1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
28-01-2024 04:55

Γήπεδο στολίδι στη Σύρο 2.600 θέσεων

Nέο κλειστό γυμναστήριο 2.600 θέσεων θα δημοπρατηθεί τους επόμενου μήνες, χάρη στον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη.

Oι εγκαταστάσεις του νέου πολυχώρου θα δημιουργηθούν σε ακίνητο στη θέση Λειβάδια του Μάννα συνολικής έκτασης 20.000 τ.μ., το οποίο αγοράστηκε στις αρχές του 2021 από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου (ανήκει στην Καθολική Επισκοπή Σύρου) με τίμημα 300.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, η συγκεκριμένη επένδυση περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου πολυχώρου αθλητισμού – πολιτισμού και Συνεδριακού κέντρου, σε οικόπεδο 20.000 τ.μ. , ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιείται με βάση τις σύγχρονες προδιαγραφές του ως:

*Συνεδριακό κέντρο


*Κλειστό γήπεδο μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ

*Χώρο διεξαγωγής εκθέσεων και

*Χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων

Ο κ. Λεονταρίτης υπενθύμισε τι θα περιλαμβάνει η μεγάλη υποδομή στην περιοχή του Μάννα. “Θα είναι το μεγαλύτερο κλειστό γήπεδο του Αιγαίου. Ένα από τα μεγαλύτερα στην επαρχία της Ελλάδος και αναμφισβήτητα θα είναι από τα πιο σύγχρονα. Θα υποδέχεται 2.600 πολίτες.

Θα υπάρχει ο αθλητικός χώρος, η μεγάλη αίθουσα των συνεδρίων (480 άτομα) και η μικρότερη (140), οι οποίες συνδέονται, αλλά και θα μπορούν να λειτουργούν παράλληλα. Το γήπεδο θα μπορεί να φιλοξενεί και άλλες εκδηλώσεις πέραν των αθλητικών. Όπως σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις, θα είναι πολυμορφικό. Αυτό το γήπεδο θα μπορεί να φιλοξενεί και μεγάλα συνέδρια μέχρι και 1.500 – 2.000 συνέδρους με τον κατάλληλο εξοπλισμό που θα παρέχεται, αλλά θα μπορεί να λειτουργεί και ως εκθεσιακός χώρος και χώρος συναυλιών. Επιπλέον, θα υπάρχουν κυλικεία, καφετέρια και εστιατόριο, ενώ θα διαμορφωθεί ο χώρος πρασίνου έξω και προβλέπεται να υπάρχει ένα ανοικτό μικρό θεατράκι”.
απτυχθεί,
Ο κ. Λεονταρίτης εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο το νησί, έχοντας προσεχώς αυτόν τον Πολυχώρο, θα μπορέσει να ακολουθήσει αναπτυξιακή τροχιά. “Με την ολοκλήρωση αυτού του έργου καλύπτονται σχεδόν τα πάντα. Οι αθλητικές ανάγκες του νησιού σε υποδομές. Ανοίγει το κεφάλαιο αθλητικός τουρισμός, συνεδριακός τουρισμός και εκθεσιακός τουρισμός”, σχολίασε, εξηγώντας παρακάτω πως, “το συγκεκριμένο κτήριο θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί όλα όσα προαναφέραμε και μάλιστα να προσφέρει υπηρεσίες πολύ υψηλού επιπέδου. Επομένως, η Σύρος μπαίνει πολύ δυναμικά σε πολλές αγορές. Και του αθλητισμού και του συνεδριακού τουρισμού και των εκθέσεων”.

Το γήπεδο θα έχει χωρητικότητα 2.600 σε διεθνείς διοργανώσεις, ενώ σε ματς της  Volley League θα μαζεύονται οι πτυσόμενες εξέδρες και θα φιλοξενεί 1000 θεατές.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.