1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
27-06-2014 23:43

Η Φριντρισχάφεν των Τίσερ και Βόγκελ

Η Φριντρισχάφεν λοιπόν είναι η δεύτερη ομάδα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Μια ομάδα που έχει κατακτήσει το τρόπαιο το 2007, αλλά τα τελευταία χρόνια είναι σε κάμψη. Από μόνιμη πρωταθλήτρια Γερμανίας μέχρι το 2011 έχει φάσει να είναι 3 χρόνια μόνο με δύο κύπελλα.

Οι Γερμανοί είναι και πολύ γνωστοί στο ελληνικό κοινό καθώς πήραν τον πρώην «ερυθρόλευκο» (έπαιξε και στον Ηρακλή), Σίμον Τίσερ από την Λιόν και τον πρώην κεντρικό του Παναθηναϊκού  Νικ Βόγκελ από την Μπουλ.

Επίσης πήρε τον νεαρό ακραίο Μόριτζ Ρέιχερτ από την Μπιελσεν, τον Ολλανδό ακραίο Μάαρτν Φαν Γκαρντενερ από την Μποβέ, τον έμπειρο Ρουμάνο διαγώνιο Αντριάν Γκοντάριου που επέστρεψε μετά το 2011 και τον 22χρονο Τσέχο διαγώνο Μίχαλ Φίνγκερ.

Έφυγε ο Βέτσεσλαβ Σιμεόνοφ, ο Βούλγαρος ακραίος Βαλεντίν Μπρατόεφ, ο Βούλγαρος κεντρικός Σβέτοσλαβ Γκότσεφ αλλά και ο νεαρός Γιάνικ Αρμς.
 


Οι Γερμανοί έχουν πολύ πλούσια προϊστορία με ελληνικές ομάδες από τότε που υπάρχει το Τσάμπιονς Λιγκ σε αυτή τη μορφή.

Τη σεζόν 2004-05 η Φριντρισχάφεν είχε να αvτιμετωπίσει τον Ηρακλή στον όμιλο. Η ελληνική ομάδα είχε νικήσει με 3-1 στη Γερμανία και 3-0 στη Θεσσαλονίκη. Στα πλέι όφ της ίδιας χρονιάς, η γερμανική ομάδα είχε παίξει με τον Παναθηναϊκό τον οποίο απέκλεισε (3-1, 1-3) για να κατακτήσει αργότερα την 3η θέση στο φάιναλ 4.

Οι μάχες με τον Ολυμπιακό ξεκίνησαν τη σεζόν 2005-06. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 3-2 εντός έδρας και ηττήθηκαν με 3-0 εκτός με συνέπεια να μείνουν στην 4η θεση του ομίλου και να αποκλειστούν.

Στο δρόμο για την κατάκτηση του κυπελλου την επόμενη σεζόν η Φριντισχάφεν πέτυχε τον Παναθηναϊκό στην φάση των ομίλων. Οι δύο ομάδες πήραν τις δύο πρώτες θέσεις. Οι πράσινοι είχαν νικήσει με 3-2 στη Γλυφάδα και έχασαν με 3-0 στη Γερμανία.

Το 2007-08 ήταν η χρονιά που Ζενίτ, Φριντρισχάφεν και Ολυμπιακός βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο. Οι Γερμανοί νίκησαν τον Ολυμπιακό με 3-0 εντός έδρας, έχασαν με 3-2 την τελευταία αγωνιστική στον Πειραιά, αλλά είχαν πάρει τον βαθμό που ήθελαν και ο Ολυμπιακός έμεινε 3ος.

Φριντρισχάφεν και Παναθηναϊκός στον ίδιο όμιλο και τη σεζόν 2008-09. Οι Γερμανοί έχασαν με 3-2 στην έδρα τους και 3-1 σστην Αθηνα αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτό που αποκλείστηκε. Αντιθέτως, την επόμενη σεζόν προκρίθηκαν και οι δύο ομάδες. Τότε η Φριντρισχάφεν νίκησε δύο φορές με 3-0.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.