τη Δημοτική Αρχή, τους συνεργάτες τους, τους εργαζομένους του δήμου αλλά και τους πολίτες της πόλης έχουν αγκαλιάσει τη διοργάνωση και την έχουν αναδείξει ως το πιο σημαντικότερο και πιο επιτυχημένο γεγονός στο Ολυμπιακό άθλημα της άμμου. Τους ευχαριστούμε.

Φυσικά τίποτα απ΄όλα αυτά δεν θα είχε προβληθεί εάν η Δημόσια Τηλεόραση δε στήριζε τη διοργάνωση με τις απευθείας μεταδόσεις. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα, τον διευθυντή προγράμματος Κώστα Παπαβασιλείου, τον διευθυντή του Αθλητικού τμήματος Δημήτρη Χατζηγεωργίου και όλους τους εργαζομένους στην κρατική τηλεόραση.

Επίσης ευχαριστώ τους μεγάλους μας χορηγούς Lipton Ice Tea και Befon, όλους τους υποστηρικτές μας και όλους τους χορηγούς του τοπικούς.

Κι επειδή είναι η πρώτη συνέντευξη Τύπου μετά τις βουλευτικές εκλογές, θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Λευτέρη Αυγενάκη για ότι πρόσφερε στον αθλητισμό και στην ΕΟΠΕ και του εύχομαι καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Εύχομαι επίσης ο νέος υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Οικονόμου να έχει δύναμη και υγεία και όχι μόνο να συνεχίσει το έργο του Λευτέρη Αυγενάκη αλλά και να ανεβάσει τον πήχη ακόμα ψηλότερα για τον καλό του ελληνικού αθλητισμού.

Πριν κλείσω θέλω να αφιερώσω την τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος 2023 στη μνήμη των δύο πιλότων, των θυμάτων των πυρκαγιών αλλά και σε μία μεγάλη Ελληνίδα που χάσαμε πριν λίγες ημέρες. Και αναφέρομαι στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη η οποία έφυγε από τη ζωή έχοντας προσφέρει ένα μεγάλο έργο και μία τεράστια προσφορά προς τα παιδιά και τις οικογένειες τους. Εύχομαι να τη μιμηθούν πολλές κυρίες και πολλοί κύριοι διότι στο σύντομο πέρασμα μας από αυτή τη ζωή για το μόνο που θα μας μνημονεύουν θα είναι για την αγάπη, την ανιδιοτέλεια και την προσφορά μας».

Χάρης Αλεξάκης (Αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου)


«Θέλω από την πλευρά μου να σας καλωσορίσω στον Άγιο Νικόλαο. Ο Δήμαρχος κύρος Αντώνης Ζερβός απουσιάζει στο εξωτερικό και μου δίνει το δικαίωμα να εκπροσωπήσω τον Δήμο σε μια διοργάνωση που αγαπάω πάρα πολύ.

Όταν το 2017 ξεκινούσαμε δεν πίστευτα πως θα κάναμε ρεκόρ. Και τα ρεκόρ είναι για να σπάνε και θέλω να τα συνεχίσουμε. Είναι ένα ραντεβού που δίνουμε κάθε χρόνο όλοι μας να δούμε φίλους που έχουμε κάνει και αυτό φαίνεται σε όλους. Θέλω να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γιώργο Καραμπέτσο που μας πίστεψε. Εμείς όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούμε όσο μπορούμε και φτάσαμε να καταφέραμε να κάνουμε διοργάνωση μέσα στον κορονοϊό. Ευχαριστούμε όλους όσοι δουλεύουν στην ομοσπονδία, τους αθλητές που πλέον είμαστε φίλοι και όλοι συνεργάτες.

Και επειδή ο πρόεδρος μου έδωσε την πάσα, στόχος μας είναι οι τελικοί να γίνονται πάντα στον Άγιο Νικόλαο. Μας αρέσει όλο αυτό και θέλουμε να γίνουμε μέρος της αναγέννησης του αθλήματος. Θέλουμε να φτιάξουμε δύο γήπεδα μπιτς βόλεϊ και να δημιουργήσουμε δικιές μας ομάδες. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Περιφείαρεια Κρήτης και ιδιαίτερα τον Γιάννη τον Ανδρουλάκη. Το να αγαπάς τον τόπο σου και να θέλεις να τον ανεβάσεις με τέτοια event είναι σημαντικά..

Να ευχαριστήσω συνολικά τα μέσα και όλους όσοι βοηθάνε. Να πω πως θα ήθελα αν καταφέρουμε και οι δύο να συνεχίσουμε να κάνουμε ακόμα πιο εντυπωσιακά πράγματα γιατί η λίμνη μας περιμένει. Εύχομαι στα παιδιά καλή επιτυχία και εμείς σας περιμένουμε κάθε χρόνο να πανηγυρίζουμε όλοι μαζί τον τίτλο».

Γιάννης Ανδρουλάκης (Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου)


«Φίλες και φίλοι καλωσήρθατε στο Λασίθι και τον Άγιο Νικόλαο. Εκ μέρους της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη, Σταύρου Αρναουτάκη που χαιρετίζει την διοργάνωση αυτή. Είμαστε εδώ όχι γιατί ο Άγιος Νικόλαος για 6 χρόνια προσφέρει την συνεργασία, αλλά γιατί και η πόλη αυτή και η Περιφέρεια έχει αγκαλιάσει το άθλημα και οι αθλητές έχουν αγκαλιάσει αυτό το μέρος. Ο τόπος αυτός ενώνει το άθλημα και την προσπάθεια, αλλά και την ευγενή άμιλα την δική σας και σε σχέση με τον στόχο που έχετε βάλει.

Ο τόπος αυτός είναι ένας πόλος έλξης συναρπαστικών και κοινοτόμων δραστηριοτήτων και δράσεων. Αυτό το επιθυμούμε και το αγαπάμε και εμείς και ο καθένας από την πλευρά του. Πέρσι και τα προηγούμενα χρόνια ήταν ιδιαίτερα λόγω κορονοϊού. Φάνταζε αδύνατο να το κάνουμε αλλά έγινε. Και ερχόμαστε για 6η χρονιά να μιλάμε για ένα γεγονός που θέλουμε να σχεδιάσουμε και για την επόμενη.

Η Περιφέρεια θα είναι αρωγός στο να φιταχτούν τα γήπεδα που θέλει ο Δήμος Αγίου Νικολάου. Κλείνοντας θέλω να αναφερθώ στο δυστύχημα με τα καναντέρ γιατί ήμουν και εγώ ως φαντάρος στην αεροπορία. Πρέπει να είμαστε δίπλα σε αυτές τις οικογένειες που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Επίσης είναι σημαντικό να αναφερθούμε στους εθελοντές του Αγίου Νικολάου, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό. Και η πόλη και ο νομός έχουν παντού εθελοντές που πάντα βοηθάνε. Θα ήθελα να ανανεώσουμε το ραντεβού για τους τελικούς του 2024.

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.