1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
29-07-2016 13:25

Όλοι κατά του Ρέρρα

Επιστολή χωρίς αντιπολιτευτικό χαρακτήρα, αλλά προσωπική καταγγελία κατά του υπεύθυνου του μπιτς βόλει, Θανάση Ρέρρα, έστειλαν στην ΕΟΠΕ ιδιωτικοί φορείς του αθλήματος. Καταγγέλλουν ότι ο Ρέρρας κάνει προσωπική πολιτική, καταστρατηγώντας κανονισμούς, ηθική και δεν τηρεί ούτε καν τα προσχήματα, δίνοντας wild card σε πρόσωπα της αρεσκείας του, για το πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου, λες και το άθλημα είναι τσιφλίκι του. H ανακοίνωση φωτογραφίζει την Έφη Σφυρή και κατηγορούν τον Ρέρρα ότι της κάνει απροκάλυπτα όλα τα χατίρια.
Προς ΕΟΠΕ

Κ. Θανάση Ρέρρα

Υπεύθυνο Beach Volley

κοιν. ΔΣ ΕΟΠΕ

 
Με έκπληξη παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια μια ακατανόητη για φορέα του Δημοσίου πρακτική, που δυστυχώς έχει ενταθεί την φετινή περίοδο, σε ότι αφορά την συνεργασία της Ομοσπονδίας με ιδιωτικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στο άθλημα του Beach Volley.

 
Χωρίς να υπάρχουν σαφείς όροι, διαδικασίες, οικονομικά δεδομένα ή ανακοινώσεις στο Διαύγεια και λοιπές αυτονόητες για την διαφάνεια προϋποθέσεις, η Ελληνική Ομοσπονδία φέρεται να συνεργάζεται με συγκεκριμένους ιδιωτικούς φορείς (Σωματεία, Ιδιωτικές Σχολές, κλπ) που δραστηριοποιούνται στον χώρο, δημιουργώντας συνθήκες αλλοίωσης του ελεύθερου ανταγωνισμού.

 

Ενδεικτικό των παραπάνω είναι το γεγονός της παραχώρησης σε ιδιωτικό φορέα, άσχετο με την ΕΟΠΕ χορηγό (μπύρα), του δικαιώματος χορήγησης WILD CARD για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου, ως έπαθλο σε ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ιδιωτική διοργάνωση του! Για να γίνει κατανοητό: Η ΕΟΠΕ εκχωρεί σε ιδιώτη ενα αποκλειστικό της δικαίωμα (την χορήγηση Wild Card), που αφορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (Masters), προκειμένου ο ιδιώτης να το προσφέρει ως ‘έπαθλο’ σε δική του, άσχετη ερασιτεχνική διοργάνωση. Και όλα αυτά προκαταβολικά και αρκετούς μήνες πριν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα προκηρυχθεί επισήμως!

 

Αυτό είναι ένα μόνο δείγμα πρακτικών που κατά την γνώμη μας τραυματίζουν το κύρος του αθλήματος. Η χορήγηση Wild Card είναι διεθνώς ένα δικαίωμα αποκλειστικά του διοργανωτή (της ΕΟΠΕ δηλαδή) και δεν μπορεί να εκχωρηθεί, ούτε ως δώρο, ούτε έναντι αντιτίμου, ούτε σε χορηγό, ούτε σε οποιοδήποτε ιδιώτη. Κατ’ εξαίρεση μπορεί να δοθεί «προωθητική κάρτα» σε προκριματικό τουρνουά του συνδιοργανωτή φορέα, που θα πραγματοποιηθεί πριν από την επίσημη διοργάνωση. Οχι προκαταβολικά ένα χρόνο πριν, και δεσμεύοντας μια προκήρυξη που δεν έχει ακόμη εκδοθεί!

 

Ταυτοχρόνως, παρατηρείται το φαινόμενο της επιλεκτικής συνεργασίας της ΕΟΠΕ με συγκεκριμένους ιδιωτικούς φορείς, που δραστηριοποιούνται «υπό την Αιγίδα» η σε «Συνδιοργάνωση» με την ΕΟΠΕ (πχ συγκεκριμένη εγκατάσταση της Αττικής έχει αναλάβει όλες τις διοργανώσεις για το υποτιθέμενο «Πανελλήνιο» πρωτάθλημα τζούνιορς!).

