1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
24-04-2017 13:35

Η Κινέζα που κατακτά τον κόσμο

Κυρίαρχη της Ευρώπης, η τουρκική Βακίφμπανκ είχε 5 μέλη της στην κορυφαία επτάδα του Τσάμπιονς Λγικ γυναικών. Αυτή όμως που ξεχωρίζει είναι η MPV Ζου Τινγκ.


Η  κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από την Βακίφμπανκ στο Τρεβίζο δεν προκάλεσε έκπληξη. Άλλωστε οι τουρκικές ομάδες είναι ένα βήμα μπροστά τα τελευταία χρόνια. Οι σταρ που βγάζουν το ψωμί τους στην Τουρκία είναι πολλές, με το ασιατικό στοιχείο να είναι έντονο.

Μέχρι πέρσι ξέραμε για την Κορεάτισσα της Φενέρμπαχτσε Κιμ, ωστόσο από το καλοκαίρι ένα νέο αστέρι έκανε την εμφάνισή του στην Τουρκία. Ο λόγος για τη νεαρή Κινέζα Ζου Τινγκ που πριν κλείσει τα 23 της χρόνια έχει κατακτήσει τα πάντα. Στην πρώτη της χρονιά στην Ευρώπη στέφθηκε πρωταθλήτρια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Πήρε και το βραβείο της MVP για να το προσθέσει την ήδη πλούσια συλλογή της.  

Η Ζου μαζεύει ατομικά και συλλογικά βραβεία σε επίπεδο γυναικών από το 2013. Αλλά το… μπαμ το έκανε το καλοκαίρι με τη μεταγραφή της στην Βακίφμπανκ και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ρίο με τη φανέλα της Κίνας. Ήταν η κορυφαία των Ολυμπιακών Αγώνων και τώρα κατακτά και την Ευρώπη.

Οι Κορυφαίες του Τσάμπιονς Λιγκ
MVP: Ζου Τινγκ (Βακίφμπανκ)
Πασαδόρος: Ναζ Αϊντεμίρ Ακιόλ (Βακίφμπανκ)
Ακραίες: Κέλσι Ρόμπινσον (Κονελιάνο) – Κίμπερλι Χιλ (Βακίφμπανκ)
Διαγώνια: Λονέκε Σλότιες (Βακίφμπανκ)
Κεντρικές: Μιλένα Ράσιτς (Βακίφμπανκ) - Ρέιτσελ Άνταμς (Ετζασίμπασι)
Λίμπερο: Μόνικα Ντε Τζενάρο (Κονελιάνο)


 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.