1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
07-02-2014 18:32

Κρίσιμοι αγώνες σε κορυφή και ουρά

Συνεχίζεται αύριο (8/2) η δράση της Α1 Γυναικών με την 16η αγωνιστική, που περιλαμβάνει κρίσιμες αναμετρήσεις και μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Η αυλαία ανοίγει με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται στο κλειστό της Κυψέλης τον ΟΠΕ Ρεθύμνου. Οι «πράσινες» την προηγούμενη αγωνιστική έχασαν το νικηφόρο σερί τους από την ΑΕΚ, ενώ χθές πήρε την πρόκριση για τους «8» του Κυπέλλου γυναικών.

«Θέλουμε να επανέλθουμε στις νίκες στο πρωτάθλημα στον αγώνα με τον ΟΠΕΡ για να έρθουμε ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο μας που είναι η συμμετοχή στα πλέι οφ», δήλωσε ο Γιώργος Ρούσης, ο οποίος δεν ξέρει ακόμη αν θα έχει στη διάθεση του την Ράνια Γκούζου (έχασε τον πατέρα της) και συμπλήρωσε: «Το Ρέθυμνο είναι μια έμπειρη ομάδα και η θέση της στο πρωτάθλημα δεν είναι αντιπροσωπευτική της αξίας της. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι για να πάρουμε τη νίκη».

Ο ΟΠΕΡ πέρασε μια δύσκολη βδομάδα μετά τους τραυματισμούς των Καλογριδάκη (διάστρεμμα β βαθμού) και Μπόνχεβα (κάκωση μηνίσκου).  

«Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι που γίνεται ακόμη πιο δύσκολο με τα προβλήματα που έχουμε. Παίζουμε με μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος, η οποία θα έχει τον κόσμο στο πλευρό της, αλλά στην κατάσταση που είμαστε δεν έχουμε περιθώρια και πιστεύω ότι θα κάνουμε μια καλή εμφάνιση και θα είμαστε ανταγωνιστικοί μέσα στο γήπεδο».

Παιχνίδι με διαφορετικούς στόχους στο Ζηρίνειο

Την πρωτοπόρο ΑΕΚ υποδέχεται ο Ηρακλής Κηφισιάς. Η ομάδα του Σπύρου Χουντουμάδη θέλει την νίκη ή έστω τον βαθμό για να συνεχίσει με αξιώσεις την μάχη της παραμονής. Η Ιωάννα Γκουντιμένκο θα απουσιάσει κι από αυτό το παιχνίδι (συνεχίζει τη θεραπεία κι από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να μπει στο γήπεδο) με τον Σπύρο Χουντουμάδη να δηλώνει:

«Η ΑΕΚ δείχνει ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία κι εμείς βέβαια κάνουμε την προσπάθεια μας για να παραμείνουμε στην κατηγορία. Έχουν μείνει 7 παιχνίδια και δεν έχουμε την πολυτέλεια να επιλέγουμε τα παιχνίδια που θα διεκδικούμε βαθμούς. Σε κάθε ματς θα διεκδικούμε τη νίκη και μ’ αυτή τη λογική θα μπούμε στο γήπεδο. Πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, αλλά χρειάζεται και τύχη».

Στην ΑΕΚ ο Αποστολής Οικονόμου δεν αντιμετωπίζει πλέον κανένα πρόβλημα και περιμένει από την ομάδα του: «μετά την καλή εμφάνιση και τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό θέλω να δώσουμε συνέχεια και στο παιχνίδι με τον Ηρακλή Κηφισιάς. Σεβόμαστε τον Ηρακλή, ξέρουμε ότι θέλει τους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή και γι’ αυτό το λόγο θα μπούμε στο γήπεδο συνειδητοποιημένοι για να παίξουμε καλό βόλεϊ και να πάρουμε το τρίποντο».

