1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1734
16-06-2015 17:45

Συγκίνηση και...αγαλματίδια στη βραδιά του Ακρίτα (photos)

Αξιολογείστε το άρθρο
(2 votes)
Με μεγάλη επιτυχία, όπως αναμενόταν, πραγματοποιήθηκε η βραδιά Oscar του Ακρίτα Καλαμάτας την Κυριακή το βράδυ, αφού σε μία δύσκολη εποχή, ο σύλλογος της Καλαμάτας δεν επαναπαύεται και προχωρά μπροστά.

Σε μία συγκινητική βραδιά και αρκετά πρωτότυπη για το χώρο του βόλεϊ, Ακρίτας γέμισε το ξενοδοχείο «Ελίτ» και επιβράβευσε πρόσωπα που έχουν προσφέρει στο άθλημα, όπως οι Χαντάβα, Κονστοπούλου, Μήτση και Νικολάκης. Παράλληλα, ο σύλλογος εγκαινίασε τμήμα στίβου δείχνοντας το δρόμο και για τις υπόλοιπες ομάδες.

Η βραδιά ξεκίνησε με ένα ...καλό νέο που μετέφερε η διαπιστευμένη της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Έφη Πράττη, αφού στις 23 Ιουνίου θα γιορταστεί για πρώτη φορά στην Καλαμάτα η Παγκόσμια Ημέρα Ολυμπισμού και σύνθημα «Πάμε ψηλά».

Την πρώτη βράβευση της βραδιάς έκανε η Ολυμπιονίκης και συνεργάτιδα της ΕΘΝΟΑ, Νίκη Μπακογιάννη και είχε αποδέκτη τον Νικήτα Κάρτσωνα, ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου «Ελίτ», όπου θα φιλοξενηθεί το καλοκαιρινό του Ακρίτα.

Μία από τις βραβεύσεις ήταν εκείνη πέντε μικρών αθλητριών για τις εκθέσεις τους με θέμα «Τι είναι Ακρίτας». Ο λόγος για τις Νικολέτα Κυριακοπούλου, Ιωάννα Μπουζέα, Γεωργία Ασημάκου, Ζωή Παναγιωτοπούλου και Γωγώ Νασιοπούλου, που τιμήθηκαν από τον Γιώργο Γεωργουλέα, το διεθνή Μεσσήνιο διαιτητή βόλεϊ, καθηγητή διαιτησίας και λέκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ακολούθησε μια σύντομη ιστορική αναδρομή με προβολή βίντεο και φωτογραφιών που ξύπνησε μνήμες και στη συνέχεια ο συντονιστής της εκδήλωσης Νίκος Τσώνης κάλεσε στο προσκήνιο τα κορίτσια που έγραψαν ιστορία, δηλαδή τις παίκτριες της πρώτης ομάδας του Ακρίτα το 1987: Βάσω Αθανασοπούλου, Ιωάννα Αλαπάντα, Γιώτα Αντωνοπούλου, Εύα Γιαννοπούλου, Σωτηρία Δρούγα, Ελένη Ιακώβου, Μαριάντζελα Ελευθερίου, Κατερίνα Καραμπίνη, Άννα Μαλαπάνη, Ειρήνη Μακρή, Γωγώ Ντανταβασίλη, Χριστίνα Πανταζοπούλου, Χριστίνα Πικραμμένου, Κορίνα Σερελέα, Σάσα Σκαφιδά, Μαρία Σινιώρη, Αμαλία Τζώρτζη, Έλενα Τασσιοπούλου, Κατερίνα Φωτεινάκη, Γεωργία Ψυχογιού, Μαρία Χελά.

Η πρώτη συγκίνηση ήρθε στη μνημόνευση του αδικοχαμένου προέδρου του Ακρίτα, Χρήστου Καπερνόπουλου, ο οποίος «χάθηκε» σε τροχαίο δυστύχημα. Το βραβείο παρέλαβε ο γιος του, Χάρης.

Μετά ήταν η σειρά των υψηλών προσκεκλημένων του βόλεϊ να βραβευθούν. Η αρχηγός της εθνικής ομάδας τη δεκαετία του '90 Μαρία Κωστοπούλου παρέλαβε το όσκαρ της από την περιφερειακή σύμβουλο Αντωνία Μπούζα. Ακολούθησε η βράβευση της Λίας Μήτση, με 116 συμμετοχές στην εθνική μας ομάδα που έχει συνδέσει το όνομά της με τον Παναθηναϊκό και φέρει στο παλμαρέ της και διακρίσεις στο μπιτς βόλεϊ.

Ο Καλαματιανός πρόεδρος της Ένωσης Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας, Κώστας Βλάσσης, κλήθηκε να τιμήσει τον κορυφαίο Έλληνα προπονητή, τον Νίκο Νικολάκη (εθνική γυναικών, 4 κύπελλα και 7 πρωταθλήματα Ελλάδας με 4 διαφορετικές ομάδες: Ιωνικό, Παναθηναϊκό, Πανελλήνιο και Ολυμπιακό).