 

Επί σειρά ετών παρακολουθούμε με λύπη τον δρόμο που έχει πάρει το Beach Volley, ένα δρόμο με κύριο χαρακτηριστικό την απαξίωση και την μείωση της θέσης του στον Εθνικό αθλητισμό, όπου μέχρι πρόσφατα πρωταγωνιστούσε. Θέλουμε να τονίσουμε την άποψη μας ότι το φαινόμενο αυτό ελάχιστη σχέση έχει με την οικονομική κρίση. Αντίθετα έχει μεγαλύτερη σχέση με την υποχώρηση του θεσμικού του κύρους, αφού την ίδια ώρα που το επίσημο άθλημα καταρρέει, οι ιδιωτικοί φορείς και η ανάπτυξη του αθλήματος στην κοινωνία βρίσκονται στην κορύφωση της δυναμικής τους.

 

Αυτό είναι και ο λόγος που αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή την παρέμβαση, πριν πρακτικές όπως αυτές που προαναφέραμε, προκαλέσουν ανεπιθύμητες βλάβες στον χώρο του αθλήματος.

 

Σκοπός μας δεν είναι ούτε να αντιπολιτευτούμε, ούτε να δημιουργήσουμε αντιπαραθέσεις, αλλά μόνο να επισημάνουμε την ανάγκη για επικράτηση της λογικής και των κανόνων δεοντολογίας στον χώρο του Beach Volley, ως βασικό προαπαιτούμενο για την συγκράτηση της καθοδικής πορείας του.

 

Το Beach Volley το κρατούμε εν πολλοίς ζωντανό εμείς, οι ιδιωτικοί φορείς, και με την δική μας συμβολή σε έναν σύγχρονο και τολμηρό Εθνικό Σχεδιασμό, πιστεύουμε ότι μπορεί να αποκτήσει ξανά την φυσιογνωμία και την δυναμική που του αναλογεί στον Ελληνικό αθλητισμό.

 

Αναμένουμε από την Ομοσπονδία να ανταποκριθεί στον θεσμικό της ρόλο, να σταματήσει οποιαδήποτε πρακτική που αλλοιώνει τις συνθήκες του υγιούς ανταγωνισμού των ιδιωτών, και να ενδυναμώσει την φροντίδα και την αποτελεσματικότητα της στην κύρια αποστολή της, της παραγωγής Εθνικού Αθλητισμού και Ανάπτυξης, για τα οποία άλλωστε και φορολογούμαστε ως πολίτες.

 

27 Ιουλίου 2016

 

Οι ιδιωτικοί φορείς Beach Volley



 

SIDE-OUT CLUB

KARAVI SPORTS CLUB

BEACH VOLLEY ACADEMY

BEACH VOLLEY LIFE

ATTICA BEACH VOLLEY

ΑΣ ΚΗΦΙΣΙΑ BEACH ACTIVITIES

PANORAMA BEACH VOLLEY

AO SARONIKOS BEACH VOLLEY

KOKOMO BEACH VOLLEY

5 σχόλια

  • Comment Link SIDE-OUT CLUB Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016 17:36 posted by SIDE-OUT CLUB

    Συγνωμη, εκ παραδρομης δεν αναφερθηκε στους υπογραφοντες και το KOKOMO BEACH VOLLEY. Το προσθέτουμε με την επισήμανση οτι οι φορείς ειναι συνολικά εννέα (9).

  • Comment Link Ertogan Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016 17:07 posted by Ertogan

    δικαιο εχει το elenaki - καποιοι τον ψηφισαν τον ρερρα. θα μου πειτε ηταν πολυ πετυχημενος. εκανε αναχωματα στην κερατεα και ετσι απο δεξιος εγινε συριζαιος - μικρη επιτυχία ειναι αυτη; και κατεληξε στα ευρωπαικά σαλόνια. για να αλλάξει και την ευρωπη. μικρος στόχος ειναι αυτός; α ρε κατακαημένη Ελλάδα, ποτε θα σοβαρευτεις να γινεις Χωρα.

  • Comment Link ΔΙΚΑΙΗ Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016 17:01 posted by ΔΙΚΑΙΗ

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΜΠΕΛΙΓΡΑΤΗ? ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ. ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΣΥΛΙΑ????

  • Comment Link αγροτης Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016 16:58 posted by αγροτης

    τον Ρερρα η Σφυρη τον θέλει για πρωινο. σιγα την ειδηση..

  • Comment Link elenaki Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016 11:43 posted by elenaki

    Κυριοι που φωνάζετε τα πραγματα είναι απλα οποιος θελη να τον τιμωρηση κοντα είναι οι εκλογες.Αν παλι εκλεγη θα πρεπη να πατε στο διαολο ολοι σας.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.