1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
29-05-2014 12:27

Να... σώσουμε την παρτίδα

ΤΟΥ  ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ

Η Εθνική ανδρών έχει τη μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει στα τελικά του Ευρωβόλει μετά από έξι χρόνια, αφού χρειάζεται τρεις νίκες στο Ρέντη, επι τριών αντιπάλων που δεν είναι στην πρώτη γραμμή δυναμικότητας.

Η φουρνιά των Τζούριτς, Φιλίποφ, Φράγκου, Κουμεντάκη, Πετρεά δεν πρέπει να χάσει ακόμη ένα Ευρωβόλει, αφού αυτά τα παιδιά αξίζουν να παίξουν σε τελική φάση και το γεγονός ότι δεν πήγαν ακόμη στο κορυφαίο ραντεβού της Ευρώπης, δεν έχει να κάνει με την απόδοση τους, αλλά από οργανωτικά και οικονομικά προβλήματα της EOΠΕ.

Βρισκόμαστε όμως μπροστά σε μια μεγάλη ευκαιρία, δεν πρέπει να την κλωτσήσουμε και προπάντων δεν πρέπει να μεμψιμοιρούμε και να ασχολούμαστε με τα στραβά και τα ανάποδα του ελληνικού βόλεϊ.

Όλοι μαζί οφείλουμε να στηρίξουμε τους αθλητές και τους προπονητές για να βγει επιτέλους το ελληνικό βόλεϊ στον αφρό, να ασχοληθεί μαζί του ο Έλληνας φίλαθλος και να ενδιαφερθούν οι χορηγοί.

Μπορεί ο Δρίκος να λέει ότι βάση της παγκόσμιας κατάταξης είμαστε πίσω από τη Σλοβακία και την Εσθονία, αλλά η θέση μας είναι πλασματική και οι αντίπαλοι μας δεν είναι μεγαθήρια που τρομάζουν.

Η ευκαιρία είναι τεράστια, γι αυτό πρέπει να γεμίσει το Ρέντη από τους φιλάθλους του βόλεϊ, που είναι πολλοί, αλλά δεν είχαν ως τώρα την ευκαιρία να δουν την Εθνική στην Αθήνα σε σημαντικά παιχνίδια.

Παλιά γεμίζαμε το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, που είναι δεκαπλάσιο του Ρέντη και άπαντες πρέπει να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των διεθνών, για να πάει το ρημάδι το άθλημα ένα βήμα μπροστά.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτοί οι παίκτες μπορούν να φέρουν και διάκριση στα τελικά του Ευρωβόλει, αλλά "την παρτίδα πρώτα τη σώζεις και μετά την κερδίζεις". Γι αυτό πάμε βήμα-βήμα...

Για την ιστορία , την τελευταία φορά που προκριθήκαμε σε τελική φάση ήταν το 2009 στη Σμύρνη, με προπονητή τον Λεώνη σε τουρνουά στο Βέλγιο και στη Γλυφάδα(με τη συμμετοχή της Σουηδίας και της Αγγλίας).

Στο Βέλγιο χάσαμε 3-2, στην Ελλάδα κερδίσαμε 3-0, αλλά στο μεσοδιάστημα έφυγε ο Λεώνης για τον Παναθηναϊκό, αντικαταστάθηκε από τον Αρσενιάδη, αλλά κι αυτός αντικαταστάθηκε στη διαδρομή από τον βοηθό του, Δημήτρη Καζάζη.

 

ΠΗΓΗ  ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.