Εκτυπώστε τη σελίδα
16-12-2019 03:41

Επιστροφή στην κορυφή της Πρι Λιγκ για τις Αμαζόνες με αγχωτικό τρίποντο

Στην κορυφή επέστρεψαν και πάλι οι Αμαζόνες, καθώς για την 10η αγωνιστική της Πρι Λιγκ νίκησαν 3-0 (25-15, 25-16, 28-26) τη ΧΑΝΘ, και κράτησαν την πρώτη θέση της βαθμολογίας με 27 πόντους αφήνοντας την ΑΕΚ δεύτερη με 26, η οποία το Σάββατο είχε περάσει άνετα με 0-3 από τον Κορυδαλλό.

Οι Αμαζόνες πέτυχαν την όγδοη σερί νίκη τους και ένατη συνολικά σε 10 αγώνες και είναι μια ανάσα από την κατάκτηση του άτυπου τίτλου της πρωταθλήτριας χειμώνα, καθώς την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου αγωνίζεται στην Κόρινθο, με την ομώνυμη ομάδα που είναι αποδεκατισμένη από τους πολλού τραυματισμούς.

Οσον αφορά το ματς της Ερυθραίας, οι Αμαζόνες ήταν το αφεντικό της αναμέτρησης στα δύο πρώτα σετ με όπλο το σερβίς και το μπλοκ ενώ στο τρίτο δυσκολεύτηκαν πολύ από τις φιλοξενούμενες και επικράτησε χάρις στην εκπληκτική Χρυσάνθη Χριστοδούλου.

Η τελευταία ήταν αυτή που με τρεις κρισιμότατες επιθέσεις στο φινάλε, «κλείδωσε» το πολύτιμο τρίποντο για την ομάδα του Στέλιου Ατσιδαύτη. Από την άλλη η φιλότιμη και μαχητική ΧΑΝΘ, πάλεψε όσο μπορούσε τις πρωτοπόρες, έφτασε πολύ κοντά στο να πάρει το τρίτο σετ αλλά στο τέλος λύγισε και έφυγε χωρίς να πάρει βαθμό, ενώ παρέμεινε στην έκτη θέση με 15 βαθμούς και περιμένει να υποδεχτεί το Αιγάλεω στην έδρα της.

Το πρώτο σετ ήταν περίπατος για τις Αμαζόνες καθώς προηγήθηκαν 16-9 με την Βαρουδάκη, η ΧΑΝΘ μείωσε σε 18-12 με την Γουγούση, αλλα οι γηπεδούχες με σερί 7-3 πήραν το σετ με 25-15 με άσσο της Κωτσιάκη.

Στο δεύτερο σετ, οι παίκτριες του Ντινόπουλου κοντράρισαν περισσότερο τις Αμαζόνες, και έμειναν στο ματς μέχρι το 13-12 από πόντους της Γαιννούλ, Γουγούση Κουρτίδου. Στη συνέχεια οι γηπεδούχες με σερί 12-4 από Σιδεράτου, Βαρουδάκη, Μαστοράκη και μπλοκ της Τσακουμή, πήραν άνετα το σετ με 25-16 και έκαναν το 2-0.

Μάχη είχαμε στο τρίτο σετ και ειδικά στο φινάλε. Οι Αμαζόνες προηγήθηκαν 13-9 , η ΧΑΝΘ πέρασε μπροστά με 16-18, η Βαρουδάκη έφερε το ματς στα ίσα με 18-18, είχαμε νέα ισοπαλία με 19-19 ενώ στην εξέλιξη οι νικήτριες πήραν προβάδισμα με 22-20.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης αντέδρασε, και προσπέρασε με 22-23 από λάθος της Βαρουδάκη, οι Αμαζόνες ισοφάρισαν σε 23-23 και έφτασαν σε ματς μπολ. Οι φιλοξενούμενες έφτασαν με την σειρά τους σε σετ μπολ με 23-24 αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν το σετ. Οι Αμαζόνες ισοφάρισαν σε 24-24, στη συνέχεια είχαμε συνεχείς ισοπαλίες 25-25, 26-26 και τελικά φτάσαμε στο 28-26 με μπλοκ της Κωτσιάκη.

Από τις Αμαζόνες ξεχώρισαν Χριστοδούλου, Βαρουδάκη, Σιδεράτου, Κωτσιάκη, από την ΧΑΝΘ, Γουγούση, Αρμουτάκη, Γιαννούλη, Κουρτίδου.

Διαιτητές, Οικονόμου-Κατερλή

Αμαζόνες (Ατσιδαύτης), Χρυσομάλλη, Βαρουδάκη, Σιδεράτου, Μαστοράκη, Κωτσιάκη, Χριστοδούλου, Γκιαούρη (λ), Τσακουμή, Ζήση, Κοντραφούρη (λ)

ΧΑΝΘ (Ντινόπουλος): Αρμουτάκη, Γουγούση, Γιαννούλη, Κουρτίδου, Γερομίχαλου, Μαρκάδα, Σουπιώνη (λ), Γκαλίτσιου, Αδάμου, Κόντη.

 Η παρουσία του χορηγού

Παρών στις εξέδρες του κλειστού της Ν. Ερυθραίας και ο μεγάλος χορηγός των Αμαζόνων, τα τέσσερα τελευταία χρόνια ο κ. Χαρης Ντιγριντάκης.Ο τελευταίος χειροκρότησε θερμά τις παίκτριες του συλλόγου για την 8η σερί νίκη τους, η οποία επανέφερε τις Αμαζόνες, μόνες πρώτες στην κορυφή του πρωταθλήματος της Πρι Λιγκ.

Αν και του ζητήσαμε να κάνει ένα σχόλιο για την εξαιρετική πορεία της ομάδας, η οποία ως νεοφώτιστη στην κατηγορία έχει σταθερά πρωταγωνιστικό ρόλο, αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση ενώ αρκέστηκε να δείξει την φανερή ικανοποίηση του, από τα μέχρι τώρα θετικά αποτελέσματα και την σπουδαία συνολική αγωνιστική εικόνα της ομάδας.

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 10ης αγωνιστικής της Πρι Λιγκ γυναικών

 

Σχετικά άρθρα