1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
06-01-2024 16:21

ΕΣΠΑΑΑ Γυναίκες: Κυπελλούχος 2024 ο ανώτερος Φοίβος Μελισσίων 3-0 τον μαχητικό Πανελλήνιο.ΜVP η Αθηνά Χρυσομάλλη

Κυπελλούχος 2024 αναδείχτηκε ο Φοίβος Μελισσίων, καθώς στον χθεσινό τελικό του αντίστοιχου final-4 γυναικών ΕΣΠΑΑΑ, επικράτησε 0-3 (19-25, 17-25, 8-25) του τυπικά γηπεδούχου και μαχητικού Πανελλήνιου.Επίσης πανηγύρισε και την κατάκτηση του ατομικού τίτλου της MVP που πήρε η έμπειρη πασαδόρος, Αθηνά Χρυσομμάλη.

Για την ομάδα των Μελισσίων ήταν η δεύτερη κούπα στο θεσμό μετά την πρώτη το 2022 και η πρώτη φετινή, καθώς στόχος του πρωτοπόρου της Β’ εθνικής κατηγορίας που ηγείται ο Βασιλης Γεωργακόπουλος,  είναι η κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος και του νταμπλ.

Στο χθεσινό τελικό που έγινε στο κλειστό Μελισσίων που ανήκει στο δήμο Πεντέλης, η ομάδα του Στέλιου Ατσιδαύτη ηταν καλύτερη, είχε συγκέντρωση, έκανε λιγότερα λάθη ενώ στα κρίσιμα σημεία, βρήκε λύσεις από την εμπειρία και το ταλέντο των παικτριών του.

Από την άλλη η ομάδα της Κυψέλης που είναι πρωτοπόρος στην Τοπική Γυναικών και έχει στο πάγκο της τον Σοφοκλή Θεοδωρίδη, έπαιξε χωρίς άγχος, πάλεψε με διάθεση και πάθος τα δύο πρώτα σετ αλλα στο τέλος λύγισε από την πίεση και την ανωτερότητα του Φοίβου.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ μέχρι τα μέσα του πρώτου σετ (16-17), στη συνέχεια ο Φοίβος με σερί 3-6 ξέφυγε με 19-23 και με δύο σερί πόντους από την Κομίνη, πήρε το σετ με 19-25.

Στο δεύτερο σετ ο Πανελλήνιος ξεκίνησε πολύ δυνατά το σετ με αιχμή την εξαιρετική Κατερίνα Τζήμα να και την υποστήριξη των Κάτρη, Θανάσαινα, Βασιλακοπούλου, πήρε προβάδισμα με 7-4. Ο Φοίβος αντέδρασε, δυσκόλεψε το σερβίς και με επιμέρους σκορ 3-12 και πρωταγωνίστριες τις Γιαννακάκη, Κομίνη, Κωτσιάκη, Γεωργακοπούλου, Χρυσομάλλη, ξέφυγε με 10-16.

Ο Πανελλήνιος μείωσε σε 14-17 αλλα μέχρι εκεί και πάλι ο Φοίβος πιο αποφασιστικός και αποτελεσματικός, ανέβασε την διαφορά στο 17-23 και με την Κοτζεδάκη τελείωσε το σετ 17-25, έκανε το 0-2, και «κλείδωσε» το κύπελλο.

Για το τρίτο σετ 8-25 δεν μπορεί να γίνει κριτική αφου ο Πανελλήνιος έκανε αλλαγές για να πάρουν χρόνο συμμετοχής ολες οι αθλήτριες και ο Φοιβος έκανε περίπατο. Τα σετ 0-3 (19-25, 17-25, 8-25)

Διαιτητές Κατερλή-Καπότης-σημειώτρια Χατζηκυπριανού

Πανελλήνιος (Θεοδωρίδης): Βασιλακοπούλου, Κρητικού, Παπαγεωργίου, Θανάσαινα, Κάτρη, Τζήμα, Καραχάλιου (λ), Κρανιά (λ), Ζάβου, Κουμούτσου, Παπαγιαννοπούλου, Στουραϊτη, Παπαγεωργίου Μοσχ.

Φοιβος Μελισσίων (Ατσιδαύτης) Χρυσομμάλη, Γεωργακοπούλου, Κομίνη, Κωτσιάκη, Κοτζεδάκη, Γιαννακάκη, Χαβιάρα (λ), Διώτη, Διασάκου, Χατζηπαύλου, Μπαραμπούτη. Μάστορα (λ)

 Τα αποτελέσματα

Πεμπτη 4/1-Ημιτελικοί

Πανελλήνιος-ΠΑΟ Κουκακίου 3-0

Φοίβος Μελισσίων-Νέοι Βύρωνος 3-0

 Παρασκευή 5/1 Τελικός

 Πανελλήνιος-Φοίβος Μελισσίων 0-3

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.