1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
20-06-2013 18:18

ΕΣΠΕΠ: «Κανένας συμβιβασμός σε θέματα ηθικής τάξης»

Τη δική της απάντηση έδωσε η ΕΣΠΕΠ για όσα της καταλογίζονται τον τελευταίο καιρό για την υπόθεση της ΕΑΠ και της αναβολής του Final 4 του πρωταθλήματος Παίδων.

«Επειδή τις τελευταίες ημέρες έχουν δημοσιευθεί ορισμένα άρθρα, δελτία τύπου, συνεντεύξεις κλπ που καταφέρονται κατά της Ένωσής μας με αφορμή την αναβολή της ημιτελικής και τελικής φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων, λόγω της προσφυγής της ΕΑ Πατρών στο ΑΣΕΑΔ, θα θέλαμε και εμείς να αναφέρουμε ορισμένα πράγματα για να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις:

* Η ΕΣΠΕΠ ΠΟΤΕ μέχρι σήμερα δεν έχει στείλει εκπρόθεσμα στα Πανελλήνια πρωταθλήματα τις ομάδες της. Πάντα ολοκληρώνει μέσα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες τα πρωταθλήματα της παρ ότι είναι μια από τις Ενώσεις με το μεγαλύτερο αριθμό σωματείων. Σε αυτό βοηθούν και ίδια τα σωματεία. Συνεπώς η φετινή περίπτωση είναι προφανές ότι οφείλεται σε ένα γεγονός που είναι πρωτόγνωρο για την Ένωση

* Η καταγγελία για πλαστοπροσωπία σε βάρος της ΕΑΠ λόγω της σοβαρότητας της, υποχρέωσε την Ένωση να αναβάλλει το Final Four του πρωταθλήματος παίδων για να διερευνήσει σε βάθος την απρόσμενα σοβαρή κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στο οικείο της πρωτάθλημα και που μπορεί να είχε απρόβλεπτες συνέπειες στη αξιοπιστία των πρωταθλημάτων της (διερευνώνται καταγγελίες για ανάλογα περιστατικά σε αγώνες της ΕΑΠ και στο ανδρικό πρωτάθλημα)

* Οι διαδικασίες ακολουθήθηκαν όπως ακριβώς προβλεπόταν από τον κανονισμό διεξαγωγής πρωταθλημάτων και το πειθαρχικό δίκαιο της ΕΟΠΕ. Κατά τη διάρκεια της πειθαρχικής διερεύνησης το σωματείο της ΕΑΠ ζήτησε ΔΥΟ φορές αναβολή της εκδίκασης για να προετοιμαστεί κατάλληλα για την απολογία του. Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης αντιλαμβανόμενη την σοβαρότητα του θέματος και επειδή ήθελε να δώσει στην ΕΑΠ κάθε διαθέσιμο χρονικό πόρο για να ετοιμαστεί συμφώνησε και τις δύο φορές στο αίτημα. Αν συνυπολογιστεί ότι μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα υπήρξαν και οι διακοπές του Πάσχα, ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι δεν υπήρξε καμιά κωλυσιεργία της Ένωσης. Δεν ήταν δυνατόν να μη δοθεί χρόνος στον απολογούμενο σύλλογο τη στιγμή που είχε έρθει αντιμέτωπος με ένα τέτοιας εξαιρετικής βαρύτητας παράπτωμα.

* Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής επικυρώθηκε στο αμέσως επόμενο Δ.Σ της Ένωσης (που επισπεύθηκε για να μην υπάρχει καθυστέρηση) και παραδόθηκε στην ΕΑΠ άμεσα, για να μπορέσει να προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ αν θέλει ταχύτατα. Επειδή ο ομάδα της ΕΑΠ, δεν έχει ακόμη fax ή email, όλη η αλληλογραφία επιδιώχθηκε να γίνεται «χέρι με χέρι» γιατί αλλιώς θα είχαμε κι άλλη καθυστέρηση.

