1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
03-10-2016 19:34

Οι λόγοι της κατάρρευσης στο Λας Πάλμας

ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ

H Eθνική ήταν αγνώριστη στο Λας Πάλμας έχασε 3-0 χωρίς να προβάλει αντίσταση στην Ισπανία και στην καλύτερη περίπτωση θα διεκδικήσει την πρόκριση στο Ευρωβόλει της Πολωνίας, μόνο μέσω της ρουλέτας του χρυσού σετ.


Όπως παρουσιάστηκε η Εθνική στα Κανάρια Νησιά, μια εβδομάδα να έπαιζε δεν θα έπαιρνε σετ και θα ... πατήσει πάνω στην ηλίθια και αδικαιολόγητη εφαρμογή των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας για να προκριθεί.

Αν το σύστημα ήταν δίκαιο δεν θα είχαμε καμία ελπίδα πρόκρισης γιατί η ήττα με 0-3 σετ και 54-75 πόντους δεν ανατρέπεται με τίποτα. Δεν θα μετρήσει όμως κανένας από αυτούς τους αριθμούς, γιατί η Εθνική μπορεί και να κερδίσει 3-1 σετ στην Κοζάνη και να παιχθεί η πρόκριση στο χρυσό σετ των 15 πόντων. Στη ρουλέτα δηλαδή.

Η Εθνική είχε το μειονέκτημα να κάνει σε λίγες ημέρες τρια τεράστια ταξίδια. Την προπερασμένη Τετάρτη, Κοζάνη-Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Βρυξέλλες-Αμβέρσα , την περασμένη Δευτέρα Αμβέρσα-Βρυξέλλες-Αθήνα-Θεσσαλονίκη και την Πέμπτη Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη-Μαδρίτη-Λας Πάλμας και υπέστη την ίδια ταλαιπωρία στο ταξίδι της επιστροφής για Κοζάνη.

Τέσσερα μεγάλα ταξίδια λοιπόν , σε αντίθεση με την Ισπανία που θα κάνει μόλις ένα για να έρθει στην Κοζάνη, αφού η επιστροφή δεν λογαριάζεται, καθώς θα έχουν κριθεί τα πάντα και η κούραση δεν θα επιβαρύνει τους παίκτες, παρά μόνο σωματικά, όχι αγωνιστικά.

Η Εθνική όμως έχει το πλεονέκτημα ότι αν χρειαστεί, θα παίξει το χρυσό σετ στην έδρα της, με ότι συνεπάγεται αυτό. Έτσι κι αλλιώς με την απογοητευτική εμφάνιση στο Λας Πάλμας δεν δικαιούται τίποτα παραπάνω, παρά μόνο την ...προσφυγή στο ρίσκο των 15 πόντων.

Τι έγινε στην Ισπανία , δύσκολο να το αποκρυπτογραφήσουμε γιατί η ομάδα που είδαμε και θαυμάσαμε στην Αμβέρσα, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, χωρίς ρυθμό, συνοχή, διάθεση και έμπνευση.

Δυο πράγματα μπορεί να μας έφεραν σε αυτό το σημείο. Η κούραση και η απουσία σωστών προπονήσεων, αφού γύρισαν τη Δευτέρα στη βάση τους, έκαναν βάρη την Τρίτη, προπόνηση την Τετάρτη και την Πέμπτη μπήκαν στο αεροπλάνο.

Ή να έδειξαν απίστευτο σνομπισμό, υπεροψία και επιπολαιότητα απέναντι στην Ισπανία και όταν διαπίστωσαν ότι η αντίπαλος τους είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα, με πλάνο και τακτική, το ... παιχνίδι είχε πετάξει. Δεν υπήρχε αρχή και τέλος για την ομάδα του Δρίκου.

Δεν είναι όμως ώρα για κριτική και αυτοκριτική. Ας κάνουν τρεις-τέσσερις σοβαρές προπονήσεις όλοι μαζί, ας μαζέψουν και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεων τους και να παλέψουν για την πρόκριση. ΜΠΟΡΟΥΝ

Πηγή: Φως των Σπορ

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.