1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
29-11-2016 22:45

Ενωτικός Καραμπέτσος: «Επανίδρυση του βόλεϊ με καθαρή εντολή των σωματείων»

Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος ήταν καλεσμένος της εκπομπής «Στο Φιλέ» της NOVA και μίλησε για τις κρίσιμες εκλογές στην ομοσπονδία στις 17 Δεκεμβρίου.

Ο Καραμπέτσος είπε πως τα χρέη δεν έχουν αντιμετωπιστεί αλλά έχουν μετακυληστεί, ξεκαθάρισε πως δεν θα ακολουθησει την τακτική του «δεν πληρώνω». Έκανε «χειρουργικό» άνοιγμα σε παράγοντες όλων των παρατάξεων, αντέδρασε όταν έμαθε πως ο Μαυρομάτης με τον Ψαρουδάκη θα συνεργαστούν ενώ παρότι δεν είπε ονόματα αναφέρθηκε θετικά για τον Γιώργο Μελισσουργό λέγοντας: «Έκανα ανοίγματα σε όλους τους επικεφαλής. Ο ένας μου ζήτησε λαγούς με πετραχήλια(ΣΣ:Στουραϊτης, 9 συμβούλους). Ο δεύτερος(ΣΣ:Μαυρομάτης) ασχολήθηκε μόνο με τον εαυτό του. Τον τρίτο(Μελισσουργό) δεν τον ενδιέφερε να είναι αυτός μέσα στη διοίκηση αρκεί να πάει το βόλεϊ μπροστά».

Ο προσωρινός πρόεδρος της Ομοσπονδίας βόλει είπε ανάμεσα στα άλλα στη NOVA για τις εκλογές: «Έχω μιλήσει με όλους του επικεφαλής. Ο ένας μου ζήτησε λαγούς με πετραχήλια. Ο δεύτερος ασχολήθηκε μόνο με τον εαυτό του. Τον τρίτο δεν τον ενδιέφερε να είναι αυτός μέσα στη διοίκηση, αρκεί να πάρει το βόλεϊ μπροστά.

Σύμφωνα με τη δήλωσή του, ο Μαυρομάτης είναι κάτοικος Αθηνών. Ο πρόεδρος ,ο γραμματέας και ο ταμίας είναι υποχρεωμένοι να είναι κάτοικοι Αθηνών.

Μπορεί να έχουν κάποιοι στόχο να μην υπάρξει διοίκηση και να έχουμε πάλι Πρωτοδικείο. Το βόλεϊ χρειάζεται επανίδρυση. Πρώτος τείνω το χέρι να υπάρξει συνεννόηση, ει δυνατόν και ένα ψηφοδέλτιο.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι δεν μας παίρνει για τρίτη εκλογική διαδικασία. Θα ήθελα να πω σε όλους τους υποψηφίους να μείνουν λίγο πίσω να έρθουν καινούργιοι άνθρωποι. Πρώτος εγώ, μένω απέξω, είπα πριν από τις πρώτες εκλογές. Παρακαλώ τα σωματεία να πάρουν θέση στις Γενική Συνέλευση.

Για το καταστατικό της ομοσπονδίας και τις εκλογές του Σεπτεμβρίου: «Κέρδισα δύο αγώνες (εκλογές ΕΟΠΕ και ΕΟΕ) ,αλλά δεν πήρα κύπελλο. Είναι η μοναδική ομοσπονδία την Ελλάδα που έχει αυτό το καταστατικό. Πρέπει να επανιδρύσουμε όλη την ομοσπονδία, όχι μόνο να αλλάξουμε το καταστατικό. Στο κράτος όταν μια επιχείρηση δεν πάει καλά, βάζουν έναν επίτροπο. Έτσι είμαι κι εγώ στην ομοσπονδία.

