1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
15-05-2014 20:16

Απεριόριστοι ξένοι, wild card και εκλογές στην ΕΣΑΠ

Σημαντικές αποφάσεις που θα δρομολογήσουν εξελίξεις αλλά και νέο κύκλο συζητήσεων με ΕΟΠΕ και ΠΑΣΑΠ πήρε το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ. Στην 105η συνεδρίαση του Δ.Σ. που έγινε σήμερα προκηρύχθηκαν εκλογές για το πρώτο 15νθήμερο Ιουνίου, αποφασίστηκε να πέσουν τα... τείχη στους περιορισμούς των ξένων και να εισαχθεί η wild card στην περίπτωση που ανοίξει κενή θέση από ομάδα που δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Οι αποφάσεις:
* Επικυρώθηκε η βαθμολογία της αγωνιστικής περιόδου 2013-14.
 
* Συζητήθηκε το αίτημα του ΤΑΑ Παναχαϊκή για αύξηση των ομάδων της Volleyleague από 12 σε 14. Το αίτημα απορρίφθηκε για νομικούς λόγους. Συζητήθηκε και η δυνατότητα χορήγησης wild card σε περίπτωση αδυναμίας κάποιου ΤΑΑ να αγωνιστεί στο νέο πρωτάθλημα.
 
* Παρέστησαν στο Δ.Σ. τα υποψήφια Τ.Α.Α. Μ.Ε.Ν.Τ. και  Α.Ο. Ορεστιάδα και ενημερώθηκαν για τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες συμμετοχής τους στην Ε.Σ.Α.Π. και στο πρωτάθλημα Volleyleague 2014-15.
 
* Αποφασίστηκε να προταθεί στην Ε.Ο.Π.Ε. και τον Π.Α.Σ.Α.Π. να απελευθερωθεί ο αριθμός των ξένων εκτός Ε.Ε. που δικαιούται να αποκτήσει το κάθε ΤΑΑ και να τροποποιηθεί σχετικά ο Κανονισμός Μεταγραφών.
 
* Περαιτέρω αποφασίστηκε να ζητηθεί άμεσα συνάντηση με ΕΟΠΕ και ΠΑΣΑΠ στην οποία θα συζητηθούν συνολικά ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις σωματείων και αθλητών για το πρωτάθλημα της Volleyleague.
 
* Έγινε πρώτη εκτίμηση των συμπερασμάτων της 1ης Ημερίδας που διοργάνωσε η Ε.Σ.Α.Π. και κρίθηκε ως απόλυτα επιτυχημένη. Μετά την απομαγνητοφώνηση των πρακτικών και την καταγραφή των συμπερασμάτων - προτάσεων θα γίνει ανάλυση και αξιοποίηση σε επόμενο Δ.Σ. της Ε.Σ.Α.Π.
 
* Προκηρύχθηκε Γενική Συνέλευση για το πρώτο 15νθημερο Ιουνίου για διενέργεια αρχαιρεσιών στην Ε.Σ.Α.Π.
 

3 σχόλια

  • Comment Link greekvolley Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014 08:52 posted by greekvolley

    Οχι τίποτα άλλο....Μόλις μια ημέρα πριν διοργανώθηκε ημερίδα για το μέλλον της αμειβόμενης πετοσφαίρισης....Αυτό είναι το μέλλον ??Καταλάβαμε ...

  • Comment Link volley1980 Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014 05:16 posted by volley1980

    Φοβερή απόφαση...απεριοριστοι ξένοι!
    Ετσι η ΕΣΑΠ θα έχει ένα ελκυστικό προιόν για να πουλήσει ...και οι ομάδες.. τι γίνεται με τις ομάδες??????????
    Να το αναλύσουμε. Οι έλληνες παίκτες οταν είναι απλήρωτοι θα κάνουν προσφυγή στο αντίστοιχο όργανο της ΕΣΑΠ αν δικαιωθούν θα περιμένουν χρόνια να πάρουν τα χρήματά τους..αν τα πάρουν..και φυσικά θα είναι δύσκολο να βρούν ομάδα.
    Οι ξένοι αθλητές θα κάνουν προσφυγή στην FIVB όπου εκεί οι κανονισμοί τηρούνται σαν ευαγγέλιο και οι αποφάσεις λαμβάνονται μέσα σε ένα μήνα και είναι άμεσα εκτελεστέες με αποτέλεσμα όποιος δεν συμορφώνεται τιμωρείται με αποκλεισμό από μεταγραφές,διοργανώσεις και αποβολή από το οικείο πρωτάθλημα!!
    Τί γίνεται με την εθνική ομάδα?Από ποιούς παίκτες θα αποτελείται? Οι όποιοι καλοί έφηβοι που έχουν στόχο να καθιερωθούν πότε θα παίξουν?
    Αυτά και σίγουρα άλλα πολλά ερωτήματα πλανώνται στον αέρα και περιμένουν απάντηση.
    Κύριοι της ΕΣΑΠ γιατί δεν βλέπετε τι γίνεται γύρω σασ.Στην ΙΤΑΛΙΑ διαλύονται και αποχωρούν..
    ΦΟΒΕΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ!!!!!!!!!!!!!!!

  • Comment Link oti-na-nai Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014 19:01 posted by oti-na-nai

    Ε ναι αφού και στο ποδόσφαιρο πρακτικά απεριόριστοι είναι οι ξένοι να γίνει το ίδιο και στο βόλλεϋ.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.