1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
10-03-2024 01:39

Καλαμάτα 80 - Φοίνικας Σύρου (10/3, 19:00): Εδώ ο... παράδεισος, εδώ και η... κόλαση

Στην Καλαμάτα ανοίγει την Κυριακή η σειρά των τείκών επιβίωσης στη Volley League μεταξύ της Α.Ο. Καλαμάτας 80 και του Α.Ο.Φοίνικα Σύρου. (γυμναστήριο Δημοτικό Καλαμάτας, πλέι άουτ, 1ος αγώνας, 10/3, 19:00, Live Streaming ESAP T.V. You Tube, Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Πρέντζας).


Μετά το πλασάρισμα τους στην 8η και 9η θέση αντίστοιχα οι δύο μονομάχοι ξεκινούν δύσκολο μαραθώνιο για την παραμονή τους στην κατηγορία. Η Καλαμάτα θέλει να ανανεώσει τη δεύτερη θητεία της στην επαγγελματική κατηγορία, ενώ ο Φοίνικας μπήκε σε μεγάλες περιπέτειες για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια.


Η ομάδα που θα συμπληρώσει 3 νίκες θα μείνει στην κατηγορία.


Η Καλαμάτα 80 έχει το πλεονέκτημα της έδρας το οποίο εξασφάλισε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.


Ο προπονητής της Καλαμάτας 80 Παναγιώτης Ντάκουρης δήλωσε: «Πρώτος τελικός για την παραμονή μας στη volley league. Η ομάδα του Φοίνικα Σύρου είναι μια πάρα πολύ επικίνδυνη ομάδα. Σίγουρα θα γίνει μεγάλη μάχη και αυτό φάνηκε και από τη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος αφού και τα δύο παιχνίδια ήρθαν 3-2. Εμείς έχοντας το πλεονέκτημα της έδρας θέλουμε να το εκμεταλευτουμε και να ξεκινήσουμε τη σειρά των παιχνιδιών με νίκη. Έχουμε έναν καλό ρυθμό από τα τελευταία παιχνίδια όπου νικήσαμε τον Πήγασο καθώς και από την καλή εμφάνιση που κάναμε απέναντι στον Μίλωνα για τον προημιτελικό του κυπέλλου. Η ψυχολογία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και εμείς πήραμε μεγάλη δύναμη από αυτά τα παιχνίδια. Περιμένουμε να παίξουμε μπροστά στο ενθουσιώδες κοινό μας και να κάνουμε το πρώτο από τα τρία βήματα που θέλουμε έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας».


Ο Φοίνικας αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη Volley League τη σεζόν 2008-09 αλλά μετά από δύο σεζόν επέστρεψε στην Α2 για μία σεζόν (2010-11). Από το 2011 είχε συνεχείς παρουσίες μέσα στην 6αδα αλλά εφέτος έπεσε στην 9η θέση της κανονικής περιόδου και στα πλέι άουτ. Έχει κατακτήσει δύο τίτλους Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς και ένα Σούπερ Καπ.


Ο νεαρός ακραίος του Φοίνικα Τάσος Κουτσομύτης δήλωσε: «Μπήκαμε στην τελευταία ευθεία, η σειρά αγώνων με την Καλαμάτα ξεκινάει την Κυριακή. Οι δικαιολογίες τελείωσαν, όλη η ομάδα ενωμένη θα παλέψει για την νίκη. Κάθε ένας από εμάς πρέπει να δώσει τον καλύτερο του εαυτό ώστε να είμαστε εμείς αυτοί που θα χαμογελάσουν στο τέλος».

 

Volley League Play Off

Ημιτελικοί - Θέσεις 1-4

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

Γυμναστήριο «Μ. Μερκούρη», 17.00: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Βελώνης, Παρατηρητής: Γεωργόπουλος, Επόπτες: Καλούδας, Μαλλιάρα, Γραματεία: Καπουράνη.

Γυμναστήριο Μετς, 19.00: Παναθηναϊκός Α.Ο. - Π.Α.Ο.Κ.
Διαιτητές: Κουτσούλας, Νικάκης, Παρατηρητής: Πέρρος, Επόπτες: Χατζηβασιλείου, Κατσιάρας, Γραμματεία: Εμμανοηλίδη.

Volley League - πλέι οφ - Θέσεις 5-7

Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Γυμναστήριο «Ν. Σαμαράς», 17.30: Α.Σ. Άθλος Ορεστιάδας - Α.Ο.Π. Κηφισιάς
Διαιτητές: Γεωργιάδης Εμμ., Τονονίδης, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Επόπτες: Ζηλιασκοπούλου, Βαλκανιώτης, Γραμματεία: Σαρδάνη.

Ρεπό ο Πήγασος Πολίχνης.

Volley League - Play Out - Θέσεις 8-9

Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Γυμναστήριο Παραλίας, 19.00: Α.Ο. Καλαμάτα 80 - Α.Ο. Φοίνικας Σύρου
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Πρέντζας, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Κοσμάς, Καπότης, Γραμματεία: Αρμακόλλα.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.