Για το οικονομικό πρόβλημα της ομοσπονδίας: «Δεν είχαμε το δικαίωμα για αποφάσεις. Εγώ δεν μιλάω πολύ με τα ΜΜΕ αυτή την περίοδο, γιατί μιλάω μόνο με προμηθευτές. Το οικονομικό είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα. Όχι το ύψος των χρεών, αλλά το πλήθος. Η ομοσπονδία χρωστάει σε 300 προμηθευτές και 200 νομικά πρόσωπα. Έχουμε  να αντιμετωπίσουμε εν δυνάμει κατασχέσεις 1. 000.000 ευρώ. Το χρέος με κάποια πρόχειρα στοιχεία κυμαίνεται στα 4,5 – 5 εκατομμύρια ευρώ.

Έγινε σπατάλη και κατά την περίοδο του Στέλιου Προσαλίκα και του Αχιλλέα Μαυρομάτη. Το 2016 μέχρι πριν δύο μήνες η ομοσπονδία είχε τιμολόγια της τάξης των 900.000 και έχουν πληρωθεί 300-350.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα… θα πληρωθούν.  Υπάρχει μια τακτική της μεταφοράς των χρεών.

Βλέποντας όλα αυτά τα χρόνια τα τιμολόγια από τα ταξίδια των εθνικών ομάδων,  νομίζει κανείς ότι οι εθνικές ομάδες δεν έπαιζαν βόλεϊ στη Γη.  Αν δεν υπήρχαν οι σπατάλες, το χρέος, δεν θα ξεπερνούσε το 1 εκατομμύριο.   Αυτή τη στιγμή που μιλάμε εκκρεμούν πολλά δικαστήρια. Δεν αδικώ τα παιδιά,  ίσως να μην ξέρασε καλά το αντικείμενο.  Τα λάθη είναι διοικητικά, όχι άλλου τύπου».

 Για το εκατομμύριο που υποσχέθηκε: « Το ένα εκατομμύριο είναι εφικτός στόχος. Αν ενδιαφέρεται η διοίκηση για το άθλημα και όχι για άλλα πράγματα, μπορεί να το κάνει. Θα μπορούσε ο πρόεδρος με τις σχέσεις που διέθετε, να είχε φέρει περισσότερα χρήματα στην ομοσπονδία».

Για την Εθνική ομάδα: « Έχω γνώση, για το τι έχει συμβεί στην εθνική και θα τα λάβω υπόψη μου. Δεν μπορεί να φταίει σε όλα η ομόσπονδα. Είχαν καλά ξενοδοχεία, και γυμναστήρια. Έλλειπε η «ζεστασιά». Θα φέρω ένα παράδειγμα. Πήρα τηλέφωνο την ομάδα γυναικών που θα πήγαινε ταξίδι. Με ρώτησαν αν είναι εύκολο να πάρουν μπουφάν, γιατί θα είχε πολύ κρύο. Τι να το κάνω αν έχουμε καλά ξενοδοχεία; Μπορούσαμε να περάσουμε στο Ευρωβόλει.  Αν εκλεγούμε, παιδιά σαν τον Κουρνέτα και  προπονητές που μπορεί να είναι εθελοντές ή μέσα στο συμβούλιο,  θα αποτιμήσουν το έργο που έχει γίνει στην Εθνική. Τα πάντα άπτονται του οικονομικού. Ότι λεφτά έχουμε, αυτά θα χαλάσουμε. Πρέπει να σώσουμε την ομοσπονδία. Μπορεί να θέλω τον καλύτερο προπονητή του κόσμου, αλλά να μην μπορώ να τον φέρω. Μπορεί να είναι είτε Έλληνας, είτε ξένος ο νέος προπονητής».

Για την συνεργασία με την ΕΣΑΠ: «Έχουμε καλή συνεργασία αυτή τη στιγμή με τον Ταρνατόρο. Έκανα κάποιες εξυπηρετήσεις σε ομάδες που αντιμετώπισαν πρόβλημα και κάποιος Έλληνας καλοθελητής τα έστελνε στην FIVB».  



Για τη φάση  στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός που προκάλεσε αντιδράσεις:  «Αν μου δίνατε μια κάμερα ακριβώς στην αντένα, θα σας έλεγα αν ήταν σωστό το σφύριγμα της Μουλά. Ήταν δύσκολο να πάρει απόφαση. Πιστεύω ότι είχε ένα μικρό πρόβλημα στη σκέψη της εκείνη τη στιγμή».



Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.