Χωρίς πίεση ο Ηρακλής, «τεστ» ενόψει Βριλησσίων για τον Ολυμπιακό

Μετά από δύο συνεχόμενους αγώνες με ανατροπή (ΟΠΕΡ πρωτάθλημα, Μακεδόνες Κύπελλο) ο Ηρακλής δοκιμάζεται στο Κατσάνειο απέναντι στο Ολυμπιακό. «Παίζουμε με την ομάδα που είναι για μένα το φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος», είπε αρχικά ο Βαλεντίν Μίλεφ και συνέχισε: «Εμείς προερχόμαστε από δύο παιχνίδια που κρίθηκαν στο τάι μπρέικ και σίγουρα υπάρχει κούραση, αλλά από την άλλη πλευρά είναι ένα ματς όπου δεν έχουμε την πίεση για το αποτέλεσμα και περιμένω να κάνουμε μια καλή εμφάνιση»

Ο αήττητος στο 2014 Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Θεσσαλονίκη χωρίς προβλήματα με τον Γιάννη Νικολάκη να εφιστά την προσοχή στις αθλήτριες του λέγοντας: «Παίζουμε με μια ομάδα που τον τελευταίο καιρό έχει ανοδική πορεία, έχοντας πάρει δύο πολύ καλά αποτελέσματα και μόνο εύκολο παιχνίδι δεν θα είναι. Θεωρώ ότι έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα όπως κάνουμε και με όλους τους αντιπάλους μας που θεωρητικά έχουν άλλους στόχους. Θέλουμε τη νίκη για να ετοιμαστούμε με ηρεμία για το νοκ άουτ ματς Κυπέλλου με τα Βριλήσσια»

Ερωτηματικό οι Σάντερς και Νέσιτς για Μαρκόπουλο, να ξεπεράσουν την κούραση οι Μακεδόνες

Να εκμεταλευτεί τους δύο σερί εντός έδρας αγώνες θέλει το Μαρκόπουλο με Μακεδόνες και Ίωνες, με την αρχή να γίνεται αύριο με την ομάδα του Μανώλη Σκουλικάρη, ενώ την ίδια ώρα οι Μακεδόνες έχουν εδραιωθεί στην 6η θέση της βαθμολογίας.

Η Εβάντζελα Σάντερς όλη την εβδομάδα έκανε θεραπεία για να ξεπεράσει το πρόβλημα στον αστράγαλο που απέκτησε στο ματς με τον Ολυμπιακό και το βράδυ της Παρασκευής θα κάνει την πρώτη της προπόνηση, ενώ κι η Μίλενα Νέσιτς δεν είναι ακόμη 100%.

«Από δω και πέρα έχουμε 7 τελικούς και θέλουμε να πετύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες για να εξασφαλιστούμε», είπε ο Γιάννης Ορφανός και αναφερόμενος στην πίεση που θα υπάρχει στην ομάδα του τόνισε: «Έχουμε μάθει να ζούμε με το άγχος και δεν θεωρώ ότι θα επηρεαστούμε. Ίσα, ίσα που πιστεύω ότι έχουμε αποκτήσει μέταλλο ως ομάδα».

Οι Μακεδόνες μετά το τρίποντο που πήραν κόντρα στους Ίωνες απέχουν πλέον 11 βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά ο Μανώλης Σκουλικάρης έχει να διαχειριστεί την κούραση από τα τάι μπρέικ στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ηρακλή και τον τραυματισμό της Μηλοβιανού.

«Έχουμε μπροστά μας ένα ακόμη δύσκολο ματς και περιμένω να δω πόσο θα μας επηρεάσει ο αγώνας Κυπέλλου, αλλά και ενδεχόμενη απουσία της Μηλοβιανού αφού είμαστε άλλη ομάδα χωρίς αυτήν. Το Μαρκόπουλο λογικό είναι να έχει περισσότερο άγχος απ’ ότι εμείς, αλλά πιστεύω ότι θα βρει τον τρόπο να το διαχειριστεί και θα γίνει ένα καλό παιχνίδι».

Ντέρμπι ουραγών στην Νέα Ιωνία

Οι δύο τελευταίοι στην βαθμολογία Ίωνες και Σταυρούπολη αναμετρούνται στο κλειστό της Ν. Ιωνίας, με τον νικητή να έχει ακόμα ελπίδες για την παραμονή στην κατηγορία. 

