1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
10-01-2024 17:38

Ο.Φ.Η: Ένας αιώνας βόλεϊ - Σπάνια ντοκουμέντα ομάδων του 1928

Το τμήμα βόλεϊ του ΟΦΗ, είναι απο τα ιδρυτικά τμήματα του συλλόγου το 1925 και μάλιστα όπως έχει γίνει γνωστό και απο άλλες ιστορικές αναφορές και φωτογραφίες, ο ΟΦΗ είχε εκείνη την εποχή, πριν απο 100 χρόνια δηλαδή,  δραστήριο γυναικείο τμήμα βόλεϊ!

Το τμήμα βόλεϊ του ΟΦΗ, είναι απο τα ιδρυτικά τμήματα του συλλόγου το 1925 και μάλιστα όπως έχει γίνει γνωστό και απο άλλες ιστορικές αναφορές και φωτογραφίες, ο ΟΦΗ είχε εκείνη την εποχή, πριν απο 100 χρόνια δηλαδή,  δραστήριο γυναικείο τμήμα βόλεϊ!

(Δείτε και εδώ σε άλλο αφιέρωμα που έχουμε κάνει την ομάδα βόλει του ΟΦΗ το 1928 στο γυμναστήριο της Ιδομενέως).

Τις νέες φωτογραφίες- ντοκουμέντα με την ομάδα γυναικών του ΟΦΗ στο βόλεϊ του 1928, απο τα  θρυλικά "Χεντέκια", όπου αγωνιζόταν εκείνη την εποχή και ο ποδοσφαιρικός ΟΦΗ, την δημοσίευσε η ιστοσελίδα  oficrete.gr και προέρχεται απο το πολύτιμο φωτογραφικό αρχείο της οικογένειας Καρούσου, εκ των ιδρυτών του ΟΦΗ!

Συγκεκριμένα, ο Θεοδόσιος Καρούσος (είχε την ιδέα της ίδρυσης του ΟΦΗ) και ο Λέανδρος Καρούσος (πρώτος αρχηγός στην ιστορία του ποδοσφαιρικού ΟΦΗ), με καταγωγή απο την Κωνσταντινούπολη, ήταν μεταξύ των προσώπων που ίδρυσαν τον Όμιλο Φιλάθλων Ηρακλείου, με αθλήματα ακόμη όπως η ποδηλασία, ο στίβος κλπ στα οποία ήταν επίσης αθλητές μέλη της οικογένειας Καρούσου.

Ειδικά ο Λέανδρος Καρούσος, άφησε εποχή στην ποδηλασία του Ηρακλείου.

Η εν φωτογραφία, με την ομάδα γυναικών του ΟΦΗ στο βόλεϊ το 1928, προέρχεται ατο το αρχείο του Θεοδόση Καρούζου (εγγονού του ιδρυτή του ΟΦΗ), ο οποίος σήμερα ζεί στα Χανιά.

Παρακάτω θα δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό απο την οικογένεια Καρούσου, αλλά και απο τον Κώστα Καρούσο.

Οι φωτογραφίες του τελευταίου εκτέθηκαν σε έκθεση που πραγματοποιήθηκε στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, στο Ηράκλειο με θέμα "1923-2003": Ενας αιώνας, μια κοινωνία.

Τις ιστορικές αυτές φωτογραφίες, απο τον αθλητισμό του ΟΦΗ, πριν απο 100 περίπου χρόνια (μεταξύ άλλων και η πρώτη ομάδα ποδοσφαίρου του ΟΦΗ το 1925), αντλήσαμε επίσης απο την ιστοσελίδα oficrete.gr.

Ολες προέρχονται απο μέλη της οικογένειας Καρούσου.

Πηγή: ofivolleyball.gr

 

ofiretrovolley4.pngofiretrovolley4.jpgofiretrovolley3.pngofiretrovolley.pngofiretrovolley5.jpgofiretrovolley.jpgofiretro6.jpggynaikesofivolley-1928.jpgofiretrovolley3.jpgofiretrovolley2.jpg

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.