1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
05-11-2014 14:18

Έκτη ημέρα απεργία πείνας. Εμείς τι κάνουμε;

Ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις λαμβάνουν οι διαμαρτυρίες υπέρ της αγγλοιρανής Ghoncheh Ghavami που καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλακή επειδή παρακολούθησε τον αγώνα του Ιράν με την Ιταλία για το Παγκόσμιο Λιγκ αψηφώντας τη φετφά για απαγόρευση των γυναικών στις συγκεκριμένες αναμετρήσεις. Η ιρανή που δεν έχει άλλο μέσο διαμαρτυρίας άρχισε απεργία πείνας και βρίσκεται στην έκτη ημέρα.

Το κίνημα υπέρ της Ghoncheh ολοένα και μεγαλώνει αλλά οι αρχές του Ιράν δεν έχουν αλλάξει τη στάση τους.

Το θέμα απασχόλησε και τη συνεδρίαση του Κογκρέσου της FIVB στο Κάλιαρι. Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας ομοσπονδίας Άρι Γκράσα κατακεραύνωσε τους Ιρανούς αλλά δεν διατύπωσε απειλή για κυρώσεις προς την ιρανική ομοσπονδία όπως περίμεναν πολλοί σύνεδροι αλλά και οι υποστηρικτές της Ghoncheh Ghavami.

Στο μεταξύ οι βολεϊμπολίστες της ιταλικής Τονάτσο Πάντοβα πριν τον αγώνα πρωταθλήματος έβγαλαν ομαδική φωτογραφία όπου κρατούσαν ταμπέλες που έγραφαν «Το βόλεϊ δεν είναι έγκλημα» και «Ελευθερία στη Ghoncheh».



Το volleynews.gr συμπαραστέκεται στον αγώνα της Ghoncheh Ghavami που είναι πλέον ένα σύμβολο για το παγκόσμιο αθλητισμό αφού στερήθηκε ότι πιο πολυτιμότερο είχε για να δει έναν αγώνα βόλεϊ.

Μήπως πρέπει να δούμε και από τους εκπροσώπους των φορέων του ελληνικού βόλεϊ μια συμβολική κίνηση συμπαράστασης;

1 σχόλιο

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.