«Είναι ένα ντέρμπι μεταξύ δύο ομάδων που βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Αυτό που περιμένω από την ομάδα μου, αν και δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, είναι να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοση μας, συγκριτικά με τα τελευταία παιχνίδια που έχουμε κάνει», σχολίασε ο Μάρκος Κωβαίος.

Τόσο οι Ίωνες όσο και ο ΕΟΣ δεν έχουν καμία απουσία με τον Δημήτρη Σολκίδη να σημειώνει από τη δική του πλευρά: «Οι Ίωνες είναι πολύ καλύτεροι συγκριτικά με τον πρώτο γύρο ενώ το αντίθετο συμβαίνει με εμάς. Είναι ένα παιχνίδι ανοικτό κι ελπίζω να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο».

Δοκιμάζονται στην Νάξο τα Βριλήσσια

Το μεγάλο παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής θα διεξαχθεί στην Νάξο όπου ο Πανναξιακός υποδέχεται τα Βριλήσσια, όπου οι φίλοι του βόλεϊ θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν μέσω live streaming από το www.panaxiakos.gr αλλά και το www.volleyball.gr.

Τρείς σερί νικές μετράει ο Πανναξιακός και μετά την ήττα του Παναθηναϊκού βρίσκεται 2 βαθμούς πριν την τετράδα.

«Έτσι όπως έχει κυλήσει η χρονιά, σίγουρα η είσοδος μας στην τετράδα και στα πλέι οφ του πρωταθλήματος είναι ένας στόχος κι έτσι το παιχνίδι με τα Βριλήσσια είναι ματς – κλειδί, καθώς εφόσον κερδίσουμε θα παραμείνουμε κοντά με τις ομάδες που προπορεύονται», παραδέχθηκε η λίμπερο του Πανναξιακού Ξένια Κακουράτου και συμπλήρωσε: «Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ κι αυτή την εβδομάδα, έχουμε βρει το ρυθμό μας, ενώ τα Βριλήσσια τις τελευταίες εβδομάδες δεν φαίνεται να είναι σε τόσο καλή κατάσταση, αλλά θεωρώ ότι είναι ένα παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες και ελπίζω ότι εμείς στο τέλος θα πανηγυρίσουμε».

Τα Βριλήσσια επέστρεψαν στις νίκες την περασμένη εβδομάδα όταν και ξεπέρασαν με δυσκολία το εμπόδιο του Ηρακλής Κηφισιάς, με τον Μανώλη Ρουμελιώτη να έχει αρκετά προβλήματα με τραυματισμούς (Γκλιγκλόροβιτς, Χαντάβα έχουν ενοχλήσεις) και ιώσεις.
«Έχουμε μπροστά μας ένα ντέρμπι απέναντι σε μια καλή, δουλεμένη ομάδα που θα παίζει σε ένα γεμάτο γήπεδο. Όλη την εβδομάδα δεν δουλέψαμε όπως θα θέλαμε λόγω τραυατισμών και ιώσεων, αλλά πάμε για τη νίκη και το τρίποντο για να ξεκαθαρίσουμε και την μάχη της τετράδας. Είναι καθοριστικό ματς για τα πλέι οφ, αλλά παράλληλα είναι και σημαντικό για την ψυχολογία εν όψει του αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής:

Σάββατο 8/2/2014
Πανελληνίου, 15.00, ΑΟ Παναθηναϊκός - ΟΠ Ρεθύμνου, Κυριοπούλου - Μεταξά
Ζηρινείου, 15.30, ΓΣΚ Ηρακλής – ΑΕΚ, Καψάσκης - Μιχαήλογλου
Κατσάνειο, 18.00, ΓΣ Ηρακλής - Ολυμπιακός ΣΦΠ, Κάλλης Κων. - Μπουγιούκας
Νάξου, 19.00, ΑΟΝ Πανναξιακός - ΦΟ Βριλησσίων, Μόσχος - Σταρίδας
Μαρκοπούλου, 19.00, ΑΟ Μαρκοπούλου - ΑΣ Μακεδόνες, Μάλφας - Χρηστίδης
Ν. Ιωνίας, 19.00, ΑΣΠ Ίωνες - ΕΟ Σταυρούπολης, Καπάνταης - Πρέντζας

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.