1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
06-09-2017 13:31

Κρούσμα ντόπινγκ στην Ιταλία με την Μίριαμ Σιλά

Ένα μεγάλο σοκ υπέστη το ιταλικό βόλεϊ αφού η 22χρονη διεθνής ακραία, Μίριαμ Σιλά, συνελήφθη να έχει κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας.
Μετά από τον αγώνα του Γκραν Πρι μεταξύ των εθνικών ομάδων της Ιταλίας και της Βραζιλίας  που διεξήχθη στις 6 Αυγούστου, η Σιλά κλήθηκε για έλεγχο με τα αποτελέσματα να φτάνουν έναν μήνα αργότερα. Η αθλήτρια με καταγωγή από την Ακτή Ελεφαντοστού, βρέθηκε θετική στην κλενβουτερόλη, μια ουσία που δεν ανήκει στα στεροειδή, αλλά χρησιμοποιείται κυρίως από γυναίκες bodybuilders που θέλουν να χάσουν μειώσουν το βάρος τους μετά από μια προπονητική περίοδο.

«Θα μπορούσε να προκληθεί από μολυσμένα τρόφιμα. Περιμένουμε τα πλήρη αποτελέσματα για να δούμε το ποσοστό της ουσίας στο σώμα της. Θέλω να σας υπενθυμίζω ότι η Σιλά δεν έπαιξε σε αυτόν τον αγώνα», είπε ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας Μπρούνο Κατανέο.  Σύμφωνα με ειδικούς, υπάρχει πιθανότητα να έχει λάβει την ουσία χωρίς να το γνωρίζει, τρώγοντας κρέας.

Αν τελικά βεβαιωθεί ότι έλαβε κλενβουτερόλη, το νέο αστέρι της Ιταλίας θα βρεθεί αντιμέτωπη με τιμωρία πολυετούς αποκλεισμού. Υπενθυμίζουμε ότι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ξεκινά στις 22 Σεπτεμβρίου στα γήπεδα του Αζερμπαϊτζάν και της Γεωργίας και η απουσία της Σιλά θα είναι απώλεια για την Ιταλία.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.