* Όσον αφορά στο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου μας κ. Αντωνόπουλο, αν υπήρχε σχέδιο εξόντωσής του ( από ποιους και για ποιο λόγο;), αυτό θα μπορούσε εύκολα να υλοποιηθεί με απόλυτη επιτυχία πολύ νωρίτερα, αφού απουσίαζε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο από αλλεπάλληλα και συνεχόμενα Δ.Σ και από τις τέσσερεις τελευταίες Γενικές Συνελέυσεις. Η επανεμφάνιση του σε συνέπεσε με την συνεδρίαση που είχε σαν θέμα και την κατάρτιση των Κατηγοριών του Πρωταθλήματος Ανδρών της Ένωσης (για το που θα έπαιζε η ΕΑΠ η οποία είχε υποβιβαστεί)


Η Ένωση μας διαισθανόμενη την σοβαρότατη κατάσταση που δημιουργήθηκε στο Πρωτάθλημα Παίδων της και σεβόμενη τα Σωματεία, αποφάσισε διερευνώντας την

πρωτοφανή αυτή υπόθεση, να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο για να μην μείνει καμιά σκιά για κανέναν και πουθενά. Αυτό κάποιους τους ενόχλησε. Εμείς υποσχόμαστε στα σωματεία της Ένωσης μας ότι σε θέματα ηθικής τάξης δεν θα κάνουμε ΠΟΤΕ και ΚΑΝΕΝΑ συμβιβασμό«.

2 σχόλια

  • Comment Link pgeara ole Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013 23:18 posted by pgeara ole

    Ωραίοι είστε όλοι σας.Τόσο καιρό παρακολουθώ την αντιπαράθεση σας κ εχω μείνει με το στόμα ανοιχτό!Εδω στην Πατρα ολοι ξερουμε οτι εχει παιξει το παιδι με την ΕΑΠ.Απ οτι λενε κ οι κολλητοι του εχει μπει κ σε αγωνα αντρικού!Αντι να πουν απ την αρχή την αλήθεια δίνουν συνεντεύξεις δεξια κ αριστερά οτι δεν επαιξε ποτέ!Απ την αλλη εχουμε την ΕΣΠΕΠ σε ρόλου Ποντιου Πιλατου 4 μηνες τωρα..Χάδια ειναι οι ποινές.Το ανέβαλλαν λεει 2 φορές ηταν κ οι διακοπές του Πασχα...Κ μετά θέλετε να παρούμε εμείς σοβαρά το άθλημα κ την κοινωνία που μας δίνετε.......

  • Comment Link Γένους Θηλυκού Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013 16:17 posted by Γένους Θηλυκού

    Ηθική τάξη? Γίνεται να επικαλείται την ηθική τάξη και τη διατήρηση αυτής μία Ένωση Σωματείων που προκειμένου να κάνει τη χάρη σε ένα Σωματείο μέλος της παραβιάζει όλους τους νόμους κι όλες τις διατάξεις? Γίνεται να επικαλείται την ηθική τάξη μία Ένωση που παρανομεί απροκάλυπτα εξετάζοντας μια καταγγελία(!!!) από 3ο σωματείο για πλαστοπροσωπεία αναβάλοντας προηγουμένως το final 4 (2 ημέρες πριν την καταγγελία σαν να την περίμενε)? Μια ένωση που κάνει χρήση είδει τεκμηρίου μια υπεύθυνη δήλωση ανήλικου παιδιού η οποία συμπληρώνεται παρουσία και καθ'υπ'οδειξιν της προέδρου του 3ου αυτού σωματείου.Μια χονδροειδώς παρανομούσα τέτοια Ένωση δεν θα έπρεπε να επικαλείται την ηθική τάξη ανερυθρίαστα.Θα έπρεπε να ξέρει να χειρίζετε αντικειμενικά τέτοιες υποθέσεις κι όχι παρακινούμενη από ίδια και άλλα συμφέροντα μεταχειριζόμενη ισόνομα τα Σωματεία μέλη της.
    Και κάτι τελευταίο: Αν η ΕΑΠ έχει κάνει τέτοια παράβαση είναι σημαντικό να εξεταστεί και να εξετάζεται...Αλλα υπάρχουν νόμοι που πρέπει να τηρούνται κι αυτή η Ένωση μόνο τον Κ.Ο.Κ. δεν έχει παραβιάσει στην υπόθεση αυτήν...

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.