1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
26-01-2024 15:21

Ο Μίλωνας πενθεί τον θάνατο του... Πατέρα του

Ο ελληνικός αθλητισμός, η κοινότητα του βόλεϊ και ειδικά η οικογένεια του Μίλωνα πενθούν την «απώλεια» του Κώστα Πατέρα που «έφυγε» σε ηλικία 95 ετών αφού προηγουμένως έζησε όλες τις ιστορικές στιγμές του συλλόγου με αποκορύφωμα την εντυπωσιακή πορεία της ομάδας της Νέας Σμύρνης στο CEV Cup.


Ήταν ο έφορος και τελευταίος επιζών της πρωταθλήτριας ομάδας βόλεϊ του Μίλωνα που πήρε τα πρωταθλήματα του 1962 και του 1964. Μάλιστα τον Οκτώβριο του 2023 τιμήθηκε για την προσφορά του αναφέροντας τους ανθρώπους που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ιστορία του ιστορικού συλλόγου των Ολυμπιονικών. Την βράβευση στον Πατέρα έκανε ο πρόεδρος του Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων Μιχάλης Σακελλαρίδης.
 

«Ευχαριστώ όλο τον Μίλωνα, όλους του φιλάθλους του, όλα τα τμήματα, όλα τα μέλη του και όλους τους διοικητικούς του υπαλλήλους. Ο Μίλων δεν έβγαλε μόνο πανελληνιονίκες αλλά ήταν ο σύλλογος των Ολυμπιονικών. Ο σύλλογος έφερε τους μεγαλύτερους και καλύτερους τίτλους στην ιστορία της Νέας Σμύρνης. Θα ήθελα να αναφερθώ στο νονό του Μίλωνα. Τον Αιγυπτιώτη Πόλυ Πολυτιμίδη. Ήρθε από την Αλεξάνδρεια το 1946 και πρόσθεσε στο Α.Ο.Ν.Σ. τη λέξη "ο Μίλων¨. Θέλω να αναφερθώ στους ανθρώπους που με στήριξαν, με βοήθειας και με ενέπνευσαν και μου έδωσαν την ευκαιρία να κάνω όσα έκανα για τον σύλλογο που αγάπησα και αγαπώ. Εκτός του Πολυτιμίδη θα αναφερθώ στον Κροίσο Πέρση που έθεσε όλο το διοικητικό πρόγραμμα του συλλόγου και στον Λεωνίδα Ευθυμίου που κατοχύρωσε όλη τη γηπεδική περιουσία του Μίλωνα που υπάρχει μέχρι σήμερα. Θέλω να αναφερθώ σε άλλα δύο ονόματα. Την οικογένεια Κυλίμη και της γυναίκας του Δήμητρας και μαζί μαζί με το Νίκο Ιωακείμ οι οποίοι έθεσαν τις βιοτεχνίες τους στη διάθεση του δυναμικού του Αλεξανδρινού αθλητισμού ώστε να μετακομίσουν όλοι στη Νέα Σμύρνη και να έρθουν όλοι στο Μίλωνα. Εκτός των μεγάλων αθλητών και των Ολυμπιονικών βγάλαμε και έναν σπουδαίο διεθνή διαιτητή και παράγοντα τον Θανάση Μπελιγράτη.  Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους παρισταμένους. Καλή δύναμη και μεγάλη προσπάθεια», ήταν τα λόγια του Κώστα Πατέρα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της βράβευσης του.

 

 

Media

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.