1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
04-01-2016 00:09

Η καρδιά και η ψυχή ειναι ακόμα στη Γάνδη!

O χρόνος μπορεί να έφερε άσπρους κροτάφους, παραπανίσια κιλά και πόνους στις... αρθρώσεις αλλά το μυαλό και η ψυχή των αθλητών και των προπονητών της θρυλικής Εθνικής ανδρών του ΄87 έμεινε για πάντα στη Γάνδη. Τότε που το εθνικό συγκρότημα κόντρα σε κάθε πρόβλεψη και εκτίμηση νίκησε θεούς και δαίμονες και κατέκτησε το μοναδικό χάλκινο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωταθλημα.

Μετά από 29 χρόνια οι αθλητές εκείνης της ομάδας μαζί με τους προπονητές τους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Αγίας Παρασκευής και έδωσαν αγώνα επίδειξης με την διοργανώτρια ομάδα στο φινάλε του επιτυχημένου τουρνουά στη μνήμη του Φανούρη Αγάθου που ήταν αφιερωμένο στο «Χαμόγελο του Παιδιού». 

Ανέκδοτες ατάκες, μνήμες και περιγραφές από τις ιστορικές στιγμές του ελληνικού βόλει το Φθινόπωρο του ΄87 όπου η ελληνική ομάδα νίκησε με 3-2 σετ τη μεγάλη Σουηδία του Άντερς Κρίστιανσον στο μικρό τελικό και πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Οι Στέλιος Καζάζης, Δημήτρης Ανδρεόπουλος, Δημήτρης Καζάζης, Δημήτρης Γόντικας, Σωτήρης Αμαριανάκης, Μιχάλης Τριανταφυλλίδης, Γιώργος Ντράγκοβιτς, Γιάννης Φάκας, με μάνατζερ τον Ανδρέα Θεοδωρίδη και τον Λευτέρη Τερζάκη στελέχωσαν την ομάδα του ΄87 με προπονητές τους Θανάση Μαργαρίτη, Κυριάκο Παντελιά, Στέφανο Πολύζο. Μάλιστα νίκησαν την Αγία Παρασκευή με 2-0 (25-19, 25-21) επιβεβαιώνοντας τον κανόνα πως το περπάτημα, το ποδήλατο και το... βόλεϊ δεν ξεχνιούνται όσα χρόνια και αν περάσουν. Στον πάγκο τους βρέθηκε και ο επί σειρά ετών πρόεδρος της ΕΟΠΕ - και ΓΓ το 1987 - Θανάσης Μπελιγράτης. Από την θρυλική ομάδα απουσίασαν οι Μουστακίδης, Τεντζέρης, Μαργαρώνης, Νικολαΐδης.

Την πρώτη θέση κατέκτησε η ομάδα κορασίδων του Πορφύρα, ενώ δόθηκε και φιλικός αγώνας μεταξύ της ομάδας των Ενόπλων Δυνάμεων γυναικών με την γυναικεία ομάδα της Αγίας Παρασκευής που ολοκληρώθηκε με 1-1 σετ (25-11, 19-25).

Πλήθος κόσμου κατέκλεισε την κερκίδα του γυμναστηρίου της Αγίας Παρασκευής και χειροκρότησαν τις προσπάθειες των αθλητριών και των αθλητών, ενώ στο φινάλε οι βετεράνοι μοίρασαν αυτόγραφα και φωτογραφίες με τα μικρά παιδιά, έγιναν βραβεύσεις και χαιρετισμός του δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλου ο οποιος δεσμεύτηκε πως θα συνεχίζει να βοηθάει το βόλεϊ.

 

Αργότερα φωτογραφίες, video και συνεντεύξεις...

 

 

karabetsos-beligratis.jpgdim.jpgstelios.jpgamarianakis.jpgmargaritis-polyzos-pantelias.jpg1987b.jpg1987c.jpgmargaritis.jpggontikas-andreopoulos.jpgtriantafillidis.jpg

2 σχόλια

  • Comment Link ΑΛΕΞ Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2016 10:20 posted by ΑΛΕΞ

    Παράγοντες; Εννοείς τον Μπελιγράτη; Μα... τον είχατε και πέσατε όλοι να τον φάτε, βάζοντας μπροστά τον ωραιοπαθή Προσαλίκα και τελικά φάγαμε στη μάπα τον Μαυρομάτη. Αν δεν ζήσεις τα χειρότερα, δεν μπορείς να εκτιμήσεις τα καλύτερα.

  • Comment Link παλαιμαχος Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2016 07:16 posted by παλαιμαχος

    θα περασουν δυστυχως πολλες δεκαετιες για να ξαναγινει τετοια επιτυχια γιατι τοτε υπηρχαν παικταραδες, προπονηταραδες,και παραγοντες με..%$@^!

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.