1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
14-06-2023 18:29

THESSALONIKI GRAND SLAM: Οι κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας δίνουν ραντεβού στην πλατεία Αριστοτέλους

Με 71 ομάδες ανδρών και γυναικών να τιμούν με την παρουσία τους το THESSALONIKI GRAND SLAM, το πρώτο φετινό τουρνουά MASTERS μετράει αντίστροφα για το πρώτο σερβίς στην πλατεία Αριστοτέλους (15-18 Ιουνίου).
Η διοργάνωση που θα έχει συντελεστή 1,5 στην Πανελλήνια βαθμολογία και συνολικό χρηματικό 10.000 ευρώ, θα ξεκινήσει το απόγευμα της Πέμπτης με τα προκριματικά των ανδρών με 33 ομάδες που διεκδικούν τα 4 εισιτήρια για το κυρίως ταμπλό. Τα προκριματικά των ανδρών θα συνεχιστούν και την Παρασκευή 15/6, ενώ θα ξεκινήσουν το πρωί της ίδιας ημέρας και τα προκριματικά των γυναικών με 22 ομάδες να παλεύουν για τις 4 εναπομείναντες θέσεις του κυρίως ταμπλό.

Στο Νο1 του ταμπλό των ανδρών βρίσκονται οι πρωταθλητές Ελλάδας Παναγιώτης Ιωαννίδης και Θοδωρής Παπαδημητρίου, που ήδη στο φετινό σιρκουί έχουν κατακτήσει τα τουρνουά OPEN σε Γλυφάδα, Καλαμαριά και Αγρίνιο. Ακολουθούν οι νικητές των Χανίων και της Ίου Σταύρος Ντάλλας και Δημήτρης Χατζηνικολάου, ενώ στο Νο3 είναι οι φιναλίστ των δύο τουρνουά σε Κρήτη και Κυκλάδες, Στέλιος Τζιουμάκας και Αντιόλ Κολα. Στην 4η θέση είναι επίσης οι φιναλίστ της Καλαμαριάς και του Αγρινίου, ο Ιάσων Κανέλλος με τον Γιώργο Τερζόγλου.

Οι Έλληνες διεθνείς της σάλας, ο Γιώργος Τζιουμάκας και ο Θοδωρής Βουλκίδης είναι μία από τις ομάδες που θα αγωνιστούν στην άμμο της πλατείας Αριστοτέλους, λίγες ημέρες πριν ενσωματωθούν με την Εθνική μας ομάδα στην προετοιμασία της για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Αμφίρροπο αναμένεται να είναι το ταμπλό των γυναικών, με αρκετές ομάδες να διεκδικούν την διάκριση και το μετάλλιο στην πλατεία Αριστοτέλους.

Στην κορυφή του ταμπλό βρίσκεται η πρωταθλήτρια Ελλάδας Δήμητρα Καραγκούνη μαζί με την Χρυσάνθη Χριστοδούλου, οι οποίες κατέκτησαν φέτος ως συμπαίκτριες το τουρνουά OPEN στην Βάρη και έφτασαν μέχρι τον τελικό στα Χανιά. Η Χριστοδούλου με συμπαίκτρια την Γεωργίνα Αντωνακάκη πήραν το χρυσό μετάλλιο στο πρώτο τουρνουά του φετινού σιρκουί στην Γλυφάδα.

Στο Νο2 είναι οι Κρητικοπούλες Γεωργίνα Αντωνακάκη, Ιωάννα Περδικάκη που την προηγούμενη εβδομάδα πανηγύρισαν την πρώτη θέση στην Ίο και έρχονται στην Θεσσαλονίκη με ανεβασμένη την ψυχολογία.

Σε καλή αγωνιστική κατάσταση είναι και οι Διονυσία Μάτιου, Λίζα Τριανταφυλλίδη που ήδη μετρούν δύο χρυσά μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, καθώς βγήκαν νικήτριες στα τουρνουά των Χανίων και του Αγρινίου.

Η Δήμητρα Μαναβή με την Μυρτώ Καλαμαρίδου που πέρυσι είχαν ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου, ευελπιστούν να επαναλάβουν την επιτυχία του 2022 στο THESSALONIKI GRAND SLAM. Μάλιστα, αυτή την εβδομάδα Μαναβή και Καλαμαρίδου αγωνίζονται σε τουρνουά κατηγορίας Futures στην Λετονία.

Στο ταμπλό βρίσκεται και η χάλκινη το 2022 Έλενα Χαντζή, η οποία φέτος αγωνίζεται με συμπαίκτρια την Πέρσα Σακελλαρίδη.

Οι αγώνες του κυρίως ταμπλό σε άνδρες κα γυναίκες θα ξεκινήσουν το πρωί του Σαββάτου στα δύο γήπεδα στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ οι τελικοί ανδρών και γυναικών θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ-3.


Η Entry List Ανδρών ΕΔΩ.
Η Entry List Γυναικών ΕΔΩ.

Πρόγραμμα Αγώνων

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023


Προκριματικά Γυναικών – Ανδρών 16.00-22.00

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Προκριματικά Γυναικών – Ανδρών 09.00-22.00

Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Κυρίως Ταμπλό Γυναικών – Ανδρών 09.00-22.00

Κυριακή 18 Ιουνίου 2023
 
10.00-11.30 Ημιτελικοί JUNIORS
11.30-13.30 Ημιτελικοί Γυναικών - Ανδρών
17.00 Τελικός Juniors Girls
17.45 Τελικός Juniors Boys
19.00 Τελικός Γυναικών
19.45 Τελικός Ανδρών
20.30 Τελετή Απονομών

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.