1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
14-07-2014 15:38

Λίγκα στις γυναικες, το beach στους ιδιώτες!

H A1 γυναικών φυτοζωεί, χωρίς τηλεόραση, σπόνσορες, δημοσιότητα και η κίνηση του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και του Παναθηναικού για δημιουργία Λίγκας είναι επίκαιρη όσο ποτέ, ενώ και το επίπεδο των  Μasters έχει πέσει κατακόρυφα και δεν συγκινεί κανέναν.


Ο Στάθης Νικολούζος που υπηρέτησε το βόλει γυναικών, είτε από τον Πανιώνιο, είτε από τον Ολυμπιακό, είτε από την ΕΟΠΕ και τώρα από τον Σαρωνικό προτείνει: "Είναι επιτακτική ανάγκη να μετατραπεί η Α1 γυναικών σε λίγκα υπό την εποπτεία της ομοσπονδίας, αλλά με αυτοτέλεια στην διαπραγμάτευση τηλεοπτικών δικαιωμάτων και χορηγών.

Δεν μπορεί να γίνει σε μια ημέρα, χρειάζεται όμως προγραμματισμός. Οι ομάδες της Α1 γυναικών πρέπει να περάσουν σε αστικές εταιρείες μη κερδοσκοπικές, για να έχουν μεγαλύτερη αυτοτέλεια από τα ερασιτεχνικά σωματεία, αλλά και μεγαλύτερη ευκολία κινήσεων.

Το μέλλον του γυναικείου βόλεϊ είναι τα νησιά,  μέσα στα επόμενα χρόνια περισσότερες από τις μισές ομάδες θα προέρχονται από τα νησιά. Οι τοπικές κοινωνίες βοηθούν και στηρίζουν τέτοιες προσπάθειες.

Την Α1 γυναικών πρέπει να την αντιμετωπίσουν όλοι (παράγοντες, αθλήτριες, προπονητές, διαιτητές, μάνατζερ, ομοσπονδία) σαν προϊόν, για να μπορέσουν να προσελκύσουν χορηγούς. Πρέπει να διοργανώνονται χάπενινγκ στην αρχή κατά την διάρκεια αλλά και στο τέλος κάθε σαιζόν, όπως η παρουσίαση του πρωταθλήματος , το all stars game,  βράβευση των καλύτερων αθλητριών. Πρέπει να δημιουργήσουμε star αθλήτριες αλλά και star  προπονητές, με λίγα λόγια το βολεικό star system με πολύ εξωστρέφεια.

Πρέπει να πάψουμε να χαιρόμαστε αν διαλύεται μια ανταγωνιστική ομάδα και να δημιουργήσουμε συνθήκες που να το αποτρέπουν. Οι ομάδες δεν διαλύονται από έλλειψη αθλητριών, αλλά από έλλειψη παραγόντων.

Η ομοσπονδία επιβάλλεται να δημιουργήσει  σεμινάρια επιμόρφωσης των παραγόντων, ενώ και οι ίδιες οι ομάδες πρέπει να ψαχθούν με το θέμα.

Λίγες είναι οι ομάδες που παράγουν παράγοντες, αυτές δεν κινδυνεύουν να εξαφανιστούν και έχουν συνέχεια.

Όσο αφορά τις χορηγίες καμία ομάδα δεν έχει ειδικευμένο επιτελείο και όλοι στηρίζονται στις γνωριμίες. Αυτό πρέπει να το αλλάξουμε άμεσα, πρέπει να τονώσουμε την εξωστρέφεια και να αναθέσουμε σε εταιρείες την εξεύρεση χορηγών, εφ όσον πρώτα καταγράψουμε αυτά που έχουμε διάθεση να προσφέρουμε στους χορηγούς. Δεν είναι δυνατόν το 2014 να μην μπορεί μια εταιρεία να δώσει το όνομα της σε μια ομάδα.

Χρειάζεται αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου.

Όσο αφορά τις αθλήτριες, πρέπει να ισχύσουν τα συμβόλαια και να μην υπάρχουν αθλήτριες δύο ταχυτήτων (Ελληνίδες και ξένες). Πρέπει να βοηθήσουν και εκείνες για την προβολή του πρωταθλήματος με κάθε τρόπο. Πρέπει να δίνουν συνεντεύξεις, να κάνουν επισκέψεις στα σχολεία και να αντιληφθούν ότι είναι μέρος των υποχρεώσεων τους απέναντι στην ομάδα και κατά επέκταση στο πρωτάθλημα.

Η Α1 δεν μπορεί να κάνει ανάπτυξη όπως τα σωματεία των μικρότερων κατηγοριών, αλλά ούτε και να δίνουν τις αθλήτριες στην Α1 χωρίς να λαμβάνουν ένα ποσό σε αντιστάθμισμα των χρημάτων που έχουν επενδύσει για την παραγωγή αθλητριών.

Η Α1 γυναικών στο βόλει είναι το μόνο γυναικείο πρωτάθλημα που μπορεί να γίνει οικονομικά αυτοδύναμο, φτάνει να ενδιαφερθούν πρώτα οι παράγοντες των ομάδων και να το αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα και όχι σαν ένα πάρεργο που γεμίζει τον ελεύθερο χρόνο τους. Στην Ιταλία τις ομάδες τις τρέχουν ένας, δύο άνθρωποι αλλά αφιερώνουν χρόνο!

Για το μπιτς βόλει "Οι εποχές πέρασαν, η ομοσπονδία δεν έχει περιθώρια να χαλάει ούτε ευρώ για την διοργάνωση των masters.

Πρέπει οι διοργανώσεις να πραγματοποιούνται από ιδιώτες, υπό την παρακολούθηση της ομοσπονδίας. Η ομοσπονδία μπορεί να κρατήσει τον τελικό και την βαθμολογία, όλα τα άλλα πρέπει να περάσουν στους συνδιοργανωτές. Τα χρηματικά  έπαθλα και πληρωμή των διαιτητών. Ανάλογα με το ύψος των επάθλων να προσαρμόζεται και η βαθμολογία.

Το beach volley είναι ο βασιλιάς των σπορ του καλοκαιριού και έχει περιθώριο μεγάλο για χορηγούς.

Τα σωματεία πρέπει να ασχοληθούν με το beach volley σοβαρά. Στην Ιταλία οι ομάδες της λίγκας γυναικών διοργανώνουν πρωτάθλημα beach volley (ομάδων) σε διάφορα μέρη, με σκοπό την προβολή του πρωταθλήματος.

Είναι ευκαιρία να φέρουμε νέες και νέους στο άθλημα του volley και beach volley!

-Τι άλλο διοργανώνωση  θα γίνει στην Αίγινα , όσον αφορά το beach volley;

Στις 16,17 Αυγούστου διοργανώνουμε το family cup. Τις ομάδες θα αποτελούν δύο άτομα τις ίδιας οικογένειας αλλά δύο διαφορετικών γενιών π.χ. πατέρας κόρη , μητέρα γιός.

Σκοπός είναι να φέρουμε όλη την οικογένεια στο άθλημα. Όποιος γνωρίζει το άθλημα θέλει να μείνει και όπως είπαμε, οι θέσεις των παραγόντων πάντα είναι άδειες . Ευελπιστώ  να προσελκύσουμε νέα παιδιά στο άθλημα και ταυτόχρονα να βρούμε ανθρώπους που να ασχοληθούν με το άθλημα, γιατί το αγαπάνε και όχι επειδή ασχολείται το παιδί τους. Οι τελευταίοι είναι τις περισσότερες φορές η γάγγραινα της ανάπτυξης (σε όλα τα αθλήματα)". 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.