1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
05-02-2014 19:10

Από την Αμερική με αγάπη

Η Ομοσπονδία βόλεϊ των ΗΠΑ εξέδωσε την αναλυτική λίστα των Αμερικανών παικτών στους οποίους εκδόθηκαν δελτία για να αγωνιστούν στο εξωτερικό με τους περισσότερους να έχουν έρθει στη χώρα μας.
Μπορεί οι ομάδες μας να μην κάνουν πλέον πορείες στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πλέον οι ξένοι που αγωνίζονται στη χώρα μας να μη θυμίζουν σε τίποτα το παρελθόν.

Νασιμέντο, Αγκάμεζ, Ντάντε, Γκόμεζ, Μίλκοβιτς, Στάνλεϊ, Μπολ και τόσοι άλλοι έχουν περάσει από τα γήπεδα της χώρας μας τα τελευταία χρόνια.

Οι ξένοι που παίζουν τώρα στην Ελλάδα, δεν έχουν καμία σχέση με τους προαναφερθέντες. Η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει και τις ομάδες με τα μπάτζετ να έχουν μειωθεί δραστικά και έτσι οι σύλλογοι της Volleyleague κοιτούν πιο οικονομικές λύσεις.

Κάπως έτσι εξηγείται και η παγκόσμια πρωτιά της Ελλάδας στην επίσημη λίστα που εξέδωσε η Ομοσπονδία των ΗΠΑ. Στη συγκεκριμένη λίστα αναφέρονται τα ονόματα όλων των παικτών που από το ξεκίνημα της σεζόν αγωνίζονται στο εξωτερικό.

Η χώρα μας είναι στην πρώτη θέση με 11 παίκτες από τις ΗΠΑ να έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι από αυτούς έκαναν στη χώρα μας το πρώτο τους επαγγελματικό συμβόλαιο και με ελάχιστα χρήματα. Αμέσως μετά ακολουθούν η Φινλανδία και η Γαλλία με 10 και 9 αντίστοιχα.

Αναλυτικά η λίστα:

Χώρα Παίκτες
Ελλάδα 11
Φινλανδία 10
Γαλλία 9
Γερμανία 6
Βέλγιο 5
Ελβετία 4
Αυστρία 4
Ιταλία 4
Ισραήλ 3
Ολλανδία 3
Δανία 3
Τσεχία 3
Πολωνία 3
Τουρκία 3
Βραζιλία 2
Αγγλία 2
Μπαχρέιν 2
Ρωσία 2
Κατάρ 2
Νορβηγία 1
Κουβέιτ 1
Ιαπωνία 1
Κίνα 1
Ινδονησία 1
Λουξεμβούργο 1
Κορέα 1
 

Ο Ντουσάρμ και οι άλλοι

Από τους παίκτες που ήρθαν στη χώρα μας δίχως αμφιβολία το όνομα που ξεχωρίζει είναι ο Μαρκ Ντουσάρμ. Ο Αμερικανός διαγώνιος επέστρεψε μετά Βαΐων και κλάδων στο Βραχάτι αλλά δεν έπεισε και αποχώρησε.

Στη Λαμία ο Πέτι τραυματίστηκε και αποχώρησε με τον Έρικ Βανς να παίρνει τη θέση του, ενώ στο ρόστερ της ομάδας υπάρχει και ο Λαβάγια. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τη σεζόν χωρίς κανένα Αμερικανό, αλλά στην πορεία απέκτησε τους Μπράντλεϊ Λόουσον και Ρίλεϊ Μακίμπιν. Στη Νίκη Αιγινίου υπάρχει ο παλιός πια Σπένσερ ΜακΛάχλιν και ο Έρικ Ντέλιετζ.

Τέλος στον Παναθηναϊκό τη σεζόν ξεκίνησαν ο Τζάρεντ Μουρ και ο Ζακ Πενόλιο με τον δεύτερο να κουνάει μαντήλι αφού ήταν κατώτερος των περιστάσεων.

Αναλυτικά όλοι οι παίκτες από τις ΗΠΑ που αγωνίστηκαν φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα:

Παίκτης Ομάδα  
Ράσελ Λαβάγια Λαμία
Έρικ Βανς Λαμία
Χάουαρντ Πέτι Λαμία *
Μπράντλεϊ Λόουσον ΠΑΟΚ
Ρίλεϊ Μακίμπιν ΠΑΟΚ
Ζακ Πενόλιο Παναθηναϊκός *
Τζάρεντ Μουρ Παναθηναϊκός
Άαρον Μακάλμοντ Κηφισιά *
Έρικ Ντάλιετζ Νίκη Αιγινίου
Σπένσερ ΜακΛάχλιν Νίκη Αιγινίου
Μαρκ Ντουσάρμ Παμβοχαϊκός *


* Οι παίκτες έχουν φύγει από τις ομάδες τους.

Πηγή: sport24.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.