Μια σύντομη παρέμβαση κι ένα καλωσόρισμα έκανε ο από ιδρύσεως του συλλόγου μέλος του ΔΣ και επί σειρά ετών γενικός γραμματέας, Λάκης Πανταζόπουλος, ο οποίος βράβευσε τον Γιώργο Γεωργουλέα, ξεδιπλώνοντας πτυχές ιστορίας.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι με τιμά η ιδιαίτερη πατρίδα μου «γιατί οι ρίζες είναι που κάνουν τα δέντρα δυνατά» απάντησε ο διεθνής Μεσσήνιος διαιτητής.

Σειρά είχε η Εύα Χαντάβα «προλογίζοντας» κατά κάποιο τρόπο την βράβευση των παικτριών του Ακρίτα που έχουν φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο και είναι πιο συγκεκριμένα οι: Ράνια Γκούζου, Μαρία Χάσκου, Ελένη Λούρα, Νάνσυ Πανταζοπούλου, Νίκη Βυθούλκα, Ξένια Σαρρή, Σοφία Καρακύκλα, Ελένη και Γωγώ Δεδούση, Μάγδα Νιάρχου, Νατάσα Ραμούνδου, Μαρία Λιανού, Πιέρα Δέδε, Δήμητρα Δημητρακοπούλου.

Ζωντανή ιστορία Τσιριμπή-Δέδες

Με δάκρυα ανέβηκε στη σκηνή η Μαίρη Τσιριμπή για τη δική της βράβευση. Συγκινημένος ανέλαβε να κάνει αυτή την απονομή ο Κώστας Δέδες, ο αντίστοιχος βασικός «θεμελιωτής» του ανδρικού βόλεϊ στην Καλαμάτα. «Το γυναικείο βόλεϊ της Καλαμάτας οφείλεται στην κ. Πανταζοπούλου (σ.σ. το επίθετο του συζύγου της) και το λέω εγώ που ήμουν "ανταγωνιστής" στο Μεσσηνιακό», «Τυχερή η Καλαμάτα και ο Ακρίτας που έχουν μια τέτοια προπονήτρια», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Δέδες, κάνοντας και αναφορά στους «σταθμούς» της κυρίας Τσιριμπή, ως μέλος της πρώτης εθνικής ομάδας το 1971, παίκτρια του ΖΑΟΝ που κέρδισε το πρωτάθλημα Ευρώπης και ιδρύτρια διαδοχικά των γυναικείων ομάδων του ΝΟΚ (1978), του Μεσσηνιακού και τελικά του Ακρίτα. Δέδε και Τσιριμπή αποχώρησαν αγκαλιασμένοι και καταχεικροτούμενοι, όπως ακριβώς είχαν προσέλθει, με τη «σκυτάλη» να παίρνει η φετινή ομάδα που εξασφάλισε με άνεση την παραμονή της στην Α2 κατηγορία, με την καθοδήγηση του προπονητή Βασίλη Ξεροβάσιλα.

Βραβεύθηκαν ως πολυτιμότερες παίκτριες η Νάνσυ Πανταζοπούλου και η Μαρία Χάσκου, ενώ ειδική βράβευση έγινε στη Σοφία Καρακύκλα που παρά τις υποχρεώσεις της στη Γ' Λυκείου, συνέχισε να ενισχύει την ομάδα.

Οι υπεύθυνοι του Ακρίτα δεν παρέλειψαν να βραβεύσουν και τις υπόλοιπες «μικρές» της γυναικείας ομάδας: Ευτέρπη Κουκούτση, Αγγελική Σπηλιωτοπούλου, Δήμητρα Παυλέα, Θεόνη Μπούνα, Μελίνα Κατσόγιαννη, Μαρία Κουτίβα, Θένια Κουτίβα, Σύνθια Σταθουλοπούλου, Αφροδίτη Βέλμαχου.

Δεν θα μπορούσαν φυσικά να μην πάρουν «αντίδωρο» οι χορηγοί του συλλόγου, χάρις στους οποίους καταφέρνει να «επιβιώνει», αλλά και να κάνει τη διαφορά ο Ακρίτας.

Τη σημασία αυτής της βράβευσης επεσήμανε η επιλογή γι' αυτήν του προέδρου Μπάμπη Καρακύκλα, ο οποίος ευχαρίστησε ουσιαστικά με την απονομή τους Κατερίνα Μαντωνανάκη (Top Shop), Κώστα Βλαχονικολό (Cosmos Center), Χρήστο Παπαδημητρίου (της ομώνυμης εταιρείας) και Γιώργο Κωνστακόπουλο (όσπρια Ωμέγα).

Ο κ. Καρακύκλας βράβευσε ακόμα τον κ. Βλάσση, ενώ δεν θα ήταν δυνατόν να μην έρθει στο προσκήνιο και η ανδρική ομάδα του Ακρίτα που αν και μετράει λίγα χρόνια ζωής, πρωταγωνιστεί. Τιμήθηκαν για την πρωτοβουλία δημιουργία της οι Κώστας Κουτράκης, Γιάννης Πράττης και Παναγιώτης Κακούρος.

Ο Ακρίτας επέλεξε ακόμα να τιμήσει, για τη στήριξη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου (απουσίαζε στο εξωτερικό και το μέλος του ΔΣ κ. Καράμπελας έδωσε το βραβείο στην εκπρόσωπό της κ. Μανέτα).

1.jpg8.jpg2.jpg4.jpg9.jpg10.jpg6.jpg7.jpg3.jpg

Διαβάστηκε 3942 φορές

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.