1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
13-11-2023 21:08

Κουμεντάκης: Θα τα δώσουμε όλα, ο Ολυμπιακός πρέπει πάντα να πρωταγωνιστεί

Για τη σπουδαία πρόκριση της ομάδας βόλεϊ ανδρών του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων του Champions League μίλησε ο Ραφαήλ Κουμεντάκης στο olympiacossfp.gr. Με τον διεθνή ακραίο των Κυπελλούχων Ευρώπης να τονίζει: «Η σεζόν θα είναι μεγάλη. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι θα παλέψουμε, θα τα δώσουμε όλα, ο Ολυμπιακός πρέπει πάντα να πρωταγωνιστεί».

-Σε τρεις ημέρες, δώσατε τρία δυνατά ματς, τα κερδίσατε και πετύχατε το στόχο σας! Πόσο δύσκολο είναι να παίζεις τόσο υψηλού επιπέδου παιχνίδια, με ένα μεγάλο στόχο μπροστά, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα;

«Δυνατό τριήμερο. Παίζαμε με την πρωταθλήτρια Βουλγαρίας, την πρωταθλήτρια Ρουμανίας και την ουκρανική ομάδα. Ουσιαστικά, παλεύεις για μία θέση, οι συνθήκες ήταν πάρα πολύ δύσκολες, γιατί παίζαμε δύο παιχνίδια στις εννιά το βράδυ. Το δεύτερο ματς τελείωσε στις 12 και ξαναμπήκαμε στο γήπεδο στις τέσσερις το μεσημέρι, για το τρίτο παιχνίδι. Νομίζω, αυτό τα… λέει όλα. Ήταν ένα δυνατό τεστ. Ήταν οργανωτικά απάνθρωπο για τους αθλητές, για τις ομάδες, για όλους και δεν ξέρω αν φταίει η CEV, δεν ξέρω ποιος φταίει.

Σαν να μην υπολογίζουν ούτε τους αθλητές, ούτε τις ομάδες, ήταν πρωταθλήτριες ομάδες εκεί, που έχουν κι άλλους στόχους και πρέπει να το καταλαβαίνουν αυτό. Άνθρωποι είμαστε, πρέπει να οργανώνονται καλύτερα αυτά, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για Champions League. Από εκεί και πέρα, ήρθαμε εδώ και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, δείξαμε το μέταλλο και τον χαρακτήρα που έχουμε ως ομάδα. Το δείξαμε και πέρυσι, αρκετές φορές, σε όσες δύσκολες συνθήκες συναντήσαμε. Μία ακόμη απόδειξη, ότι δεν το βάζουμε κάτω με τίποτα και είμαστε έτοιμοι πάντα. Βγήκαμε πιο δυνατοί από αυτό τον όμιλο και δείξαμε, ότι θα παλέψουμε στη σεζόν».

-Πως νιώσατε τη στιγμή που κατακτήσατε το δεύτερο σετ κόντρα στην Αρκάντα Γκαλάτι και ουσιαστικά, «σφραγίσατε» την πρόκριση στο Champions League;

«Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα. Αυτός ήταν και προσωπικός στόχος, αλλά και στόχος του συλλόγου, είμαστε χαρούμενοι που επέστρεψε ο Ολυμπιακός εκεί που όλοι τον θυμόμαστε να βρίσκεται, στους ομίλους του Champions League, μαζί με τους καλύτερους! Είμαστε ευχαριστημένοι. Το τι θα συμβεί στους ομίλους δεν το ξέρουμε, είναι αρκετά παιχνίδια, είναι εντός και εκτός έδρας, ενδιάμεσα με πολλές διοργανώσεις, πρωταθλήματα, Κύπελλα».

-Μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού, συνεχίζετε φέτος με συμμετοχή στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Πόσο σημαντικό είναι αυτό;

«Πέρυσι, κατακτήσαμε το ευρωπαϊκό, το θέλαμε πραγματικά και πλέον, δίνουμε μια συνέχεια με τη συμμετοχή μας στο Champions League. Πήγαμε στη Ρουμανία προετοιμασμένοι και έτοιμοι να περάσουμε στη φάση των ομίλων, αυτό θέλαμε και το καταφέραμε. Είναι μια απόδειξη της σκληρής δουλειάς που κάνουμε και της εξέλιξης που έχουμε και θέλουμε να έχουμε. Ο Ολυμπιακός πρέπει πάντα να πρωταγωνιστεί και κάθε μέρα να ανεβαίνει ακόμη περισσότερο επίπεδο σε ό,τι κάνει».

