1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
13-05-2015 21:00

Στεφάνου: «Το καλύτερο καλωσόρισμα για την Ελλάδα στο World League»

Κάτοικοι Θεσσαλονίκης δηλώνουν πλέον οι παίκτες της Εθνικής ανδρών, που από σήμερα ξεκίνησαν ουσιαστικά την προετοιμασία τους για το World League και για τις υπόλοιπες αγωνιστικές υποχρεώσεις του φετινού καλοκαιριού.
Οι διεθνείς βολεϊμπολίστες πέρασαν το πρωί από αιματολογικές εξετάσεις, ενώ το απόγευμα πραγματοποίησαν την πρώτη προπόνησή τους στο κλειστό της Πολίχνης, το οποίο θα τους φιλοξενήσει για τις επόμενες εβδομάδες.

Στο κλειστό γυμναστήριο την αποστολή της Εθνικής υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης ο οποίος καλωσόρισε τους Έλληνες διεθνείς στην πόλη και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις φετινές τους υποχρεώσεις 

Με αφορμή την έναρξη αυτής της νέας προσπάθειας, ο Γιώργος Στεφάνου , o μοναδικός παίκτης της σημερινής ομάδας που είχε αγωνιστεί στους τελευταίους αγώνες της Εθνικής στο World League, πίσω στο 2005 με αντίπαλο την Σερβία στο Βελιγράδι, μίλησε για το χθες, αλλά και για το σήμερα.

«Θυμάμαι αμυδρά εκείνα τα παιχνίδια με την Σερβία. Τότε, δεν φανταζόμουν ότι θα κάναμε μια δεκαετία για να επιστρέψουμε στο θεσμό. Δεν περνούσε καν από την σκέψη μου ότι θα βγαίναμε από το World League, αφού είχε προηγηθεί μια πενταετία με μεγάλες διακρίσεις και με ανοδική πορεία για την Εθνική. Αυτό που μου έχει μείνει στη μνήμη, συνολικά από τους αγώνες που είχαμε δώσει εκείνα τα χρόνια στο World League, είναι ότι πάντοτε παίζαμε σε μεγάλα στάδια, μπροστά σε πολλούς φιλάθλους. Η οργάνωση που υπήρχε, σε όλα τα αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά θέματα, σου έδινε την αίσθηση ότι συμμετέχεις σε κάτι σπουδαίο. Και φυσικά, το αγωνιστικό επίπεδο ήταν σαφώς ανεβασμένο. Είναι κάτι που θέλουμε να το ζήσουμε ξανά φέτος», τόνισε ο 34χρονος λίμπερο, ο οποίος συμπλήρωσε:

«Μακάρι να μπορέσουμε κι εμείς να παίξουμε μπροστά σε γεμάτες εξέδρες στους εντός έδρας αγώνες της Εθνικής, όπως έγινε πέρσι για παράδειγμα στον ημιτελικό και τον τελικό του European League για πρώτη φορά έπειτα από καιρό. Η παρουσία του κόσμου στο πλευρό μας, θα αποτελέσει το καλύτερο καλωσόρισμα για την Ελλάδα στο World League!»

Ο Γιώργος Στεφάνου έδωσε έμφαση και στα οφέλη που θα αποκομίσουν οι νεότεροι σε ηλικία συμπαίκτες του: «Χαίρομαι πολύ για την επιστροφή μας στο θεσμό μετά από μια μακρά αποχή, ειδικά επειδή στην ομάδα έχουμε πολλά νέα παιδιά με δίψα για διάκριση. Η συμμετοχή τους στο World League θα είναι το έναυσμα για να κοιτάξουν ψηλότερα, να αγωνιστούν σε άλλο επίπεδο, να δουν γεμάτα γήπεδα και γενικά να βιώσουν την αίγλη αυτής της μεγάλης διοργάνωσης. Ελπίζω η φετινή μας παρουσία να σημάνει την αρχή για μια νέα άνοδο της Εθνικής ομάδας».

Αναφερόμενος τέλος στην προετοιμασία της Εθνικής στη Θεσσαλονίκη, καθώς και στις πολλές και σημαντικές αγωνιστικές υποχρεώσεις που ακολουθούν, ο διεθνής λίμπερο τόνισε: «Αυτό το διάστημα των τεσσάρων μηνών που θα προπονούμαστε μαζί και θα δίνουμε παιχνίδια, θα είναι το μεγαλύτερο όφελος για εμάς. Ευελπιστώ ότι οι συνθήκες θα είναι οι καλύτερες δυνατές, πράγμα που θα μας βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων μας.
Η συμμετοχή στο World League, αλλά και στο European League, θα δώσει σ’ αυτή τη νέα ομάδα την ευκαιρία να δώσει πολλούς αγώνες, πράγμα που είναι και το ζητούμενο, ώστε να αποκτήσει δέσιμο και ταυτότητα, με την καθοδήγηση του τεχνικού επιτελείου. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, θα ανοίξει ο δρόμος για να τεθούν μελλοντικά συγκεκριμένοι αγωνιστικοί στόχοι και να μπορέσει η Εθνική ομάδα να τους προσεγγίσει και να τους κατακτήσει, σε βάθος χρόνου».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.