1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
30-07-2013 15:46

Οι τέσσερις υποψήφιοι για Ολυμπιακό

Στον Ολυμπιακό, δεν πήραν καλές συστάσεις για τον Σέρβο τεχνικό Ζόραν Κόβαζιτς, που πήγε στον Πανναξιακό
και αναγκαστικά θα στραφούν σε έλληνα τεχνικό με τη λίστα να διευρύνεται, με δυο προπονητές Καλμαζίδη, Νικολάκη, που δούλεψαν στο παρελθόν στον Ολυμπιακό και θα προστεθούν σε άλλους δυο πρώην.

Στέφανος Πολύζος: Πολύχρονη θητεία στον Ολυμπιακό, τόσο στους άνδρες, όπου μαζί με τον Λαίο κέρδισαν πολλά πρωταθλήματα, όσο και στις γυναίκες. Έφυγε από τον Ολυμπιακό, εν μέσω περιόδου, τον Μάρτιο του 2008, μετά τον αποκλεισμό από τον τελικό κυπέλλου, με 3-2 από τον Παναθηναικό, στην Ιεράπετρα. Κέρδιζε 2-1 και πολλά με λίγα στο τέταρτο σετ, αλλά ηττήθηκε στο ται μπρεικ, Παρέδωσε στον Τέλη Σωτήρχο και τον έφερε στο προσκήνιο. Ο Πολύζος είναι στις ακαδημίες του Ηρακλή Κηφισιάς και έχει βρει την ησυχία του, ενώ είναι ένας εκ των αγαπημένων του Λεωνίδα Θεοδωρακάκη.

Γιώργος Λυκούδης: Δούλεψε και στους άνδρες, ως βοηθός των Τράβιτσα, Κοέγιο και αντικατέστησε τον δεύτερο, μετά τις ήττες από τον Ηρακλή στα πλει οφ. Ανέλαβε την ομάδα γυναικών την περίοδο 2006-07 και είναι ο πρώτος προπονητής που κέρδισε τον Παναθηναικό, στο φαιναλ-8 της Παιανίας. Τα γεγονότα που προηγήθηκαν του ματς, στη Λαυρίου, επέτρεψαν στην ΕΟΠΕ να ματαιώσει τη διοργάνωση, μια απόφαση σκάνδαλο, που έκλεψε από τον Ολυμπιακό το πρώτο κύπελλο της ιστορίας του. Κι αυτός ένας εκ των αγαπημένων του Λεωνίδα Θεοδωρακάκη.

Στα μείον του, ότι οδήγησε πριν από 3 χρόνια το αδιάφορο Μαρκόπουλο, σε νίκη 3-0 επί του Ολυμπιακού και ουσιαστικά του στέρησε ένα δικό του πρωτάθλημα. Το πήρε ο Παναθηναικός.

Γιάννης Καλμαζίδης: Δούλεψε στην ανδρική ομάδα, αρχικά ως βοηθός του Κρίστιανσον, πήραν το πρωτάθλημα, μετά ανέλαβε ως πρώτος και πήρε άλλα δυο πρωταθλήματα, αλλά το 2012 έκανε λανθασμένες επιλογές στους ξένους και ο Ολυμπιακός τερμάτισε πέμπτος. Είναι ο προπονητής με τις μεγάλες ανατροπές κατά του Παναθηναικού, όταν έχανε 0-2 και κέρδιζε 3-2. Τον αντικατέστησε στα πλει οφ, κι αυτόν, ο Τέλης Σωτήρχος.

Στα μείον του, ότι σε οικονομικές διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση, δεν ήταν γαλαντόμος και γενναιόδωρος, κάτι που εκνεύρισε και τον απομάκρυναν, πριν από τη λήξη της περιόδου.

Γιάννης Νικολάκης: Δούλεψε στην ανδρική ομάδα ως συνεργάτης του Μάλεβιτς και του Κουμπλή, ανέλαβε την ομάδα μετά την απομάκρυνση και των δυο , αλλά για μικρό διάστημα, αφού παρέδωσε τα ηνία σε Προσαλίκα και Δρίκο αντίστοιχα. Είναι ο προπονητής που πήρε τον πρώτο τίτλο της ομάδας γυναικών, πριν από τρία χρόνια στη Σάμο, το πρώτο κύπελλο με 3-2 επί της ΑΕΚ.

Στα μείον του, ότι μετά την κατάκτηση του κυπέλλου στη Σάμο είπε "το αφιερώνω στον κύριο Συγγελίδη"¨, που ήταν βέβαια τότε πρόεδρος, αλλά περσόνα νο γκράτα της επόμενης διοίκησης για τους γνωστούς λόγους.

Με δεδομένο ότι η διοίκηση του Ολυμπιακού βεβαιώνει ότι δεν υπάρχει black list, όλοι ξεκινούν από την ίδια αφετηρία, παρά τα ... αμαρτήματα του παρελθόντος. Ο Ολυμπιακός πάντως δεν βιάζεται, ενώ να σημειώσουμε ότι έγινε πρόταση στον Κώστα Παπαδόπουλο, που βρισκόταν όμως καθοδόν προς την Ιταλία, μετακομίζει οικογενειακά, για να αναλάβει ομάδα της Β Εθνικής!

 

2 σχόλια

  • Comment Link athens Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013 18:58 posted by athens

    Δεν ηταν καλές οισυστάσεις... γιατί πολλες μέρες πριν είχε συμφωνήσει με τον ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟ

  • Comment Link Milinkovic Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013 13:11 posted by Milinkovic

    Ενδιαφέρον από πολλές απόψεις.
    Ποιός το έγραψε και πού δημοσιεύτηκε;

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.