1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
11-07-2014 10:31

Δρίκος: «Απεριόριστοι ξένοι αλλά χωρίς χρέη»

Ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών Σωτήρης Δρίκος σε συνέντευξη του στον Sentra Fm 103,3 αναφέρθηκε στην πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Λιγκ και στον αγώνα του Σαββάτου με τη Σλοβενία στον Εύοσμο (19.00 - NEΡIT), αλλά και στην προσπάθεια πρόκρισης της Εθνικής Εφήβων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Δήλωσε αισιόδοξος για βόλεϊ υψηλού επιπέδου από τα εθνικά συγκροτήματα και τοποθετήθηκε στο θέμα της αύξησης των ξένων στην Volleyleague...


Για την πορεία της Εθνικής Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Λιγκ και την προκριση στα ημιτελικά:
«Είναι σημαντικό ότι καταφέραμε να θέσουμε έναν στόχο και τον καταφέραμε. Θα μπορούσαμε να προκριθούμε και πιο εύκολα ιατί κάναμε κάποιες ήττς που θα μπρούσαμε να τις είχαμε αποφύγει όπως με την Πολωνία. Όμως αυτά συμβαίνουν σε ένα τουρνουά που γίνεται στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Κάποιοι αθλητές συμπληρώνουν 11 μήνες στο γήπεδο. Αλλά τα παιδιά το διαχειρίζονται πολύ καλά. Κάναμε την προσπάθειά μας, φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού στο Μαυροβούνιο, αλλά τα καταφέραμε».

Σχετικά με την αυριανή αντίπαλο της Εθνικής ανδρών, τη Σλοβενία είπε:
«Το μεγάλο πλεονέκτημα της Σλοβενίας είναι ότι οι παίκτες της είναι λίγο πιο φρέσκοι, γιατί ήταν σε πιο εύκολο όμιλο από τον δικό μας. Μάλλον ήξεραν από την αρχή ότι θα περνούσαν εύκολα και έκαναν ένα ροτέισον που τους βοήθησε σωματικά. Βέβαια ενδεχομένως να μην έχει υψηλή συνοχή. Αδυναμία της είναι ότι τόσο ακριβής υποδοχή, αλλά είναι μια ομάδα υψηλού επιπέδου στο σερβίς και την επίθεση».

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχουν πιθανότητες να παίξουμε βόλεϊ υψηλού επιπέδου είπε:
«Χρειάζεται να γίνει επένδυση σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Σχετικά γρήγορα έχουμε τη δυνατότητα να ανέβουμε σκαλοπάτι. Ποτέ δεν ήμουν «παικτολάγνος». Κάθε γενιά έχει τη δική της σφραγίδα. Ο άνδρας κάνει τη γενιά και όχι η γενιά τον άνδρα. Σε ένα ομαδικό άθλημα, αρκούν ένα - δυο άτομα για να του αλλάξουν την ταυτότητα. Ψάχνουμε τους λίγους για να επενδύσουμε».

Για την προσπάθεια πρόκρισης της Εθνικής εφήβων που ξεκινάει σήμερα στη Σερβία δήλωσε:
«Ο όμιλος των εφήβων είναι στην δεύτερη προκριματική φάση. Βλέποντας τις ομάδες εκτιμώ ότι η Ελλάδα ίσως έχει κάνει την μεγαλύτερη πρόοδο. Δεν ξέρω αν αυτό είναι αρκετό, γιατί παίζουμε σε έναν δύσκολο όμιλο που θα μπορούσε να είναι όμιλος τελική φάσης ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Θα παλέψουμε όσο μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση. Η ίδια ομάδα θα πάει στο βαλκανικό πρωτάθλημα τον Αύγουστο και θα γίνει μια προσπάθεια να προκριθεί στο παγκόσμιο των εφήβων.Είναι μια φουρνιά που την πιστεύουμε, έχει δώσει τον Τζιουμάκα στην εθνική ανδρών και μπορεί να δώσει και άλλα παιδιά στην Α1 και την εθνική ανδρών».

Ο ομοσπονδιακός τοποθετήθηκε με ανάγλυφο τρόπο και για το ζήτημα της αύξησης των ξένων στην Volleyleague:
«Για μένα η ερώτηση είναι αν η Α1 είναι επαγγελματική ή όχι. Αν είναι επαγγελματική και οι ομάδες μπορούν να αποπληρώνουν τα συμβόλαιά των αθλητών και των προπονητών και δεν μένουν χρέη, δεν έχει καμία σημασία η εθνικότητα του αθλητή ούτε και ο αριθμός των ξένων στο πρωτάθλημα. Είναι καλό οι Ελληνες αθλητές να μπουν σε έναν υψηλό ανταγωνισμό που τον φέρνουν οι ξένοι. Αν το πρωτάθλημα είναι ψεύτοεπαγγελματικό ή μη επαγγελματικό και να συμβόλαια δεν τηρούνται, θα πρέπει να βρούμε μια άλλη διαδικασία όπου το εγχώριο βόλεϊ να μπορεί να αναπτύσσεται. Πρέπει να συμφωνηθεί η επαγγελματικότητα και μετά οι ξένοι μπορεί να είναι και απεριόριστοι».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.