1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
09-05-2017 18:43

Αρσενιάδης: «Πιστεύουμε στην πρόκριση γνωρίζοντας τις δυσκολίες»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στον 3ο όροφο του Επιμελητηρίου της Αλεξανδρούπολης η συνέντευξη Τύπου της Εθνικής ανδρών που βρίσκεται από την Παρασκευή στην πρωτεύουσα του Έβρου για προετοιμασία ενόψει των προκριματικών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Την ομάδα εκπροσώπησαν ο προπονητής Κώστας Αρσενιάδης και αρχηγός Δημήτρης Τζούριτς, ενώ από τους τοπικούς φορείς το παρών έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Αλεξ/πολης Γιάννης Βαταμίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χαράλαμπος Τοψίδης και ο πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Θράκης & Ανατ. Μακεδονίας Ειρήναρχος Κεμανετζής. Τον συντονισμό της συνέντευξης είχε αναλάβει ο δημοσιογράφος Γιώργος Πανταζίδης.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Αρσενιάδης αφού ευχαρίστησε την Αλεξανδρούπολη και τους τοπικούς φορείς για την στήριξη στην Εθνική ομάδα, αναφέρθηκε στην μικρή προετοιμασία που θα κάνει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ενόψει των προκριματικών του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

«Μέχρι τώρα ερχόμουνα ως αντίπαλος προπονητής καθώς παίζαμε κόντρα στον Εθνικό, αλλά δεν αισθανθήκαμε ποτέ ξένο το μέρος. Έχουμε πολλούς φίλους, ξέρουμε ότι έχει προσφέρει πολλά αυτός ο τόπος στο βόλεϊ και το νιώθουμε αυτό, βγαίνει μια ενέργεια. Πέρα απ’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλους τους τοπικούς φορείς για την υποστήριξη και τη βοήθεια τους. Μέχρι στιγμής η φιλοξενεία μας είναι άριστη και πιστεύω ότι έτσι θα είναι και στη συνέχεια. Είναι πραγματικά αυτό που θέλαμε και μακάρι να είχαμε ακόμα περισσότερες μέρες στην πόλη της Αλεξανδρούπολης γιατί θα μας βοηθούσε πολύ. Εύχομαι να ξανά υπάρξει μία τέτοια ευκαιρία και να είμαστε στο νέο κλειστό που ετοιμάζεται γιατί ένα τέτοιο έργο θα αλλάξει τα δεδομένα τουλάχιστον στο άθλημα μας».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για την αγωνιστική κατάσταση των παικτών της Εθνικής και για το έχει να αντιμετωπίσει αυτή το επόμενο διάστημα απάντησε:

«Την αγωνιστική κατάσταση των παικτών μου δεν τη γνωρίζω από τη στιγμή που δεν είναι όλοι οι παίκτες εδώ. Λείπει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της Εθνικής καθώς μέχρι προχθές αυτοί οι παίκτες αγωνιζόντουσαν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Υπάρχει εδώ ένα κομμάτι αξιόλογων αθλητών, αλλά είναι μικρό και δεν έχουμε κάνει ακόμα πλήρη προπόνηση. Είμαι όμως αισιόδοξος. Από κει και πέρα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μεγάλες δυσκολίες. Καταρχάς για πρώτη φορά η Εθνική κάνει τόσο μικρή προετοιμασία. Όπως είπα και νωρίτερα θα ήταν ευχής έργο να είχαμε τουλάχιστον 10 μέρες ακόμα προετοιμασία στην πόλη σας. Αυτό όμως δεν το έχουμε και η ομάδα θα πάει να παίξει για την πρόκριση σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ολλανδία με τρεις έως πέντε προπονήσεις με σχεδόν όλους τους παίκτες μαζί και μηδέν προπονήσεις με όλους. Εκεί καλούμαστε να βγούμε πρώτοι, αποκλείοντας και τον οικοδεσπότη και κόντρα σε ομάδες που τουλάχιστον στα χαρτιά είναι πιο ψηλά από μας. Για να είμαστε ρεαλιστές οι πιθανότητες είναι εναντίον μας. Εμείς όμως δεν κατεβαίνουμε για να χάσουμε. Πάμε στην Ολλανδία για να βγούμε πρώτοι και θα εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες και τις δυνατότητες που έχουμε. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στα παιδιά με πολλά από τα οποία έχω συνεργαστεί και τα γνωρίζω. Δίπλα μου έχω έναν αθλητή (Τζούριτς) ο οποίος αγωνίζεται σε πολύ υψηλό επίπεδο και μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες νίκες – εκπλήξεις την Εθνική. Δεν ξέρω πόσοι μας πιστεύουμε, αλλά εμείς γνωρίζοντας τις δυσκολίες πιστεύουμε».

Πηγή φωτό: sportsaddict.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.