1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
02-07-2014 17:20

Επιλογή Ευρωπαϊκού ή World League και η διαδικασία πρόκρισης για το Ρίο

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΔΣ της CEV, λήφθηκαν σημαντικές αποφάσεις που επηρεάζουν τόσο την διοργάνωση των 1ων Ευρωπαϊκών Αγώνων όσο και την διαδικασία πρόκρισης στην Ολυμπιάδα του Ρίο (σε σάλα και άμμο).

 

Oι σημαντικότερες αποφάσεις αφορούσαν κυρίως την διαδικασία πρόκρισης στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο του 2015 στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν και οι οποίοι θα αποτελούν ένα "σκαλί" για την διαδικασία πρόκρισης στην Ολυμπιάδα του Ριο αφού θα δώσουν βαθμούς πρόκρισης στην Ευρωπαϊκή και την Παγκόσμια Κατάταξη.

Συγκεκριμένα, στην διοργάνωση βόλεϊ των Ευρωπαϊκών Αγώνων 2015, θα συμμετάσχουν 12 Εθνικές ομάδες Ανδρών και Γυναικών και πιο αναλυτικά

- Ο διοργανωτής (Αζερμπαϊτζάν)

- Εννέα (9) χώρες σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή κατάταξη την 1η Ιανουαρίου 2015

- Δυο (2) χώρες σύμφωνα με την κατάταξη στην Euroleague τα 4 τελευταία χρόνια, για ομάδες που δεν θα προκριθούν μέσω της Ευρωπαϊκής κατάταξης

Μάλιστα αποφασίστηκε πως για την εξασφάλιση του υψηλότερου επιπέδου στους Αγώνες και λόγω του World League 2015 που οι ημερομηνίες συμπίπτουν, οι Εθνικές ομάδες Ανδρών πρέπει να επιλέξουν υποχρεωτικά μία από τις δύο διοργανώσεις (Ευρωπαϊκοί Αγώνες ή World League).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της CEV αποφάσισε επίσης να δοθούν βαθμοί πρόκρισης στην Ολυμπιάδα του Ρίο, σε όλες τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Τουρνουά Βόλεϊ και Beach Volley των Ευρωπαϊκών Αγώνων Μπακού 2015. 

Eπίσης στο Προολυμπιακό Τουρνουά που θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο 2016, θα συμμετέχουν 8 ομάδες, με βάση την Ευρωπαϊκή κατάταξη 2015, στην οποία θα ληφθούν υπόψη οι Ευρωπαϊκές διοργανώσεις 2015 καθώς και οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες 2015 στο Μπακού, από το οποίο θα προκριθεί μια ομάδα για τους Αγώνες του Ρίο

Αντίστοιχα, στην διοργάνωση του Beach Volley του Μπακού, θα συμμετάσχουν 32 ομάδες ανδρών και 32 ομάδες γυναικών, οι οποίες θα λάβουν αντίστοιχους βαθμούς στην Ολυμπιακή Κατάταξη από την οποία θα προκριθούν ομάδες στην Ολυμπιάδα του Ρίο.

Το Αζερμπαϊτζάν προετοιμάζεται για μία «Μικρή Ολυμπιάδα» όπως υποσχέθηκαν, με την θέληση τους να είναι να παρουσιάσουν μία ξεχωριστή διοργάνωση. Μια πρώτη γεύση του τι πρόκειται να συμβεί το επόμενο καλοκαίρι στο Μπακού, δόθηκε πριν από λίγες ημέρες όταν φαντασμαγορικές εκδηλώσεις συνοδευόμενες από απίθανα σώου με πυροτεχνήματα σήμαναν την αντίστροφη μέτρηση για τον έναν χρόνο μέχρι την έναρξη των Αγώνων.

Προς μεγάλη ευχαρίστηση όλων, να τονιθεί πως επικεφαλής τόσο στο βόλεϊ όσο και στο μπιτς βόλεϊ στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες είναι ο Νίκος Σοφιανός, ο οποίος επί σειρά ετών διετέλεσε στέλεχος της ΕΟΠΕ, αλλά και γενικός διευθυντής της ΕΣΑΠ.

1 σχόλιο

  • Comment Link nikos d. Πέμπτη, 03 Ιουλίου 2014 13:31 posted by nikos d.

    με λίγα λόγια ... ούτε Rio 2016 για την εθνική ανδρών!? μάλιστα, μια χαρά τα καταφέραμε με τα αποτελέσματα εδώ και χρονια.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.