1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
22-12-2013 14:52

Δρίκος: «Επανεκίννηση της Εθνικής» (video)

Στην κάμερα του volleynews.gr μίλησε ο ομοσπονδιακός προπονητής Σωτήρης Δρίκος. Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για την προετοιμασία της Εθνικής για τα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος, για τα φιλικά σε Τουρκία και Ελλάδα, καθώς και για τους πάντα υψηλούς στόχους της Εθνικής.

«Θέλω να πω πρώτα απ'όλα ότι δεν νιώθω ότι είναι πρώτη φορά, λόγω της καλής συνεργασίας που είχα με τον Αλέκο (Λεώνη), ό,τι γινότανε είχα και εγώ συμμετοχή, ξέρω τα παιδιά και θέλω να πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά. Ουσιαστικά πρόκειται για μία επανεκίννηση, υπήρξε αυτή η υποχρεωτική διακοπή μετά τους αγώνες με το Βέλγιο και γι'αυτό δίνουμε έμφαση στο να δώσουμε όσο πιο πολλά παιχνίδια μπορούμε σε αυτή την φάση, ακόμα και μη τηρώντας ακριβώς τις αρχές του προγραμματισμού μιας ομάδας, δηλαδή θα παίξουμε τώρα στην Τουρκία δύο φιλικά, ενώ έχουμε κάνει μία καλή προπόνηση ουσιαστικά. Η εκτίμηση μου είναι πως τα παιχνίδια στην παρούσα φάση είναι πιο σημαντικά από το να κάναμε μια εβδομάδα προπονήσεων που θα οδηγούσε στα άλλα τρία φιλικά με την Λευκορωσία που θα γίνουν στο Ρέντη 29, 30 και 31 Δεκεμβρίου. Επομένως έχουμε μια σειρά από 5 φιλικούς αγώνες, συν τα τρία ματς για την πρόκριση στο παγκόσμιο. Είναι ένας καλός αριθμός αγώνων που θα μας βάλει σε ένα βηματισμό για τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας».

Για τον στόχο της Εθνικής ο Σωτήρης Δρίκος δήλωσε: «Όταν μια Εθνική συμμετέχει σε οποιαδήποτε διοργάνωση, στόχος της είναι η καλύτερη δυνατή διάκριση. Δεν νομίζω ότι μπορείς να στοχοθετείς βραχυπρόθεσμα ή μακρυπρόθεσμα, χωρίς να λαμβάνεις υπόψη σου αυτό τον πολύ σημαντικό παράγοντα, ότι είναι Εθνική ομάδα και ο μακροπρόθεσμος προγραμματισμός που υπάρχει, δεν σημαίνει ότι αφήνει τις κοντινές υποχρεώσεις σε δεύτερη μοίρα. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό σε όλες τις διοργανώσεις».

Ήταν μερικά από τα λόγια του ομοσπονδιακού προπονητή Σωτήρη Δρίκου. 

Media

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.