-Πέντε δυνατά ματς στα προκριματικά και η ομάδα έδειξε έτοιμη, τα κέρδισε και τα πέντε. Παίζει ρόλο και ο κορμός της ομάδας;

«Είμαστε πολύ τυχεροί που είμαστε σχεδόν η ίδια ομάδα, αυτό είναι πάρα πολύ βασικό. Μια καλή ομάδα έχει αθλητές και ανθρώπους που συνεργάζονται και δουλεύουν μαζί για καιρό. Πολλές ομάδες φέρνουν σπουδαίους αθλητές και εν τέλει, δεν γίνονται ποτέ ομάδα, δεν δένουν. Εμείς είμαστε καιρό μαζί, ξέρουμε τα καλά μας, τα κακά μας και αυτό είναι το όπλο μας, με αυτό θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε».

-Ένα σχόλιο για τις αντίπαλες ομάδες στη φάση των ομίλων;

«Σίγουρα, κάποιος θα πει ότι ο ένας όμιλος είναι πιο βατός ή ο άλλος πιο δύσκολος ή ο άλλος πιο εύκολος, όμως αυτό που μετράει στο τέλος είναι, ότι κερδίσαμε τους πάντες, πέντε αντιπάλους, πήραμε την πρόκριση ως πρώτοι. Και αυτό σε κάνει να νιώθεις άξιος για που έχεις φτάσει. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε που θα φτάσουμε στη συνέχεια, γιατί μπορεί να μην φτάσουμε και πουθενά, πρέπει να πηγαίνουμε βήμα-βήμα, παιχνίδι με παιχνίδι. Θα πάμε σε έναν θεωρητικά δύσκολο όμιλο, με πολύ καλές ομάδες που πρωταγωνιστούν στα πρωταθλήματά τους, σε πρωταθλήματα πιο μεγάλα και ακριβά από το ελληνικό, με καλύτερη οργάνωση.

Ξέρουμε όλοι το πολωνικό και το τουρκικό πρωτάθλημα. Χαιρόμαστε που θα έρθει η πρωταθλήτρια Πολωνίας και η κάτοχος του Champions League στο Ρέντη. Ελπίζουμε, ο κόσμος να γεμίσει το γήπεδο, είναι ωραίο που θα έρθουν τέτοιες ομάδες και τέτοιοι αθλητές στο γήπεδό μας, θα είναι ωραίο για τον κόσμο να παρακολουθήσει τέτοια παιχνίδια. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας, να μας βοηθήσει στην προσπάθεια που θα κάνουμε».

-Γενικότερα, πως βλέπεις τη φετινή σεζόν;

«Είμαστε στις 13/11 και δεν έχουμε πάρει χαμπάρι πότε τελειώσαμε με την Εθνική, πότε τελειώσαμε προετοιμασία, πότε άρχισε η χρονιά, πότε παίξαμε πέντε ευρωπαϊκά μας, πότε περάσαμε στο Champions League. Στον Ολυμπιακό έτσι είναι, πρέπει να είσαι πάντα ετοιμοπόλεμος, πάντα σε εγρήγορση.

Η σεζόν θα είναι μεγάλη, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Θα το απολαύσουμε, αυτή είναι η δουλειά μας, αυτό έχουμε επιλέξει να κάνουμε. Θα έρθουν και οι δύσκολες στιγμές, θα έρθουν και ωραίες στιγμές, αλλά εμείς θα παλέψουμε. Στόχος μας είναι η κορυφή σε οποιαδήποτε διοργάνωση, στόχος μας να κερδίζουμε πάντα. Η Ευρώπη είναι δύσκολη, δεν ξέρουμε τι θα συναντήσουμε. Μπορεί να πάμε καλά, μπορεί και όχι, όμως το σίγουρο είναι, ότι θα τα δώσουμε όλα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.