1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
08-01-2024 13:45

ΕΣΠΑΑΑ 'Ανδρες: Κυπελλούχος η Ένωση Γαλατσίου με ανατροπή 3-1 τον Οδυσσέα ΜVP ο Αριστόπουλος

Η Ένωση Γαλατσίου που κοουτσάρει ο θρυλικός Αντώνης Τσακιρόπουλος αναδείχθηκε Κυπελλούχος ΕΣΠΑΑΑ 2024 καθώς με 3-1 και ανατροπή επικράτησε στον τελικό του Οδυσσέα ενώ ο διαγώνιος Αλέξανδρος Αριστόπουλος των νικητών, αναδείχθηκε ΜVP του παιχνιδιού.

Ο τελικός ξεκίνησε με την ομάδα του Οδυσσέα να έχει τον πρώτο λόγο. Οι παίκτες του Παναγιώτη Ηλιόπουλου ξέφυγαν στο σκορ μετά τα μισά του σετ πιέζοντας από το σερβίς τους και έχοντας καλή επιθετική λειτουργία. Το μπλοκ ήταν αποτελεσματικό στις κρίσιμες στιγμές και με 25-20 έγινε το 1-0.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε εξίσου καλά για τους παίκτες του Οδυσσέα. Η διαφορά δεν μεγάλωσε και οι παίκτες της Ένωσης Γαλατσίου αξιοποίησαν την υποδοχή τους στην επίθεση.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στην τελική ευθεία του σετ ισόπαλες και όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Η Ένωση Γαλατσίου έχασε το πρώτο σετ πόιντ που έφτασε αλλά μετά από ένα μεγάλο ράλι έκανε το 24-26 και έφερε τον τελικό σε ισορροπία.Η εικόνα ήταν διαφορετική στο τρίτο σετ καθώς η Ένωση Γαλατσίου ήταν η ομάδα που ξεκίνησε δυναμικά.

Οι παίκτες του Αντώνη Τσακιρόπουλου συνέχισαν να έχουν αποτελεσματική υποδοχή και αυτό τους έδωσε την άνεση να παίξουν καλύτερα στην επίθεση. Η διαφορά έφτασε τους 5 πόντους στα μέσα του σετ και διατηρήθηκε μέχρι το τέλος όπου η Ένωση Γαλατσίου με 20-25 πήρε το σετ και μαζί το προβάδισμα με 1-2.

Στο ξεκίνημα του τέταρτου σετ ο Οδυσσέας εμφάνισε νευρικότητα και σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα της Ένωσης Γαλατσίου στα μεγάλα ράλι η διαφορά μεγάλωσε από νωρίς.

Η Ένωση Γαλατσίου προηγήθηκε ακόμα και με 7 πόντους στο ξεκίνημα του σετ και αυτό έδωσε σημαντικό ψυχολογικό πλεονέκτημα. Η προσπάθεια του Οδυσσέα για ανατροπή σταμάτησε όταν το σκορ έγινε 16-19 όταν και η Ένωση Γαλατσίου ξαναβρήκε ρυθμό και δεν κοίταξε ξανά πίσω. Με 17-25 έγινε το τελικό 1-3 και η Ένωση Γαλατσίου πήρε τη νίκη και κατέκτησε το τρόπαιο.

Oι βραβεύσεις του τελικού

Τη βράβευση των διαιτητών, της Κας Ράντσιου, του Κου Βαρατάση και της Κας Τρίκκα πραγματοποίησε ο διεθνής διαιτητής Σπύρος Πρέντζας.Ο Κος Μαραγκάκης Φώτιος, μέλος του ΔΣ της ΕΣΠΑΑΑ, πραγματοποίησε την απονομή των μεταλλίων στον ΑΟ Οδυσσέα.

Τη βράβευση του Αριστόπουλου ως MVP πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΣΠΑΑΑ Χρήστος Σύλλας.Τις απονομές των χρυσών μεταλλίων στην Ένωση Γαλατσίου πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος Σπάτων κος Τσέπας και ο πρόεδρος του ΕΑΟ Σπάτων κος Κόρδης.

Το τρόπαιο παρέδωσε στη νικήτρια ομάδα ο πρόεδρος της ΕΣΠΑΑΑ Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης.

Διαιτητές: Ράντσιου - Βαρατάσης Σημειώτρια: Τρίκκα

Ημιτελικοί

ΑΚ Ζωγράφου - ΑΟ Οδυσσεύς 3-0 (15-25, 10-25, 19-25)

ΕΑΟ Σπάτων - ΑΕΣ Ενωση Γαλατσίου 0-3 (12-25, 18-25, 21-25)

Τελικός

ΑΟ Οδυσσεύς - ΑΕΣ Ενωση Γαλατσίου      1-3 (25-20, 24-26, 20-25, 17-25

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.