1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1734
12-08-2015 23:18

Εισβολή της τεχνολογίας

Η είσοδος της τεχνολογίας στο χώρο του αθλητισμού είναι ένα ζήτημα που τα τελευταία χρόνια προκαλεί πολλές συζητήσεις με ένθερμους υποστηρικτές και εξίσου ένθερμους επικριτές.
Στο βόλεϊ σιγά, σιγά έχει καθιερωθεί το challenge system (αντίστοιχο με το hawk eye του τένις), αλλά με διαφορετικές εκδοχές (σε κάποιες διοργανώσεις χρησιμοποιείται μόνο για το αν η μπάλα είναι μέσα ή έξω, σε κάποιες άλλες και για την επαφή στο μπλοκ ή στο φιλέ), ωστόσο στο επερχόμενο παγκόσμιο κύπελλο της Ιαπωνίας η διεθνής ομοσπονδία του αθλήματος (FIVB) ετοιμάζεται να κάνει ένα βήμα παραπάνω.

Όπως αποκαλύπτουν ΜΜΕ της Ιαπωνίας στην συγκεκριμένη διοργάνωση (τέλη Αυγούστου αυτή των γυναικών, μέσα Σεπτεμβρίου αυτή των ανδρών) οι διαιτητές πέρα από τα ακουστικά που θα φορούν (για ενδοεπικοινωνία) θα φέρουν και μια κάμερα, η οποία θα τους επιτρέπει ανά πάσα στιγμή να έχουν εικόνα από τις κινήσεις των αθλητών μέσα στο γήπεδο.

Ήδη όμως υπάρχουν οι πρώτες αντιδράσεις καθώς αρκετοί γκρινιάζουν για το γεγονός ότι σχεδόν σε κάθε φάση οι προπονητές ζητούν να συμβουλευτούν οι διαιτητές το βίντεο του αγώνα με αποτέλεσμα να... σπάει ο ρυθμός του αγώνα και τα γκάτζετς να έχουν τον πρώτο λόγο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος.

sportsfeed.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.