1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
01-03-2024 21:38

Τελικός... επιβίωσης για Καλαμάτα 80 και Πήγασο Πολίχνης στην Μεσσηνία

Σούπερ ντέρμπι επιβίωσης θα γίνει και στην Καλαμάτα όπου η τοπική ομάδα θα υποδεχτεί τον Πήγασο Πολίχνης. (γυμναστήριο Δημοτικό Καλαμάτας, 18η αγωνιστική, 2/3, 17:00, Live Streaming ESAP You Tube, Διαιτητές: Μυλωνάκης, Γεράνιος).
Η Καλαμάτα ακόμα και με τρίποντο και στην περίπτωση που ισοβαθμήσει με τον Άθλο Ορεστιάδας χάνει το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας με τους εβρίτες μόλις για ένα πόντο μετά από 10 σετ που έδωσαν στους μεταξύ τους αγώνες. Ο Άθλος είχε νικήσει στην Καλαμάτα με 3-2 σετ και πόντους 112-106 (+6) και η Καλαμάτα νίκησε στην Ορεστιάδα με 3-2 και πόντους 108-103 (+5). Επομένως η Καλαμάτα ελπίζει μόνο να προσπεράσει τον Φοίνικα Σύρου που υποδέχεται τον ΠΑΟΚ έτσι ώστε να έχει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι άουτ. Επίσης υπάρχει η περίπτωση ο Φοίνικας να προσπεράσει τον Άθλο και να έχουμε ισοβαθμία Άθλου και Καλαμάτας στην τελευταία θέση οπότε και σε αυτή την περίπτωση ο Άθλος θα έχει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι άουτ.

Ο προπονητής της Καλαμάτας 80 Παναγιώτης Ντάκουρης δήλωσε: «Είναι το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου απέναντι σε μια ομάδα που ξέρει πως να παίρνει αποτελέσματα καθώς απαρτίζεται από παίχτες με πολυ μεγάλη εμπειρία. Μην ξεχνάμε οτι είναι μια ομάδα που πήρε τρεις βαθμούς από το Μίλωνα που είναι 3ος. Για εμάς είναι ένα παιχνίδι που μπαίνει ένα πολύ μεγάλο "πρέπει" για πολλούς λόγους. Χρειαζόμαστε τους βαθμούς έτσι ώστε να αποκτήσουμε το πλεονέκτημα έδρας στα δύσκολα παιχνίδια των play off. Χρειαζόμαστε τη νίκη για να επιστρέψει η καλή ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση που μας λείπει για να ξεκινήσουμε τη ψυχοφθορα διαδικασία των play out. Ακόμα και γιατί είναι το τελευταίο παιχνίδι μέσα στην έδρα μας και πρέπει να κρατήσουμε ζεστούς τους φιλάθλους μας που τόσο πολύ μας στηρίζουν όλο αυτό το καιρό και που τώρα τους έχουμε περισσότερο ανάγκη. Σίγουρα θα γίνει ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι και ευελπιστούμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Δυστυχώς όπως έχω πει αρκετές φορές βρισκόμαστε σε μια δύσκολη θέση που δεν μας αξίζει! Έχουμε κάνει μια αξιοπρεπή εμφάνιση σε αυτό το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα σαν πρωτοεμφανιζομενη ομάδα αλλά αυτό δεν αποτυπώνεται στην βαθμολογία. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας αλλά πιστεύω ότι στο τέλος θα πάρουμε αυτό που μας αναλογεί».

Τελικός είναι ο αγώνας και για τον Πήγασο που προέρχεται από τον αγώνα του Λιγκ Καπ με τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα της Πολίχνης στοχεύει σε τρίποντο ώστε να έχει ελπίδες να πάρει πάνω στο νήμα την 5η θέση ελπίζοντας παράλληλα πως η Κηφισιά θα ηττηθεί στην έδρα της από τον Άθλο. Σε περίπτωση ισοβαθμίας του Πηγάσου με την Κηφισιά η Κηφισιά έχει πλεονέκτημα και σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Άθλο όλα θα κριθούν στα συνολικά σετ όλης της κανονικής περιόδου καθώς μεταξύ τους υπάρχει απόλυτη ισορροπία σε βαθμούς, σετ και πόντους.

Ο προπονητής του Πηγάσου Πολίχνης Γιάννης Ορφανός είπε: «Ο αγώνας με την Καλαμάτα θα κρινεί τη μισή χρονιά. Η αλήθεια είναι πως η 5η θέση δεν εξαρτάται απόλυτα από εμάς αλλά εμείς θα πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει και αυτό το "πρέπει" είναι η νίκη».

Volley League - 18η αγωνιστική

Σάββατο 2 Μαρτίου 2024

Γυμναστήριο Ζηρινείου, 17.00 (Live Streaming ESAP T.V. You Tube): Α.Ο.Π. Κηφισιάς - Α.Σ. Άθλος Ορεστιάδας
Διαιτητές: Φραγκάκης, Κυριοπούλου, Παρατηρητής: Γεωργουλέας, Επόπτες: Βαρατάσης, Καπότης, Γραμματεία: Καρατζογλίδου.

Γυμναστήριο Παραλίας, 17.00 (Live Streaming ESAP T.V. You Tube): Α.Ο. Καλαμάτα 80 - Πήγασος Πολίχνης
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Γεράνιος, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Κοσμάς, Σπίνας, Γραμματεία: Βλαχούλη.

Γυμναστήριο «Δημήτρης Βικέλας» Ερμούπολη, 17.00 (Live Streaming ESAP T.V. You Tube): Α.Ο. Φοίνικας Σύρου - Π.Α.Ο.Κ.
Διαιτητές: Κουτσούλας, Γεωργιάδης Στ., Παρατηρητής: Μαυρικίδης, Επόπτες: Τομαράς, Συρίγος, Γραμματεία: Καπουράνη.

Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» Ρέντη, 17.00 (ΕΡΤ-Flix): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων
Διαιτητές: Αγγελίδης, Πρέντζας, Παρατηρητής: Γεωργόπουλος, Επόπτες: Ρηγόπουλος, Τσίτσικας, Γραμματεία: Θεοδωρίδου.

Ρεπό ο Παναθηναϊκός Α.Ο.

Όλοι οι αγώνες θα ξεκινήσουν την ίδια ώρα - 17:00 λόγω του βαθμολογικού ενδιαφέροντος.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.