1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
18-06-2023 13:08

Τhessaloniki Grand Slam: Ο τελικός των νέων ζευγαριών στις γυναικές

Οι Καραγκούνη/Χριστοδούλου και οι Μάτιου/Τριανταφυλλίδη συνθέτουν το ζευγάρι του τελικού (19:00, ΕΡΤ 3) στις γυναικές στο Thessaloniki Grand Slam που διεξάγεται στην πλατεία Αριστοτέλους.
Πρόκειται για δύο ομάδες που προέκυψαν το φετινό καλοκαίρι και αμφότερες κατάφεραν να αποκλείσουν δύο ομάδες που προϋπήρχαν στο τουρ.


Στον πρώτο χρονικά ημιτελικό, οι Καραγκούνη/Χριστοδούλου  εμφανίστηκαν πιο έτοιμες από τις Αντωνακάκη/Περδικάκη καταφέρνοντας να επικρατήσουν σχετικά εύκολα με 2-0 (21-15, 21-14). Και στα δύο σετ οι τελικές νικήτριες κατάφεραν να πάρουν από την αρχή σημαντικές διαφορές τις οποίες και κατάφεραν να διατηρήσουν.
Αυτός είναι ο πρώτος τελικός σε τουρνουά Masters για την Χρυσάνθη, όχι όμως και για τη Δήμητρα η οποία πέρσι (με συμπαίκτρια την Ηλέκτρα Αγριοδήμου) είχε κατακτήσει το τουρνουά της Ξάνθης και φυσικά τους τελικούς στον Άγιο Νικόλαο.


Πρώτος τελικός masters και για την Λίζα Τριανταφυλλίδη, όχι όμως για την Διονυσία Μάτιου που έχει κατακτήσει το τουρνουά στη Σκύρο το 2018.
Μάτιου/Τριανταφυλλίδη κατάφεραν να  αφήσουν εκτός τελικού τις περσινές νικήτριες Καλαμαρίδου/Μαναβή μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα, κατακτώντας και τα δύο με 21-18.
Στο πρώτο σετ οι Καλαμαρίδου/Μαναβή είχαν σταθερά το προβάδισμα μέχρι το 17-14, για να δεχθούν σε εκείνο το σημείο επιμέρους σκορ 1-7.
Στο δεύτερο σετ Μάτιου/Τριανταφυλλίδη πήραν από την αρχή κεφάλι στο σκορ φτάνοντας στο 16-12, για να έχουμε ανατροπή με συνεχόμενους άσους και την ισοπαλία στο 16-16. Διονυσία και Λίζα όμως μπόρεσαν να ξεφύγουν και πάλι με 19-17 και τελικά να πάρουν την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.