1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
18-03-2020 23:54

Κορωνοϊός: Δραματικό διάγγελμα Μέρκελ στους Γερμανούς.«Είναι σοβαρό, πάρτε το σοβαρά»

Ως την μεγαλύτερη πρόκληση μετά τον Β΄παγκόσμιο πόλεμο, χαρακτήρισε το φαινόμενο του κορωνοϊού, στο πρώτο της τηλεοπτικό διάγγελμά τα 14 χρόνια που είναι καγκελάριος της Γερμανίας, η Άνγκελα Μέρκελ ενω παράλληλα το ειδικό ινστούτο λοιμώξεων, Ρόμπερτ Κοχ ανακοίνωσε οτι σύμφωνα με μοντέλο που δημιούργησε , στη χώρα αναμένεται να υπάρξουν 10 εκτομμύρια κρούσματα, τις επόμενες 2-3 εβδομάδες.

Η Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε χθες το βράδυ, πως οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες που στόχο έχουν να μειώσουν την άμεση κοινωνική επαφή και την αποφυγή όσο περισσότερων νέων μολύνσεων από τον κορωνοϊό είναι δυνατό.

«Είναι σοβαρό, πάρτε το σοβαρά» είπε η Άνγκελα Μέρκελ στο τηλεοπτικό της διάγγελμα και πρόσθεσε «Από την επανένωση της Γερμανίας, για την ακρίβεια, από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν υπήρξε ποτέ τόσο μεγάλη πρόκληση για την χώρας μας στην οποία η ενεργή αλληλεγγύη να είναι τόσο σημαντική" είπε

.Η Άνγκελα Μέρκελ απευθύνθηκε στους Γερμανούς για τα ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα λέγοντας:

«Ως κυβέρνηση θα επανεξετάσουμε ότι μπορεί να διορθώσει, αλλά και ότι επιπλέον μπορεί να είναι απαραίτητο.«Η Γερμανία διαθέτει βέβαια ένα εξαιρετικό σύστημα υγείας, ίσως ένα από τα καλύτερα στον κόσμο, γι' αυτό και μπορεί κανείς να το εμπιστεύεται, αλλά τα νοσοκομεία μας θα ήταν υπερπλήρη εάν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μεταφέρονταν σε αυτά πάρα πολλοί ασθενείς, οι οποίοι θα υποφέρουν από μια σοβαρή μορφή της λοίμωξης με κορονοϊό.» πρόσθεσε η καγκελάριος λόγω του ταχύτατα αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων.

Η κυβέρνηση της Γερμανίδας καγκελαρίου έχει συστήσει στα 16 κρατίδια της χώρας να κλείσουν τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς ως τις διακοπές του Πάσχα. Επίσης τα καταστήματα –με εξαίρεση αυτά που πωλούν τρόφιμα, τα αρτοπωλεία, τα φαρμακεία, τις τράπεζες και άλλα που προσφέρουν απαραίτητες υπηρεσίες-πρόκειται να κλείσουν σταδιακά.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.