1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
18-01-2024 02:31

Λούνεμπoυργκ: Η ακτινογραφία της αντιπάλου του Μίλωνα

H Λούνεμπoυργκ είναι πόλη στο γερμανικό κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας στη βόρειο Γερμανία και θα φιλοξενήσει τον πρώτο αγώνα των προημιτελικών του CEV Cup με τον Μίλωνα. Ηταν δουκάτο, απέχει περίπου 50 χλμ. νοτιοανατολικά του Αμβούργου και σήμερα έχει 77.000 κατοίκους

 

Η ομάδα βόλεϊ ιδρύθηκε το 2005. Τα τελευταία χρόνια παλεύει και διακρίνεται μεταξύ των ομάδων που διεκδικούν έναν τίτλο αλλά ακόμα δεν έχει πάρει τίτλο. Τη σεζόν 2022-23 πήρε την 3η θέση στο γερμανικό πρωτάθλημα και πήρε εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Λούνεμπoυργκ στο γερμανικό πρωτάθλημα προέρχεται από ήττα με 3-2 σετ εκτός έδρας από την Φριντρισχάφεν. Βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας με 31 βαθμούς έναντι 37 της Μπερλίν, 33 της Φριντρισχάφεν και 32 της Γκίεσεν.

Έχει έδρα τον πολυχώρο LKH Arena LÜNEBURG ο οποίος μεταμορφώνεται ανάλογα με την περίσταση από γήπεδο μέχρι συνεδριακό και εκθεσιακό κέντρο.

Προπονητής της Λούνεμπoυργκ είναι ο βετεράνος του γερμανικού βόλεϊ Στεφάν Χούμπνερ.

Η Λούνεμπoυργκ έχει 7 ξένους στη σύνθεση της που αποτελούνται από δύο μεγάλες κοινότητες Αμερικανών και Καναδών. Συγκεκριμένα έχει 4 Αμερικανούς, τον Μάθιου Σλιβίνσκι (ακραίος), Μπλέικ Λίσον (κεντρικός), Γκέιτζ Τόμας Γουόρσλεϊ (λίμπερο) και Μάθιου Λάμπερτ Νίτζε (κεντρικός) και 3 Καναδούς Τζέσε Γουίλιαμ Έλσερ (ακραίος), ο Νταβίντ Μάξγουελ Έλγκερτ (πασαδόρος), ο Ξάντερ Γουλφ Βασενάαρ Κετρζίνσκι (διαγώνιος). Από τους Γερμανούς του ρόστερ βασικοί παίζουν ο Γερμανός διαγώνιος Γιαν Νίκλας Μπέμε, ο Γερμανός ακραίος Ερικ Ρορς.

Βασικοί παίζουν συνήθως οι Λίσον, Έλσερ, Ελγκερτ, Ρορς, Μπέμε, Νίτζε και λίμπερο ο Γουόρσλεϊ

Συμμετείχε στον D όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ με απολογισμό 2 νίκες και 4 ήττες. Μάλιστα και τις δύο νίκες τις έκανε στην αρχή του ομίλου, επί της Τσέσκε Μπουντεγιόβιτσε με 3-0 (εντός έδρας) και εκτός έδρας νίκησε την ισπανική Γκούαγκουας εκτός με 3-1. Στη συνέχεια ηττήθηκε από την πολωνική Γιαστρέμπσκι με 3-1 στη Γερμανία, ηττήθηκε από την Γκούαγκούας 3-0 επίσης στη Γερμανία, και με 3-0 έχασε από την Τσέσκε Μπουντεγιόβιτσε και Γιαστρέμπσκι εκτός έδρας.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.